elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İngilizcenizi Geliştirmeye Yardımcı Olacak 3 Site

İngilizce, anadili farklı olan insanların konuştuğu ilk küresel ortak dil olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple özellikle farklı ülkelerde eğitim, çalışma ve buna benzer şeyler yapmak için öncelikle İngilizce seviyemizi geliştirmeliyiz. İngilizce seviyenizi geliştirmeye yardımcı olabilecek 3 siteyi gelin beraber inceleyelim.



A- A+
15.03.2015 tarihli yazı 19276 kez okunmuştur.

Lingopolis

Lingopolis, Oyun oynamayı, şehir kurmayı sevenler için İngilizce’yi geliştirebilecek çok güzel bir site. Oyun oynarken, CEFR'ın A1 ve A2 seviyelerindeki en yararlı beginners/elementary kelimelerini öğretmeyi amaçlayan bu site ile İngilizce’de en sık kullanılan 3000’den fazla kelimenin yaygın anlamlarını öğreneceksiniz. Bilimsel araştırmalara göre bu kelimeler, çoğu İngilizce metin, web sitesi, televizyon ve film içeriğinin %90’ını oluşturuyor. Lingopolis, bütün New General Service List kelimelerini, 1000’den fazla A1/A2 seviyesinde kelimeyle başlayarak, CEF seviyelerine göre gruplayarak öğretiyor.

 


Lingopolis, İngilizce öğrenenler arasında en popüler online sözlük olan Cambridge Dictionaries Online’dan çeviriler, ses kayıtları ve örnekler içeriyor. Araştırmalara göre çevirilerle başlamanın kelimeleri daha hızlı, daha doğru öğrenmeye ve daha uzun süre hatırlamaya yardım ettiğini gösteriyor. Güvenilir ses kayıtları ve örnekler, kelimelerin nasıl kullanıldığını gösteriyor. Ayrıca gelişiminizi kelime kelime takip edip, yeni kelimeler öğrendikçe eskilerini unutmamanız için aralıklı tekrar hafıza algoritması da kullanıyor.

 


 

 

Duolingo

New York City University ve University of South Carolina tarafından gerçekleştirilen bağımsız bir çalışmaya göre, ortalama 34 saatlik Duolingo eğitimi bir tam dönemlik üniversite dil eğitimine denk geldiği söylenmektedir. Aynı Lingopolis gibi İngilizce kelimelerine odaklanan Duaolingo’da sizin için güzel bir site olacak gibi gözüküyor.

 



Tartışma; sekmesi ile aynı zamanda İngilizce kelime, cümle vb anlayamadığınız yerleri veya sormak istediğiniz cümle yapılarını da sorarak bilen kişilerden cevaplar alabilirsiniz.

 

 

Voscreen

Watch and Learn (İzle ve Öğren) mantığının en güzel ifadesi olan bu site ile,  karşınıza gelecek videolar ile İngilizce’nizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca seviye olarak veya farklı odak noktaları belirleyerekte istediğiniz seviyede ve odak noktasında videolar izleyip onların anlamlarını Türkçe olarak görebilirsiniz. Böylelikle dinleme becerinizi geliştirebilirisiniz. 
 
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar