elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Katlanabilen Drone │ Hover Kamera

Gün geçtikçe drone piyasasındaki inovasyon akıl almaz noktalara gidiyor. Geçtiğimiz günlerde Zero Zero Robotics firmasının tanıttığı Hover Camera isimli drone boyutları ve özellikleriyle kullanıcıları şaşırtıyor.



A- A+
13.05.2016 tarihli yazı 8802 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Hover Camera otomatik uçuş modları olan ve karbon fiber koruyucu kılıfıyla kullanıcıya daha pratik kullanış imkanı sunan en yeni drone modeli.  Günümüzde, tüketicilere yönelik otomatik nesne takip fonksiyonları sunan DJI Phantom 4 ve 3DR Solo gibi çok daha büyük drone modelleri bulunmakta. Fakat Çinli üretici firmasının tanıttığı bu drone rakiplerinin boyutlarına göre çok daha küçük ve nesne takip etme özelliğine sahip. Takip etme özelliği genellikle drone modellerinde "Follow Me" özelliği olarak adlandırılıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Tek Kişilik Drone | Ehang 184
 

Büyük drone'larla birlikte gelen en önemli problemlerden biri taşıma sıkıntısı. Günümüzde daha kolay taşınabilir kameralı drone'lar henüz yeni yeni kabuklarından çıkmaya başladı. Avuç içi büyüklüğündeki Zano drone'ları kaderine terk edilmiş bir girişim olarak yavaş yavaş piyasadaki yetkinliklerini yitirmeye başladı.  Daha yaratıcı modellerin arasında yeni bir fonksiyona sahip olan ve kullanıcının kullanmadığı zamanlarda bir bilezik gibi bileği saran öz çekim (Selfie) drone'larını gördük.
 



►İlginizi Çekebilir: Drone'ların Hava Trafik Kontrol Sistemi


Zero Zero Robotics firmasının tanıttığı Hover Camera modeli yukarıda belirtilen özellikleri içerecek şekilde tasarlanmış bir drone modeli. Drone'un küçük yapısı içerisine birçok kullanıcı dostu özellikler sığdırılmış. Belki Hover Camera'nın en önemli özelliği ağırlığı olabilir. Sadece 238 gram olan modeli satın alan kullanıcıların drone'larını ABD hükümetinin zorunlu drone veritabanı sistemine kayıt ettirmeleri gerekmiyor.  Drone hacmiyle ve ağırlığıyla çantalarda kolayca taşınabilecek bir tasarıma sahip. Firma yetkilileri Hover Camera modelinin bir karbon fiber kafes içerisinde konumlandırılmış pervanelerden oluştuğunu ve bu kafesin, kullanıcıya drone uçarken bile parmaklarını hiçbir riske uğratmadan kolayca yakalayıp tutabileceklerini belirtti. Drone kullanılmadığı zamanlarda ise tam bir taşınabilirlik harikası. Drone kullanılmadığı zamanlarda katlanabiliyor ve hacmi ise 182x132x32.5 mm boyutlarını alıyor.
 


Hover Camera havaya serbest bırakıldığında otomatik olarak bırakıldığı yerde seyredecek. Drone'un üzerinde bulunan 13 megapiksel çözünürlüğe sahip kamerası ile kullanıcıya 4K video çekimi ve 360 derecelik panaromik çekim yapabilme imkanı sunuyor. Cihaz üzerinde hiçbir pusula sistemi bulunmuyor fakat bunun yerine kameranın yaptığı çekimi sabitlemek için elektronik görüntü sabitleme sistemi mevcut. Bu sistem şaşırtıcı şekilde istikrarlı çalışıyor. Drone havada panoramik çekimler yapabiliyor ya da havaya bırakıldığında drone'a tanıtılan kullanıcıyı otomatik olarak takip edebiliyor. İçerisinde Qualcomm Snapdragon 801 işlemci bulunduran bu drone sahip olduğu kamera, 32 gigabyte'lık hafızası ve kamera sensöründe kullanılan titreşim engelleme özelliği ile kullanıcıya uzun metrajlı, kaliteli videolar çekme imkanı sunuyor. Drone henüz satışa çıkmamakla birlikte marketlerde yerini aldığı zaman fiyatının 600$ civarında olacağı tahmin ediliyor.
 


Kaynak:

Gizmag
 
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.