elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Magenta Şarkı Besteledi!

Google son yıllarda hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı projeleriyle bir arama motorundan çok daha fazlası haline geldi. Google Magenta, bestelediği şarkıyla bir ilke imza attı. Keyifli okumalar ve dinlemeler dileriz.



A- A+
04.06.2016 tarihli yazı 9870 kez okunmuştur.
Google’ın yapay zeka alanında birçok çalışması olduğu biliniyordu. Özellikle Magenta adlı yapay zeka programı sanat üzerine geliştirdiği projeleriyle (algoritmalarıyla) dikkat çekiyor. Magenta bir ilke imza atarak 4 notalı 90 saniyelik bir piyano melodisi besteledi ve beste yapan ilk yapay zeka programı olmayı başardı.
 


Yapay zekaların sanat alanında kullanılma amacı olarak ise insan duygularına daha çok hitap eden ve sürekli yaratıcı olan bir kimlik oluşturmak gösteriliyor. Hatta yapay zekalar sadece müzik alanında değil edebiyat alanında da karşımıza çıkıyor. Japonya’da 11’i yapay zeka tarafından yazılan 1450 romanın yarışmasında “Bir Bilgisayarın Roman Yazdığı Gün” adlı kısa roman ön elemeyi geçmeyi başarmış derece için boy göstermişti.
 

►İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka ve Çin Odası Deneyi


Robotların insanları işsiz bırakacağı düşüncesinin tedirginliğe neden olduğu günümüzde, yapay zekaya sahip robotlar sadece iş hayatına değil sosyal hayata da müdahale edecek gibi gözüküyor. Google, bestelenen bu şarkıyı açık kaynak olarak paylaşarak birçok geliştiricinin de iştahını kabartmış durumda.
 

Yazıyı çok uzatmadan sizleri Google Magenta'nın bestesiyle baş başa bırakıyoruz. Keyifli dinlemeler!
 


 
Kaynak:

ThenNextWeb


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.