elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ODTÜ Teknokent Silikon Vadisi’ne Gidiyor!

Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden olan ve ilk teknokentlerden birine sahip olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Teknopark’ı ile birlikte, Silikon Vadisi’ne adım atıyor. Silikon Vadisi ve Türkiye arasında köprü görevinde olacak olan ODTÜ Teknokent, Eylül ayında hizmete gireceğini belirtti.



A- A+
17.07.2014 tarihli yazı 9646 kez okunmuştur.
Üniversiteler arasında en başarılı Teknopark’lardan birine sahip olan ve uzun yıllardır birçok teknoloji şirketine destek veren, YFYİ, TeknoJumpp ve ATOM gibi organizasyonlarıyla girişimcilik alanında büyük katkılar sağlayan ODTÜ Teknokent, uzun zamandır hazırlık yaptığı, Silikon Vadisi’nde bir merkez açma planlarında sona yaklaştı.
 
ODTÜ Teknokent’in çalışmaları sonucu kurulacak olan bu merkezin, Silikon Vadisi ile Türkiye arasında bir köprü vazifesi yapacağı görülüyor. Türkiye’deki girişimlerin, projelerin Amerika’ya daha hızlı gitmesini ve tanıtılmasını, uluslararası piyasaya daha çabuk girmesini ve girişimlere desteğin artmasını sağlayacak bu merkez aynı zamanda girişimcilerin Amerika’ya gitmeden önce daha iyi bir hazırlık yapmasını ve gittiklerinde gerekli destekleri ve yardımları da almasını sağlayacak.
 

 
Silikon Vadisi’nde açılacak olan bu merkez ile girişimcilere Amerika’daki çalışmalarına destek olmak amacıyla eğitim, mentorluk ve network desteğinin de verileceği, bu sayede girişimlerin daha kaliteli, daha profesyonel bir şekilde yürütüleceği belirtiliyor. Alışma, adaptasyon problemlerini en aza indirgeyecek bu merkez, birçok faaliyet ve etkinlik ile de Türkiye’den gidecek girişimcilerin iş geliştirmelerine yardımcı olacak.
 

 

 
Eylül ayında hizmete girmesi beklenen ODTÜ Teknopark Silikon Vadisi Merkezi'nde yer almak ve bu merkezden yararlanmak isteyen girişimciler bu linki doldurarak ODTÜ Teknokent ile iletişime geçebilir, görüş alışverişinde bulunabilir.
 


Kaynak:


ODTÜ Teknokent
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.