elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sadece Kendi Üniversitenizle Sınırlı Kalmayın |
Erasmus+

Üniversiteye yeni başladınız veya öğreniminizin ilerleyen yıllarındasınız ve herkes gibi siz de yurtdışında okumayı hayal ediyorsanız, keşke şu üniversiteyi kazansaydım diyorsanız hiçbir şey için geç kalmış değilsiniz. Nasıl mı? Devamı yazımızda.



A- A+
11.10.2015 tarihli yazı 6889 kez okunmuştur.
Erasmus+, Avrupa’da yükseköğretim kalitesini artırmak amacı taşıyan ve üniversiteler arasında ülkelerarası işbirliğini teşvik ederek “üniversite öğrencisinin uluslararası hareketliliğini” öngören bir yüksek öğretim programıdır. Erasmus programı sayesinde en az bir dönem, en fazla iki dönem olmak üzere Avrupa’da eğitiminize devam edebilme olanağına sahipsiniz. Program dahilinde 31 Avrupa ülkesinden birinde (27 tanesi AB ülkesi) üniversite hayatınızın bir yılını geçirebilirsiniz. Sadece üniversiteye yeni başlayanlar için değil artık yıla düşmemiş olmamak kaydıyla üniversite son sınıfta olanlar için bile geçerli bir programdır.
 



►İlginizi Çekebilir: Viyana'da Üniversite Okumak | Röportaj

 
Erasmus+ olarak adlandırılan bu programa Erasmus Staj programı da dahildir ve toplam süresi 12 aydır. Eğer 2 dönem Erasmus programıyla başka bir üniversitede öğrenim gördüyseniz ki bu yaklaşık 9 aya tekabül ediyor, geriye kalan 3 ayınızda da Erasmus Staj programıyla istediğiniz 31 Avrupa ülkesinden birinde stajınızı gerçekleştirme imkanına sahipsiniz hem de devlet hibesiyle. Ulusal Ajans Erasmus’a gitmeye hak kazanmış her öğrenciye misafir olacağı üniversitedeki akademik takvim çerçevesinde ‘Erasmus Hibesi’ kapsamında gidilen ülkenin refah durumu göz önüne alınarak önceden belirlenmiş miktarda fon ayırmaktadır ve bunu öğrenciye Erasmus başlangıcında toplu olarak vermektedir.Bu da Erasmus programının öğrenciler açısından en büyük avantajlarından biridir. Örnek olarak Polonya için aylık hibe miktarı 300Euro olarak belirlenmiştir.
 



►İlginizi Çekebilir: Yurtdışında Staj İmkanları

 

Erasmus’un Mühendis Adaylarına Getirileri


Yabancı Dil

Hepimizin bildiği gibi artık yabancı dil mühendis adayı için vazgeçilmez bir noktaya gelmiştir ve üniversite hayatınız boyunca 12 ay süreyle bir yurtdışı deneyimi bulunmaz bir fırsattır. Eğerki bunun 9 ayını normal Erasmus süreci olarak düşünürsek bu süre zarfında tüm derslerinizi ingilizce olarak almak teknik ingilizceniz gelişimi açısından sizi bir adım öne geçirecektir ve kalan 3 ayda ise yabancı bir şirkette stajyer olmak size bir adımdan çok daha fazlasını getirecektir.
 
 

Referans

Erasmus sürecinde tanıştığınız veya proje yaptığınız bir hocanız veyahut stajınızı gerçekleştirdiğiniz firmadaki mühendis, müdür vb. kişilerle aranızdaki ilişkiyi iyi tutmak sizin için gelecekte çok büyük bir referans olarak dönecektir. Belki de mezun olduğunuzda iş hayatınıza o üniversite veya firmada devam etme şansı yakalayabileceksiniz.



Uluslararası Rekabet Ortamı
 
Erasmus program sayesinde aynı sınıfta aynı dersleri gördüğünüz diğer Avrupa ülkelerinden gelen meslektaşlarınızın hangi seviyede olduğunu, onların eğitimleriyle kendi okulunuzdaki eğitimleri kendi gözlerinizle gözlemleyip uluslararası düzeyde bir mühendis olmak için hangi konuda ne yapmanız gerektiğine rahatlıkla karar verebileceksiniz.



Kişisel Gelişim

Erasmus sürecinde uluslararası gönüllük projelerine katılıma şansını elde edeceksiniz. Bu kapsamda uluslararası öğrencilerle ortak projelerde yer alarak sorumluluk duygunuzu ve liderlik becerilerinizi uluslararası bir ortamda geliştirme şansına sahip olabileceksiniz.



Sosyo - Kültürel Zenginlik

Aynı zamanda kültürel ve sosyal açıdan birçok deneyim sahibi olacaksınız. Yaşadığınız ülkenin her anlamda kültürünü tanıma şansını yakalıyacaksınız. Dünya’ya bakış açınız değişirken daha geniş bir açıdan olayları yorumlamaya başlayacaksınız ve son olarakda tüm Avrupa ülkelerine ulaşım Shengen vizenizle bir şehir içi ulaşım kadar kolay olacaktır.

 
 
 
2. Yabancı Dil

Öğrenim gördüğünüz yabancı ülkede bir yandan ingilizce olarak eğitim görürken aynı zamanda o ülkenin kendi dilini de öğrenme imkanınız olacaktır. Özellikle kurumsal firmalar için aranılan özelliklerden birine sahip olabileceksiniz.



Avrupa’da Öğrenci Olmak

Avrupa’nın sadece bir şehrinin bir üniversitesinden öğrenci kartına sahip olmak tüm Avrupa ülkelerinde öğrencileriyle aynı haklara sahipsiniz demektir. (Avrupa dışı öğrenci kartlarına farklı prosedürler uygulanmaktadır çoğu yerde) Bu sayede Avrupa’daki tüm teknik müzeleri rahatlıkla ve çoğunu ücretsiz olarak ziyaret edebileceksiniz.


 

Kaynak:

►ua.gov
►erasmus.mu.edu


Yazar: Mert Kesici

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.