elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

TÜBİTAK'tan Üniversite Tercihi Yapacaklara Burs İmkanı

LYS sonuçlarının açıklanması ile TÜBİTAK, başarılı öğrencileri temel bilimlere teşvik etmek amacıyla yeni burs olanaklarını açıkladı. Temel bilimleri kapsayan ve 2 bin TL’yi bulan burs olanaklarının detayları haberimizde.



A- A+
23.07.2016 tarihli yazı 11980 kez okunmuştur.
TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Ergin, LYS’de ilk 25 bine giren ve üniversite tercihinde temel bilimleri tercih eden öğrencilere 2 bin TL’ye kadar burs verileceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda sadece ilk 10 bini kapsayan burs imkanı, temel bilimlere yapılan teşvikin artırılması amacıyla ilk 25 bine çıkarıldı. Peki bu burstan kimler ne kadar faydalanabilir?
 

LYS’de MF puan türünde ilk 5 bin veya YGS-1 puan türünde ilk 5 bine girip aşağıdaki bölümleri tercih eden öğrenciler aylık 2.000 TL’lik burs imkanından faydalanabilecek.

► Matematik, Fizik ,Kimya, Biyoloji
► Felsefe, Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Antropoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, İlahiyat, Türk Dili ve Edebiyatı

Aynı puan türünde 5 bin ile 10 bin arasında bulunan ve yukarıdaki bölümlerinden birini seçecek olan öğrenciler  aylık 1500 TL’lik burs imkanından faydalanabilecek.

 


►İlginizi Çekebilir: Kocaeli Üniversitesi | Tercih Rehberi

MF puan türünde 10.000 ile 20.000 arasında bulunan ve Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerinden birini seçecek olan öğrenciler aylık 1000 TL’lik burs imkanından faydalanabilecek.

MF puan türünde 20.000 ile 25.000 arasında bulunan ve Matematik, Fizik ,Kimya, Biyoloji bölümlerinden birini seçecek olan öğrenciler aylık 750 TL’lik burs imkanından faydalanabilecek.

Temel bilimler seçen öğrencilerin yanı sıra başka bir bölümde okumayı tercih edip, çift ana dal programında Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerine kayıt yaptıran sınırlı sayıdaki örgün öğretim lisans öğrencileri aylık 750 TL’lik burs imkanından faydalanabilecek.

 
 
Üniversiteler Hakkındaki Sorularınızı, Bizlere " #TercihRehberi " Hashtagi ile İletebilirsiniz


Kaynak:

TÜBİTAK

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.