elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Trakya Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Trakya Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
08.07.2015 tarihli yazı 6179 kez okunmuştur.
Araştırma, eğitim ve öğretim faaliyetini, bilimsel ve kültürel mirası değerlendirip çağın gerçeklerini görerek geleceği kurma ilkesiyle yürütmek; bilgi ve becerilerini Edirne, Balkanlar, ülke ve insanlık yararına kullanma bilincine sahip, özgüven ve sorumluluk duygusu yüksek bireyler yetiştirmeyi misyon ve bilim ve eğitim dünyasında küresel ölçekte etkin, tanınan, izlenen ve tercih edilen bir üniversite olmayı vizyon edinen Trakya Üniversitesi, 20 Temmuz 1982’de kuruldu. 

Şu anda Trakya Üniversitesi, 12 Fakülte, 6 Yüksekokul
, 5 Enstitü, 1 Devlet Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu ve 2 Anaokulu ile faaliyetlerine devam etmektedir.

URAP(University Ranking by Academic Performance) tarafından yapılan sıralamaya göre; 2013 yılında 125 üniversite arasında (toplam makale sayısına göre) 59. sırada olmuştur.
 

Fakülteler:

Tıp Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Fen Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
İlahiyat Fakültesi

 
Enstitüler ve yüksekokullar hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.



Öğretim Dili

Trakya Üniversitesi'nde öğretim dili Türkçedir. Zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi bulunan birimlerde eğitim dili %30 İngilizcedir.
 


 

Çift Anadal ve Yandal Programları

Trakya Üniversitesi öğrencilere çift anadal ve yandal programlarından yararlanma fırsatını sunar. Bologna Süreci ile uyumlu olarak her bir öğrenci mezuniyet diplomasının yanı sıra diploma eki alma hakkına sahip olur.

 

 

Yurt Dışı Olanakları

Trakya Üniversitesi; Erasmus Programı kapsamında 21 Avrupa ülkesinden 89 üniversite ile ikili anlaşması bulunmasının yanı sıra, Farabi Değişim Programı çerçevesinde 103, Mevlana Değişim Programı çerçevesinde 20 üniversite ile anlaşması bulunmaktadır.
 

 

Yaz Okulu

Trakya Üniversitesinde yaz okulu güz ve bahar ayları dışında yaz aylarında yapılan eğitim-öğretim dönemidir. Öğrencilere daha kısa sürede mezun olma şansı verir. Yaz okulu süresi en az 7 haftadır. Bir öğrenci en fazla 10 kredilik ders seçimi yapabilir.
 
 

 

Kütüphane

Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Kütüphanesi, 600 kişi kapasiteli üçer katlı iki bloktan oluşmaktadır. Merkez Kütüphaneye bağlı 1 şube ve 2 birim kütüphanesi bulunmaktadır. Merkez Kütüphane 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Böylelikle öğrencilerin rahat ders çalışabilecekleri, zaman sınır olmadan araştırma yapabilecekleri ve üniversite içinde daha fazla vakit geçirecekleri ortam oluşturulmuştur.
 


 

Etkinlikler

Trakya Üniversitesi ve bünyesindeki öğrenci toplulukları tarafından birçok konferans, sempozyum yapılmaktadır. Aynı zamanda gelenekselleşen Kültür Sanat ve Spor Şenlikleriyle öğrenciler doyasıya eğlenmektedir. 4-8 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen 22. Kültür Sanat ve 32. Spor Şenliği'yle Gülşen, Gece Yolcuları, Halil Sezai ve birçok ünlü isim öğrencilerle birlikte olmuştur. Trakya Üniversitesinde gerçekleşen etkinliklerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
 

 

Beslenme, Barınma ve Burs Olanakları 

Yemek üretimleri merkezde Menza, diğer birimlerde hazır halde getirilerek yemek salonlarında sunulmaktadır. Merkezde yemek sunumu ayrı salonda yapılmaktadır. Bu salonlar 10 (on) adet öğrenci yemekhanesi ve 10 (on) adet Akademik ve İdari Personel yemekhanesinden oluşmaktadır. Diyetisyenimiz gözetiminde hazırlanan Aylık Yemek Listesi mevsimsel ürünler ağırlıklı olarak oluşturulmakta ve yemek çeşitliliğinin sağlanmasına çalışılmaktadır. Yemek hizmeti sunumunda 1 Diyetisyen ve 8 idari personel görev almaktadır.
 


Üniversitemizin kendine ait bir yurdu bulunmamaktadır. Yerleşkede bulunan yurtlarda kalanların dışında bazı öğrenciler yerleşkelere yürüme mesafesinde ya da kısa bir otobüs yolculuğuyla varılacak kadar yakında bulunan özel yerlerde kalmayı tercih etmektedirler. Edirne’de 1+1, 2+1 apartların sayısı gün geçtikçe artmakta ve genellikle öğrenciler daha çok buralarda kalmayı tercih etmektedir. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Trakya Üniversitesi öğrencilerine verdiği kontenjanlara buradan ulaşabilirsiniz.
 


 
Trakya Üniversitesi Vakfı tarafından her yıl belirli sayıda öğrenciye karşılıksız burs verilmektedir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca özel kurum ve kuruluşlar tarafından Üniversitemiz öğrencilerine verilmek istenen burslara ilişkin duyurular yapılarak, ihtiyacı olan öğrencilerimizin faydalanmaları sağlanır. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı için Kredi ve Yurtlar Kurumundan Üniversitemize 451 burs kontenjanı ayrılmış olup; 10 öğrencimizde Zorlu Vakfı’ndan burs almaktadır.


Kaynak:
►Trakya Üniversitesi

Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.