elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Menzil Sorunu Olmayan Güneş Enerjili Araba |
Immortus

Avusturyalı Aurora güneş enerjisi arabası ekibinin yaptığı Immortus, uygun koşullarda 60 km hızla sınırsız mesafe kat edebilecek şekilde tasarlandı. Güneş enerjili araba kategorisine yeni bir heyecan getiren Immortus'in ayrıntıları haberimizde.



A- A+
06.09.2015 tarihli yazı 9542 kez okunmuştur.
Güneş enerjisiyle sınırsız mesafe kat etme konusunda ‘Solar Impulse’ uçağı ile başlayan devrim, arabalarla devam edecek gibi gözüküyor. Günümüzde elektrikli otomobillerde şarj sorunuyla ortaya çıkan menzil sorunu halen büyük bir problem olarak duruyor. Bu nedenle güneş enerjili araçların geliştirme çalışmaları büyük bir önem taşımaktadır.
 



►İlginizi Çekebilir: Artısıyla Eksisiyle Elektrikli Otomobiller

 
Avusturyalı ekibin çalışmaları sonucunda ortaya çıkan Immortus’un 7 metrekarelik alanı güneş panelleriyle kaplı. Bu paneller, araç 60 km hızla gittiği sürece sınırsız mesafe imkanı sunuyor. Ayrıca 100 km/s hıza sadece 7 saniyede çıkabilecek ve maksimum hızı 150 km/s olacak. Immortus’un özel aerodinamik yapısı, tekerleklerinin kapalı olması, 550 kg ağırlığında olması, diğer elektrikli otomobillere göre çok daha verimli hale getirmiş.
 



►İlginizi Çekebilir: Teknoloji Harikası Akıllı Yollar

 
Eşit güce sahip 2 adet DC motoru olan otomobil toplamda 40 kW güce sahip. Günümüzdeki en iyi elektrikli otomobil olarak nitelendirilen Tesla Model S 85 kWh’lik pile sahipken, Immortus 10 kWh’lik bataryaya sahip. Bataryası her ne kadar düşük güçlü olsa da tasarımının sağladığı avantajlar sayesinde geceleri 400 km gidebiliyor.
 
Immortus’un 370.000 dolardan piyasaya sürülmesi planlanıyor. Tabi bu aracın uygun koşullar sağlandığında sınırsız mesafe kat edebildiğini unutmamak gerek.
 


Kaynak:


Gizmag


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.