elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İKBU Robotik Kulübü |
Sosyal Sorumluluk Projesi Geleneği

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Robotik Kulübü geçen sene düzenlediği projeyi gelenek haline getirerek lise ve orta öğretimde eğitim alan öğrencilere robotik eğitimi vererek genç yaşta robot yapabilme yeteneğine sahip öğrencilere sahip olmak istiyor. Ayrıntılar yazımızda...



A- A+
10.12.2014 tarihli yazı 6538 kez okunmuştur.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Robotik Kulubü geçen sene (2014) Mart, Nisan, Mayıs aylarında düzenlediği ve seri haline getirmek istediği Minik Robotçular olarak adlandırıldığı projeye bir yenisini daha ekledi.
 



Basın Yayın Sponsoru


 
Yrd.Doç.Dr Kerem Altun önderliğinde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Digital Labında gerçekleşen etkinlikte lise öğrencilerine Arduino, Breadboard eğitimi verildikten sonra kodlama konusuna değinen Yrd.Doç.Dr Kerem Altun hedeflerinin genç robotçu arkadaşları daha ileri robotbilim konularını araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etmek olduğunu belirtirken bu projenin her dönem uygulanacağınıda sözlerine ekliyor.
   

Bu dönem düzenlenen etkinlikte lise öğrencileri katılırken geçen sene yapılan çizgi izleyen, labirent çözen, sumo, park eden robotlar denendi ve nasıl yapıldıkları konusunda özet geçildi.
 



 İlginizi Çekebilir : Çizgi İzleyen Robot Yapımı |3.Bölüm
 

Çizgi İzleyen : ( Mehmet Akçay-Onursal Kaldı)
Takip eden robotlar : (Ömer Selim Gürel- Orhun Vatansever)
Labirent: (Onursal Kaldı – Talip Acarkan)
Sumo, Mini Sumo : (Mustafa Çeçe-Yiğit İmer- Bilal Metin Altınöz-Mehmet Akçay)
Park eden robotlar : (Ömer Selim Gürel-Safa Bilginer-Taha Çavuş)

Çalışmanın sonunda Yrd.Doç.Dr Kerem Altun genel robot teknolojileri hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerle hatıra resmi çekilerek yeni çalışmalara hız kesmeden devam eden İKBU Robotik Kulübü gelecek yeni öğrenciler için yeni robotlar yapılacağını açıkladılar.




 İlginizi Çekebilir : Proteus ile Arduino Simulasyonu

 
 
Kaynak:

►İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.