elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Robotik Cerrah |
HeroSug

Günümüzde robotik teknolojilerin sağlık alanında uygulamalarının hız kazanmasıyla yeni atılımlar yapılıyor. Yeni robotik cerrah HeroSug, dokunma hissi veren ilk cerrahi robot olma özelliğinde.



A- A+
08.10.2016 tarihli yazı 7796 kez okunmuştur.
Gerek hastanın ameliyat yarasının çok küçük olması gerekse iyileşme sürecinin daha hızlı olması nedeniyle ‘anahtar deliği cerrahisi’ yöntemine sıklıkla başvuruluyor. Robotik cerrahide yaşanan gelişmeler de buna eklenince yakın gelecekte ameliyat kavramında önemli değişiklikler yaşanacak gibi gözüküyor. Deakin ve Harvard Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen HeroSug isimli robot, ameliyat sırasında cerrahlara dokunma hissi vererek ameliyattaki başarı oranının artmasını sağlıyor.


 
►İlginizi Çekebilir: Süper Elastik Kemikler Geliştirildi

Günümüzde geçerli olan laparoskip ve anahtar deliği cerrahisi dokunsal geribildirim olmaması nedeniyle görme duyusu ile sınırlı kalıyor. HeroSug ise bu işlemler sırasında oluşturduğu dokunma hissi ile genel prosedürün daha güvenli işlemesini sağlıyor. Ayrıca enfeksiyon ve kan kaybı gibi komplikasyonların riskini azaltıyor. Dokunsal geribildirim ile hem enfeksiyon veya inflamasyona karşı önlem alınabiliyor hem de mikro cerrahide ince ve daha hassas dikişlerin kullanılabilmesiyle tedavi süreci daha da kısalacak.


 

Harvard’lı bilim adamı Mohsen Moradi dokunsal teknoloji ile kanserli doku ve normal dokular arasında ayrım sağlanabileceğini, hassas manevralar ile sistem doğruluğunun artacağını belirtiyor. HeroSug, organ/dokuya konumlandırılarak yüksek çözünürlüklü 3D görüntüler alınabiliyor ve ergonomik konsolu ile cerraha rahat sayesinde hareket alanı sunuyor.

HeroSug, tıbbi cihazlar ve endoskopik görüşte gerçek zamanlı çarpışmadan kaçınma sağlayarak konfor, doğruluk ve güvenliği ile zorlu prosedürlerin gerçekleştirilmesinde cerrahların en önemli yardımcısı olacak.





Kaynak:
 

Wonderfulengineering

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.