elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hackathon Meet4App Etkinliği Kayseri'de Gerçekleştirildi

Yurtdışında büyük ilgiyle takip edilen Hackathon etkinliği Kayseri'de ilk defa düzenlendi. Kayseri'nin ilk Hackathon Meet4App etkinliğinin ev sahipliğini Erciyes Teknopark ve Microsoft yaparken, kullanıcılar Microsoft yazılımlarının ücretsiz olarak kullanabildiler. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.



A- A+
25.12.2013 tarihli yazı 8384 kez okunmuştur.
Dünya da ilgiyle takip edilen hackathon, yani kod yarışması etkinliklerine artık ülkemizde de sıkça rastlamak mümkün oluyor. Ülkemizde birçok şehirde yapılan etkinliğin sonuncusu Kayseri'de gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan katılımcılardan 24 saat boyunca herhangi bir Microsoft Teknolojisi kullanarak Windows Phone / Windows 8 / Android / iOS platformlarından biri için uygulama geliştirilecek ve geliştirilen uygulamalar ilgili marketlere yüklenmesi istenecektedir. 
 


Bu yüklenen uygulamalar jüri tarafından değerlendirildikten sonra ödüle kazananlar İstanbul'da Microsoft ofisinde düzenlenecek olan büyük Meet4App etkinliğine katılma hakkına sahip olacak. Hackathonda yapılan uygulamalar aynı zamanda Açık Akademi yarışmalarına gönderilebildiğinden Açık Akademiden tablet ve telefon gibi cihaz kazanmakta mümkün. Bunun yanında her katılımcımız ücretsiz Windows Azure hesabı almaya hak kazanıyorlar.


Yarışma hakkında bilgiler veren Erciyes Teknopark görevlisi Hidayet Kiraz, “Bugün burada bir Microsoft hackathon yapılıyor. Hackathon bir kodlama yarışmasıdır. Bu yazılım yarışmasında arkadaşlar kodlamaya başlayacaklar. Burada 10 takım var. 40 kişi mevcut. Bu 40 arkadaş takımlar halinde yarın sabaha kadar en iyi yazılımı geliştirmeye çalışacaklar. Yazılımlarını Microsoft’un bir sistemine yüklüyorlar. Microsoft bunlara gerekli puanlamayı yapıyor. Burada seçilen arkadaşlar bir sonraki aşamada Microsoft’a gidiyorlar” dedi.


Hackathon Nedir?

Hackathon, hack ve marathon kelimelerinin birleşmesinden oluşan bir kelimedir. Genelde 24 ya da 48 saat süren, bir şekilde sınırlaması olan(konu sınırlaması, platform sınırlaması vb.) ve takımlar halinde yarışılan bir kod yazma maratonudur.




►İlginizi Çekebilir: Türkiye'deki Robot Yarışmaları
 
Engin Gülgör Engin Gülgör Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.