elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kırılmaz RFID Çipleri |
Temassız Kartların Güvenliği

Standart kartlara eklenen temassız kullanım özelliği kötü niyetli insanlar için yeni bir saldırı kapısı oldu. MIT ve Texas Instruments bu saldırıları engelleme ve bilgilerin korunması yolunda önemli adımlar attı. Kırılmaz RFID çiplerin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
29.02.2016 tarihli yazı 10804 kez okunmuştur.
Radyo frekans tanımlama (RFID) çipleri nakit olmayan ödemeler (temassız kartlar) için geliştirilmiştir. Ancak bu sistemde kredi kartı bilgileri ve diğer bilgiler kablosuz olarak çalınma riski taşımaktadır. MİT ve Texas Instruments bilgilerin çalması için gerçekleştirilen saldırılardan korunmak, işleri biraz daha güvenli hale getirmek için “KIRILMAZ” RFID çiplerini geliştiriyor.
 



İlginizi Çekebilir: RFID Akıllı Kartlar
 

Çip modülleri kırılmaz şifreleme tekniği ile kaplıdır. Bu şifreleme kablosuz ortamda etkinliğini yitirebiliyor. RFID etiketleri, yan yana kanal saldırıları denilen bir dizi hack stratejilerine karşı savunmasızdır. Bu çipler yazılımsal olarak işlenen bilgileri kullanarak, şifreleme işlemini gerçekleştiren voltaj seviyelerini veya bellek erişim modüllerini okuyarak şifreli anahtarları anlar. Bir yan kanal saldırıda şifreleme algoritması değiştirilerek yapılan saldırı sonucu bir kısım bilginin sızdırıldığını MİT elektrik mühendisi Chiraag Juvekar belirtti. Yapılan bu saldırılar pahalı sonuçlar doğurabilir ancak bunlara karşı önlemler her zaman mevcuttur.
 



İlginizi Çekebilir: Kriptoloji Nedir? | 1. Bölüm
 

Texas Instruments ve MİT ekibi, yeni çipin özelliklerine göre birkaç prototipini inşa etmiştir. Bu sistem, güç kaynağı ve silinmeyen bir belleğe sahip çip sunarak özellikle yan kanal saldırılarını ve güç-arıza saldırılarını ortadan kaldırır. Bu yüzden sistem kapandığında bile elektronik hafıza kaybı olmaz.

Ekip, belirlenen moleküllerden oluşan üç boyutlu tasarlanmış ferroelektrik kristaller kullanarak yönetir. Kristal hücreler pozitif ve negatif elektrik yükü taşır. Normalde modeller rastgele hizalanmıştır ancak elektrik alan uygulandığında hücreler ikili kod sistemini temsil eden bir ve sıfırlar gibi arka arkaya sıralanırlar. Kristaller kutuplaşmayı koruduğundan, manyetik alan devre dışı bırakıldığında bir bellek gibi davranır. MİT, kristallerin bir başka özelliğinin kapasitör gibi davranabilmesi olduğunu söylüyor. Bağlı oldukları tarama ışını kapalı iken çip üzerinde çalışabilen bir pil gibi elektrik yükü elde etmek anlamına gelir. Bu durumda, çip 3.3 V ferroelektrik hücreleri ve 1.5 V hücre bankasına sahiptir. 1.5 V hücreleri silinmeyen bellek gibi hareket ederken, 3.3V hücreleri sistem çalışmadığı zamanlarda ne olursa olsun hesaplamaları gerçekleştirmek için gerekli gücü sağlar. Akıllı çip açık veya kapalı olduğu her anda ilk önce kendi şarj eder, bu yüzden tekrarlanan saldırılara karşı güç harcanmaz.

 


“Ekip bu güvenliğin fazla maliyet getirdiğini söylüyor. İnternet bağlantısının yaygınlaşması ile “güvenlik” karşılaştığımız en önemli sorunlardan biridir. Texas Instruments teknoloji başkanı Ahmad Bahai, "İnternet için düşük maliyetli, sağlam ve düşük güç tüketimi kimlik doğrulama protokolünün hedefe doğru önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz” diyor. Bu nedenle Texas Instruments, MİT’te kimlik etiketi araştırmasına sponsor oldu.


Kaynak:

Gizmag
 
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.