elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Günleri

Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Günleri 2-3 Mayıs 2015 tarihinde Ankara'da düzenlenecektir. YAZGİG'15 ülkemizde Yapay Zeka, Görüntü İşleme ve Robotik konularında düzenlenen en kapsamlı etkinlik olma özelliğine sahiptir. Birbirinden önemli konuşmacıların yer alacağı bu etkinliği kesinlikle kaçırmamanızı öneriyoruz. Etkinliğe katılmak için sadece kayıt olmanız yeterli olacaktır. Daha fazla bilgi için etkinlik web sayfasını inceleyebilir ve etkinlik sosyal medya hesaplarından etkinliği takip edebilirsiniz.



A- A+
23.04.2015 tarihli yazı 6304 kez okunmuştur.

Nedir?

 
Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Günleri(YAZGİG): Yapay Zeka, Görüntü İşleme ve Robotik alanları hakkında yapılan çalışmaları, uygulama alanlarını, gelecekteki durumunu, tarihini ele alarak katılımcıların öncelikli olarak kafasındaki sorulara yanıtlar bulmasını ve bu konulardaki bilgi birikimlerinin artmasını amaçlayan bir organizasyondur. Organizasyondaki diğer bir amaç ise bahsi geçen konular hakkında çalışma yürüten kişileri ve ekipleri bir araya getirerek bilgi paylaşım ortamı oluşturmaktır. YAZGİG, Ankara Üniversitesi Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu tarafından düzenlenmektedir.
 

Kimler Katılabilir?

 
Hedef kitlesi Yapay Zeka, Görüntü İşleme ve Robotik alanlarında çalışmalar yürüten kişiler ve ekipler olmasına rağmen bahsi geçen konulara ilgisi olan herkes bu organizasyona katılabilir.


Ankara Üniversitesi

Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu

 
2012 yılında Robotik Proje Takımı(ROBOTANK) olarak Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde lisans öğrencileri tarafından kurulmuştur. 2014 yılının son aylarında isim değişikliğine giderek Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu(YAZGİT) adını almıştır. Topluluk çalışmaları hiç bir altyapı olmadan adeta sıfırdan başlamıştır. Topluluk ekibi, bölümdeki akademisyenlerin de desteğini alarak her geçen gün çalışmalarını ilerletmiştir ve ilerletmektedir.  Topluluk çalışmaları Ankara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenleri tarafından sürekli desteklenmiştir ve desteklenmektedir.

 
Topluluk çalışmalarına başladığı günden bugüne kadar geçen 3 yıllık sürede oldukça ilerlemiştir. Topluluk üyeleri yaptığı çalışmalar ile her geçen gün bilgi birikimlerini arttırmaktadır. Aynı zamanda bu bilgi birikimlerini yeni ekip üyelerine hiç bir karşılık beklemeden aktarmaktadır. YAZGİT ekibi Uluslararası bir üniversite topluluğu olma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir.

Kayıt, Etkinlik programı, Konuşmacılar ve daha fazla bilgi edinmek için tıklayın. 
yapayzekavegoruntuislemegunleri.com


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.