elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

UDEMY'nin Türk CEO'su Görevini Dennis Yang'a Bıraktı

Dünyanın en büyük eğitim platformlarından biri olan Udemy’nin kurucusu Eren Bali CEO’luk görevini Dennis Yang’a bıraktı. Eren Bali şirketin yönetim kurulunda yönetici olarak ve ürün yöneticisi olarak Udemy’deki kalmaya devam edecek. Gelecekte Udemy'i neler bekliyor. Ayrıntılar haberimizin devamında...



A- A+
28.04.2014 tarihli yazı 14322 kez okunmuştur.

2010 yılında Eren Bali, Oktay Çağlar ve Gagan Biyani tarafından kurulan Udemy, her konuda kişilerin video bazlı online kurslar verebildiği ve her öğrencinin burada yer alan kurslara herhangi bir başvuru süreci olmaksızın kayıt olabildiği bir eğitim platformudur. San Francisco girişimi olan Udemy, 2012 yılında Seri B’de video kurslarını mobil araçlara taşımak için Insight Venture Partners, Lightbank, Learn Capital ve MHS Capital Partners’tan toplamda 12 milyon dolar yatırım almıştı. Seri B ile beraber şirkete yapılan yatırım 16 milyon dolara ulaştı. Geçtiğimiz günlerde de Udemy’nin kurucusu Eren Bali CEO’luk görevini Dennis Yang’a bıraktı. Eren Bali şirketin yönetim kurulunda yönetici olarak ve ürün yöneticisi olarak Udemy’deki kalmaya devam edecek.
 

İlginizi Çekebilir: Online Eğitim | Eğitimde Adım Adım Fırsat Eşitliği


Dennis Yang 2012 yılında şirkete COO olarak katıldığından bu yana şirket 15 çalışandan 55 çalışana yükselmiştir. Platforma kayıtlı 2 milyon öğrenci ve 7000 eğitmen bulunmaktadır. Şirketin geliri bir önceki yıla oranla %300 artış göstermiştir. Yöneticiler şirketin gerçek gelirini ve karlılığını gizli tutmaktadır.


Şirket, platform üzerinden kurs satan bir eğitmenin ortalama olarak 7000 dolardan fazla kazandığını ve platforma kayıtlı öğrencilerin %94’ünün kurs satın aldığını doğrulamaktadır. Şirketin yeni CEO’su Yang’ın açıklamasına göre Udemy üzerinden en çok satın alınan kurslar teknoloji, işletme ve tasarım alanları ile ilgilidir.
 

İlginizi Çekebilir : Ya Ümitsizsiniz Ya Da Ümit Sizsiniz
 

Şirket; platform üzerinden satılan kurslar, toplu satılan programlar ve paket anlaşmalardan alınan yüzdeler üzerinden gelir elde etmektedir. Yang, şirketin yurtdışında büyümesini yönetmesi için Bali’nin ve Udemy yönetim kurulunun bu görevi ona verdiğini ifade etmiştir. Yang; Udemy’nin deniz aşırı ülkelerdeki öğrencilerin kendi dillerinde yeteneklerini geliştirebilmeleri için gerekli tüm donanımlara sahip olduğunu, kültürel ve bölgesel işletmeler, teknoloji trendleri gibi konularda uzman eğitimcilere açık olduğunu belirtmiştir. Yeni CEO gelecek yıl Udemy’nin deniz aşırı ülkelerde ofis açmayı ve İspanyolca, Portekizce, Almanca, Japonca gibi farklı dillerde konuşan eğitimcilere ve öğrencilere bu platformu pazarlamayı planladığını belirtmiştir.


Kaynak :
 

► Blog WSJ

 
Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır