elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Renault’tan Multikopterli Araç KWİD

Otomobil firmaları son dönemlerde karşımıza oldukça farklı araç konseptleriyle çıkmakta. Bu gelişmiş araç konseptlerinden biride ünlü otomobil üreticisi Renault firmasına ait. Renault, geliştirdiği yeni modeli Kwid ile araca yerleştirdiği bir multikopteri de sürücünün kontrolüne veriyor. Fonksiyon ve tasarım bakımından birçok yeniliğe sahip Kwid’i gelin yakından tanıyalım.



A- A+
08.02.2014 tarihli yazı 14704 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Yeni Delfi Motor Fuarı’nda Renault, dikkatleri üstüne çeken yeni otomobil konsepti Kwid’i tanıttı. Kwid, güçlü, fark yaratan, konforlu ve kullanışlı tasarımsal özelliklerinin yanı sıra teknolojik donanımlarıyla da ön plana çıkıyor. Renault Dizayn Hindistan’ın teknolojik geliştirmeleriyle tasarlanan bu araç bir multikoptere sahip. Günümüzde birçok alanda karşımıza çıkan insansız hava araçları, ilk defa bir otomobile entegreli bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 


Videoda Multikopterin Kullanımını Görebilirsiniz
 

Kwid’e yerleştirilen bu multikopteri sürücü, araca entegreli olan tabletten yönlendirebiliyor. Multikopter yapısında bulundurduğu kameralar ile sürücüye anlık görüntü aktarabiliyor. Resim çekebilme, trafik durumunu kontrol edebilme gibi fonksiyonlara sahip olan bu multikopterin, özellikle arazi kullanımlarında büyük kolaylık sağlaması bekleniyor. Sürücü tarafından kontrol edilmesinin yanında önceden programlanmış uçuş güzergahını yapısında bulunan GPS ile otomatik olarakta takip edebiliyor. Sürücü tarafından belirlenen rotayı takip edebilen bu hava aracı, otomobille olan veri iletişimini bluetooth aracılığıyla sağlıyor.
 
 
Enerjik bir araç izlenimine sahip olan Kwid, devasa tekerlekleri ile bir buggy aracı andırıyor. 1.2 litre turbo benzinli bir motorun yanı sıra elektrik motoruna da sahip olan Kwid, elektrikli araç olarakta kullanılabiliyor. Kwid, LED aydınlatma, direksiyonun yanındaki düğmelerden vites değiştirme, araca yerleşik tablet ile EDC otomatik vites kutusu özelliklerine de sahip.




►İlginizi Çekebilir: Otonom (Sürücüsüz) Araçlar Nedir?


Kaynak:
►Economictimes
 
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.