elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin İlk Yerli Metrobüsü |
AKIA

Otomotiv ve ulaşım sektöründe Türkiye’nin öncü illerinden olan Bursa’da artık yerli metrobüs üretiliyor. AKIA’nın üretimiyle hayata geçirilen projenin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
24.08.2016 tarihli yazı 14151 kez okunmuştur.
Ulaşımdaki araç karmaşasının önüne geçebilmenin en kolay yolu olarak toplu taşıma araçları gösterilmekte. Durum böyle olunca, bu toplu taşıma araçlarına olan talebin artması için nitelikli ulaşımın sağlanması gerekiyor. Bu nedenle toplu taşıma üreticilerinin öncelikli hedefi yolculara konforlu ve hızlı bir ulaşım sağlamak oluyor. Bu alanda AKIA firması ulaşımda konforu artırmak ve yolcu kapasitesini üst seviyeye çıkarmak amacıyla Türkiye’nin ilk yerli metrobüsünü üretti.
 


►İlginizi Çekebilir: Taşınabilir Ulaşım Aracı | WalkCar

AKIA’nın Bursa’daki fabrikasında üretilen yerli metrobüs 290 kişilik yolcu taşıma kapasitesiyle dikkat çekiyor. 3 körüklü olan metrobüsün uzunluğu ise 25 metre. Fabrika Genel Müdürü Remzi Baka: “Başkanımızın desteğiyle toplu taşımaya hizmet verebilmek ve toplu taşımayı daha ileriye götürebilmek için, 290 kişilik, Türkiye ve dünyanın en yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettik. Hızlı büyüyen şehirlerde demiryollarına alternatif olarak geliştirdik projemizi. Dizel, hibrit ve elektrikli versiyonlarını da üretiyoruz. Türkiye'ye faydalı olmak için çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.
 


►İlginizi Çekebilir: Elektrikli Araç Akü Sistemleri
 
İlk yerli tramvay ve ilk yerli metronun ardından ilk yerli metrobüsün de üretildiği Bursa, otomotiv ve ulaşım sektöründe yaşanan birçok yenilikte öncü il konumunda bulunuyor. Bu tip yerli üretimlerin artması ile yerli sermayeye yönelimin değer kazanması ülkemiz adına kritik önem taşıyor.
 

AKIA Hakkında

Son yıllardaki atılımlarıyla Türkiye’de ve Avrupa’da tüm dikkatleri üzerine çeken AKIA Türkiye operasyonu 2013 yılında başlamıştır. Kısa zamanda Türkiye ve Avrupa’nın tercih edilen bir otobüs markası haline gelmiş üreticilerinden biri olan AKIA, Bursa Kestel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 15.000 m2 açık ve 15.000 m2 kapalı alan üzerine kurulu üretim tesislerinde yıllık ortalama 600 adet araç üretim kapasitesi ile çalışmaktadır.

AKIA, Ultra LF serisinde LF9, LF11, LF18, LF25 modellerini Euro 5 ve Euro 6 standartlarında; Dizel, CNG ve Elektrikli seçenekleriyle üretmektedir. AKIA, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarına karşılık verebilen doğru ürünleri geliştirmek, üretimde modüler yaklaşım uygulamak, iyi tasarım ve yüksek kalite standartları seviyesinde otobüsler üretmek üzere üretim stratejileri belirleyerek ürün gamını genişletmektedir. Marka bilinirliği yurtiçinde ve yurtdışında gün geçtikçe artan AKIA, Türkiye pazarının yanı sıra, ürünlerini Avrupa’da başta Sırbistan, Romonya ve Bulgaristan olmak üzere, 10 farklı ülkeye ihraç etmektedir.




AKIA, “Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olmak” vizyonu doğrultusunda toplu taşımacılığa modern ürün ve hizmetler sunmayı hedef edinerek, kendi sektöründeki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmekte, şehir içi, personel ve öğrenci taşımacılığı sektörlerindeki en yeni teknolojilerle üretimini gerçekleştirmektedir.
 

Kaynak:

AKIA

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.