elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geleceğin Toplu Ulaşım Sistemi |
SkyTran

Trafik sorunu artık tarih olması size ne düşündürür? Bunu yaparken birde ekonomik ve çevreye duyarlı olunduğunu söylesek acaba kafanızda kaç tane soru işareti oluşturmuş oluruz? Hayata geçirilecek olan sistem oldukça basit. Bir yere gitmek istediğinizde kozayı çağırıyorsunuz ve istediğiniz yere olabildiğinden daha kısa bir zamanda trafik sıkıntısı çekmeden varıyorsunuz. Ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
08.02.2015 tarihli yazı 12676 kez okunmuştur.
SkyTran, genellikle filmlerde görmeye alışkın olduğumuz yeni bir ulaşım sistemidir.Bu sisteme hayat verecek olan SkyTran adlı şirket, merkezi istasyonları ve tren tarifelerini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu amaçla kullanıcılar önceden rezerve olabilen ve istasyon görevi gören birden fazla kapalı ray üzerindeki bölmelere binebilecekleri yer üstü bir ray sistemi geliştirmek için harekete geçti.
 



İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Hızlı 5 Treni

 
Sadece iki kişilik olan bu kozalara, gökyüzü için taksi hizmeti de diyebiliriz. Hem bir uçak kadar hızlı hem de bir taksi gibi çağırılabilmektedir.
 



İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Hızlı Uçağı Test Edildi


Birçok kişinin sahip olduğu akıllı telefonlar ile SkyTran çağrısı yapılabilecek ve böylece istediğiniz yere gelecektir. Şehirde olduğunuz yere gelen yer üstü taksiniz sizi istediğiniz yere hızlı bir şekilde götürecektir.
 



İlginizi Çekebilir: Akıllı Telefonlar Akıllı Yaşamlar


Bu teknoloji, günümüzde kullanılan hibrid otomobillerin sadece birinin kullandığı elektriğin üçte birini kullanacak. Bu da az enerji harcayan teknolojik kozaların, çevre dostu olduğunu gösteriyor.

İlk deneme projesi, Tel Aviv civarında İsrail Havacılık ve Uzay Sanai kampüsünde yapılacaktır. Bu proje için önce 400 metrelik bir ray sistemi kurulması daha sonrası içinde şehir içlerinde kullanılması planlanıyor.

Her şey istenilen gibi giderse günümüz ulaşım araçlarının meydana getirdiği trafiğin ve trafiğin meydana getirdiği stresi önlemek amaçlanıyor. Böylece, insanlara yüksek hızlı ulaşımlarla daha iyi şartlar sağlayacaklarını belirtiyorlar.




Kaynak:

► CNN
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.