elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Koç'ta Avrupa Politikaları Konferansı

Koç evsahipliği yaptı, 6 üniversiteden 30 katılımcı AB'yi tartıştı



A- A+
28.04.2010 tarihli yazı 4863 kez okunmuştur.

London School of Economics, Columbia Üniversitesi, Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü gibi önemli bilim ve düşünce merkezlerinden uzman ve öğrencilerin katıldığı konferansta Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım süreci ve Avrupa'nın geleceği tartışıldı.





Geçtiğimiz yıl ilki Atina'da gerçekleşen Avrupa Politikaları Konferansı'nın ikincisi 22-23 Nisan 2010 tarihlerinde Koç Üniversitesi'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşti. İki gün süren konferansta, dünyaca ünlü üniversitelerden gelen yüksek lisans öğrencileri Avrupa Birliği'nin geleceği ve Türkiye'nin katılım süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.


Çeşitli ülkelerden öğrencileri siyasete yön veren isimlerle bir araya getirerek Avrupa'nın gelecek vizyonunu tartışmayı hedefleyen Avrupa Politikaları Konferansı için bu yıl Avrupa Kültür Başkenti İstanbul seçildi. Konferansın ev sahipliğini ise Koç Üniversitesi üstlendi.


Katılımcı okulların yüksek lisans öğrencileri Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecini inceleyerek, mevcut ve uygulanabilir AB politikaları üzerine çeşitli çalıştaylar düzenlediler. Ekonomi, politika ve sosyo-kültürel alanlarda Türkiye'deki gelişmeleri değerlendiren öğrenciler ve konuşmacılar, özellikle eğitim alanında yapılabilecek düzenlemelerin önemini vurguladılar.






Koç evsahipliği yaptı, 6 üniversiteden 30 katılımcı AB'yi tartıştı






Koç Üniversitesi İstinye Kampüsü'nde gerçekleşen konferansa, sosyal politikalar konusunda haklı üne sahip 6 üniversiteden 30 yüksek lisans öğrencisi katıldı. Koç Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra ABD'den Columbia Üniversitesi, İngiltere'den London School of Economics, Almanya'dan Hertie School of Governance, Singapur'dan Lee Kuan Yew School of Public Policiy, Fransa'dan Science-Po (Paris Siyasal Bilimler Enstitüsü) gibi dünyanın saygın üniversitelerinden politika ve uluslararası ilişkiler lisansüstü öğrencilerinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sumru Altuğ yaptı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan, Slovenya Büyükelçisi Mitja Strukelj, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Prof. Dr. Pascal Hector ve Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'ndan Doç. Dr. Talip Küçükcan da konferansın konuşmacıları arasında yer aldı.


Prof. Altuğ: 'Türkiye-AB ilişkilerini kavramak adına önemli bir platform'


Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sumru Altuğ, bu yıl ikinci kez düzenlenen bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. 'Küresel dengeler açısından son derece kritik bir tartışma alanı olan Avrupa ve geleceğinin masaya yatırıldığı bir ortamda ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz' diyen Altuğ, konferansın özellikle AB-Türkiye ilişkilerinin geleceğini kavramak açısından çok önemli ipuçları veren bir platform olduğunu vurguladı.





EPPC Eşbaşkanı Timothy Reno: 'İstanbul'u seçmemiz tesadüf değil'





Konferans eşbaşkanlarından Timothy Reno, Avrupa politikalarını konuşmak üzere bu yıl İstanbul'u seçmiş olmalarının tesadüf olmadığını belirterek, 'Türkiye'nin AB'ye katılım süreci uluslar arası ilişkiler ve sosyal politikalar uzmanları için son derece önemli bir araştırma ve gözlem alanı. Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'da, Türkiye'nin bugününü AB politikaları çerçevesinde değerlendirmek, tüm katılımcılarımız adına heyecan vericiydi' dedi.


Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan: 'Kadınlarımızın siyasete katılım oranı çok düşük'


Konferansta bir konuşma yapan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan, kadınların siyasette daha etkin olduğu bir Türkiye'nin Avrupa'ya daha da yakınlaşacağına olan inancını dile getirdi. Avrupa'da seçme- seçilme hakkının kadınlara ilk sağlandığı ülkelerden biri olarak Türkiye'de kadın-erkek eşitliği konusunda ilerlemeler kaydedildiğini belirten Bilgehan, 'Ancak yine de siyasete kadınların katılım oranı oldukça düşük, bu alanda daha cesaret verici adımlara ihtiyaç var' dedi.


Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Prof. Dr. Pascal Hector: 'Türk-Alman Üniversitesi için rektör atama sürecindeyiz'


Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Prof. Dr. Pascal Hector ise Türkiye'nin AB'ye üye olabilmesi için belirli koşulların yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, 'Bu, uzun bir süreç gerektiriyor' dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretini hatırlatan Hector, bu ziyarette gündeme gelen İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesi kurulması ile ilgili rektör atanması çalışmalarının sürmekte olduğunu belirtti.





Kaynak: universitehaber


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.