elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güriş Holding’ten Yenilenebilir Enerjiye Bir Yatırım Daha

Güriş Holding’in, 80 MW kapasiteye sahip, Muğla’da yer alan Fatma Rüzgar Enerji Santrali (RES), yılda 211.500.000 kWh elektrik üretecek. Detaylar haberin devamında...



A- A+
02.12.2016 tarihli yazı 8149 kez okunmuştur.
92,5 metre türbin yüksekliğine sahip olan Fatma RES, SIEMENS SWT-3.2-113 DD türbin ile ‘’Direct Drive’’ teknolojisi kullanılarak hayata geçirildi. 2000 yılından beri rüzgâr enerjisi alanında çözümler üreten GÜRİŞ Holding, yeni yatırımıyla birlikte rüzgâr enerji santrallerinin kurulu gücünü 368 MW’a, RES sayısını da 6’ya çıkardı.



Gerçekleştirdikleri yatırımla ilgili Güriş İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik Hamdi Yamantürk; “Yenilenebilir enerjiye yaptığımız yatırımlarla Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmayı hedefliyor ve bu alanda birçok girişimde bulunuyoruz. Bu doğrultuda, en son olarak, 211.500.000 kWh/Yıl elektrik üretecek 80 MW’lık Fatma RES santrali yapılmıştır. Fatma RES dışında bu yıl içerisinde 64 MW’lık Kanije RES ve 25.4 MW’lık Zeliha RES santrallerimiz de enerji üretimine başladılar” dedi.


 

Yenilenebilir Enerji Santralleri'nde hedef 1150 MW kurulu güç


Fatma Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) işletmeye alarak “yenilenebilir enerji santrali” sayısını 17’ye çıkaran Güriş Holding’in portföyünde 6 Rüzgâr Enerji Santrali (RES), 6 Hidroelektrik Enerjisi santrali (HES) ve 5 Jeotermal Enerji Santrali (JES) bulunuyor. Güriş Holding, "Yenilenebilir Enerji Santralleri"nin kurulu gücünü kısa bir süre içinde 1150 MW’a çıkartmayı hedefliyor.


GÜRİŞ HOLDİNG hakkında:


1958 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren "Ana Müteahhit" olarak çalışan GÜRİŞ İNŞAAT VE MÜHENDİSLİK A.Ş; 1974 yılından beri DSİ ve TEK’e (EÜAŞ) enerji santralleri yapmaktadır. Türkiye’nin en büyük Jeotermal Santrali’nin (JES) yatırımcısı, yapımcısı ve işletmecisi olarak yerini alan GÜRİŞ, ülkemizin artan enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak ve yerli kaynaklardan enerji üretmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.