elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Philips'ten Enerji Tasarrufuna İlginç Çözüm:
Ethernet Bağlantılı LED Lambalar

Philips, özellikle büyük çalışma alanlarına sahip şirketleri ilgilendirecek yenilikçi bir enerji tasarrufu yöntemi üzerinde çalışıyor. Çok sayıda lambanın kullanıldığı kapalı alanlardaki enerji tasarrufu sorunlarını ilgilendiren bu çözüme dair detaylar haberimizde.



A- A+
31.03.2014 tarihli yazı 12773 kez okunmuştur.
Çok geniş alanlara sahip ofislerin en büyük sorunlarından biri de kullanılan lambaların - ne kadar tasarruflu olsa da- sayısının fazla olmasıdır. Philips özellikle çok sayıda lamba kullanma ihtiyacı olan bu tür ofislere yönelik enerji tasarrufunu amaçlayan akıllı bir sistem duyurdu. 
 


 


Akıllı telefonlarla kontrol edilebilen sistemde, hareket ve ısı sensörleriyle bir alandaki çalışan bazında doluluk oranı, ısı ve nem verilerini, uygulamayı kullanan yöneticilere anlık olarak gidebilecek. Böylece yönetici istediği zaman istediği alandaki ısı ve ışık seviyesinde ayarlamaya gidebilecek. Philips'in geliştirdiği bu akıllı sistemle, ofislerin enerji tasarrufunda yenilikçi bir yol hedefleniyor. Bunun en önemli sebebi ise geleneksel kablolama tekniğinin bırakılıp Ethernet kabloların kullanılmasıyla tüm lambaların ortak bir haberleşme ağına dahil edilmesi. Philips'in Power over Ethernet (PoE) olarak adlandırdığı bu yapının Ethernet kablo standardının pahalı bulunacağına karşılık olarak priz yapısının ve bağlantısının kolay olacağını, güç ve kontrolünün tek kablo ile yönetebileceğini belirtiyor.
 

 

Personel Kontrolü, Yön Bulma, Bina Kullanımı Bilgisi

Philips, geliştirdiği bu sistemle ofislerde 3 amacı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bunlar, açık ofislerde bile personellerin var olup olmadığına bağlı olarak ışık kontrolü, buna bağlı olarak boş odaların takip edilmesi ve ofisteki doluluk oranına göre ışık seviyesinin düzenlenmesi olarak sıralanıyor.
 


 


Philips Color Kinetics takımının başında yer alan Jeff Cassis, LED ışıklandırmanın tek başına %80 tasarruf sağladığını, bir binanın ısıtma, soğutma ve ışıklandırma seviyelerinin bir arada kontrolünün çok daha etkili olabileceğini kaydetti.

 


Kaynak:

newscenter.philips.com
slashgear.com

Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.