elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türk Telekom'dan Guinness Rekoru!!!

Hep duyarız "Işık Hızında İnternet" diye. Evet bu tartışılır olsa da Türk Telekom bu hıza en yakın erişim hızı ile saniyede 8 Terabit'lik veri aktarımı sayesinde Guinness erişim rekorunu kırarak tescillendi. Detaylar yazımızda..



A- A+
17.01.2014 tarihli yazı 14518 kez okunmuştur.
Türk Telekom saniyede 8 Terabit'lik veriyi tek bir fiber kablo üzerinden taşıyarak Guinness Dünya Rekoru kırdı.
 


Türk Telekom'u Guinness ile tescillendiren teknoloji, "Alcatel-Lucent 100 G". Bu teknolojide 1830 Photonic Service Switch(PSS) ürünü kullanılarak 100G optik teknolojisiyle 8 Terabit/s bağlantı hızı Alcatel-Lucent ile sağlandı.

 


Hem günümüzdeki hem de gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılama adına bu altyapıyı oluşturan Türk Telekom, yüksek çözünürlüklü video akışı, web erişimi ve bulut hizmetlerinin sonucunda daha fazla bant genişliği talebini karşılamak için tasarladığı Alcatel-Lucent 100G teknolojisi ile aynı zamanda çevreye duyarlı özellikleri ile mevcut optik transmisyon şebekelerinde olağanüstü performans, esneklik ve güvenliği de sunmaktadır.
 


Türk Telekom Operasyon Başkanı Mehmet Atalay'ın ifadelerine göre, şu an Türkiye'nin internet altyapısında ki gerçekleşen büyük performans ve kapasite artışının, fiber teknolojisinde Türk Telekom deneyiminin 1980'li yıllara kadar uzanması ve 2013 yılında hızlanan "fiber dönüşümleri" yatırımları sayesinde olduğunu belirtirken dünyada 8 Terabit/s bağlantı hızına erişen ilk şirketin Türk Telekom olduğunu da ekledi.

 


Atalay, "Şebekemizi bulut bilişimden bireysel ve kurumsal ihtiyaçlara, müşterilerimizin giderek artan taleplerini bugün ve gelecekte rahatlıkla karşılayabilecek şekilde, dünyanın en üstün fiber optik teknolojileri ile güçlendiriyoruz. Ulaştığımız 8 Terabit/s veri aktarım hızının titiz bir değerlendirme süreci sonunda Guinness tarafından da tescil edilmesi, sektörümüz ve ülkemiz açısından da çok önemli bir gelişmedir." sözleri ile bu rekorun sektör ve ülkemiz adına olan önemini vurgulamıştır.

 

Türk Telekom'un Bu Başarısına Dünya'da Eşdeğer ya da Daha Üstün Bir Başarı Yok!


Bir çift fiber optik bağlantı üzerinden gerçekleştirilen saniyede 8 Terabit'lik veri aktarımının tamamen ticari alandaki bir uygulama olduğu vurgulanırken hiç bir şekilde laboratuvar denemesi, prototip ya da konsept niteliğinde olmadığı özellikle belirtilerek, dünyada henüz fiber optik kablo alanında ticari ortamda kullanımda olan eşit ya da daha yüksek bir kapasite olmadığı Guinness Dünya Rekoru sertifikası ile tescillenmiş oldu.
 

 
 
► İlginizi Çekebilir : Fiber Optik Kablolar 2 | Elektrikport Akademi

 
Guinness Dünya Erişim Rekorunu kıran saniyede 8 Terabit'lik veri aktarımının tescil aşaması için yapılan teknik ölçümler, ağ testi ve ölçümü yeteneğine sahip bağımsız bir kuruluş tarafından yapılarak Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından sertifikalandırıldı.


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.