elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Geleceğin Mükemmel Olacağını Gösteren 15 Teknoloji

Zaman geçtikçe öğrendiğimiz bir şey var ki teknolojik gelişmeler bizi hayrete düşürmeyi hiçbir zaman bırakmayacak. Her geçen gün yeni buluşlar, fikirler ve hayatımızı pozitif anlamda alt-üst edecek teknolojik aletler ortaya çıkmakta ve biz de bu hızlı bilgi çağının içerisinde olmaktan büyük keyif almaktayız. Gelecekte kullanacağımız ve içeriğimizde derlediğimiz teknolojilere bir göz atalım.



A- A+
23.09.2016 tarihli yazı 10839 kez okunmuştur.

1) Akıllı Mutfak

Mutfakta, yemek tarifleri ve kitapları ayrı bir rafta tutmaya gerek kalmayacak olan bu teknolojide tüm bu detayları elinizin altındaki bir tuşa basarak hatta daha da az bir çabayla elde edebileceksiniz. Akıllı Mutfak konseptinde mutfak aletlerini bir arada toplayıp geri kalan işi internetle halledebilme yeteneği mevcut. GalaxyTab teknolojisinde bulunan Prisma Smart Kitchen size ev işlerini daha kısa sürede bitirmenize yardımcı olacaktır.
 

2) Stetoskop Özellikli Telefon

Bu stetoskop, 15 yaşındaki Suman Mulumudi tarafından geliştirildi. iPhone ve buna bağlı uygulamayla çalışan stetoskop, kalp atışlarınızı ekrana yansıtmak dışında modern bilimin teknolojiyle olan birlikteliğini bize gösteriyor.
 

 

3) Bio Robot Buzdolabı

Bu gördüğünüz bir buzdolabı olmasına karşın geleneksel buzdolaplarından farklı olarak bir kapı ya da tutacak bir gözünün bulunmaması. Soğutucu ve kokusuz bir jel içermesi yiyecekler açısından iyi bir koruma sağlıyor. Biraz yapışkan gibi gözükse de, yiyeceklerimizi taze tutacak bu cihazı neden sevmeyelim!



►İlginizi Çekebilir: Dünya'nın En Eski 10 Efsanevi Bilgisayarı
 

4) 3Boyutlu Yazıcı

3 Boyutlu yazıcıların geleceğimizi daha hızlı daha kolay ve daha dinamik yapacağında hemfikirizdir. 3 boyutlu yazıcıların büyüyen popülaritesini, en basit bir çıktıdan yapay bir uzuv geliştirmeye kadar kullanılmasından anlayabiliriz ve bu popülaritenin düşüşe geçeceğine dair elimizde hiçbir kanıt yok.
 


►İlginizi Çekebilir: Üretimin  Geleceği
 

5) Kağıtları Kaleme Çeviren Cihaz

Eğer sık sık kendinizi bir kalem arıyor olarak buluyorsanız, o zaman P&P Office WasteProcessor olarak adlandırılan bu akıllı küçük cihaz size kağıt atıklarından kalem üretmeyi başarıyor. Cihaz, atık kâğıtlarınızı yutup, bir tuşla güzel bir kalem olarak sunuyor.


 

6) Hava Şemsiyesi

Artık sert rüzgarlar şemsiyenizi sağa sola savururken, kafanızın üstünde tutabilmek için çaba harcamanıza gerek yok. Bu kolay taşınabilen "Hava Şemsiyesi" yağmuru sizden uzak tutuyor.
 

 

7) Gözle Kontrol

Klavye kontrolünden dokunmatik ekrana geçmek zor bir süreçti. Şimdi ise köklü bir değişiklikle dokunmatik ekranları tahtından indirecek olan bu teknolojiyle ellerinizi kullanmadan sadece gözlerinizle bile akıllı cihazlarınızı kontrol edebileceksiniz.
 

 

8) GPS Anahtarlık

Kendimizi saatlerce araba veya ev anahtarlarını ararken hatırlayalım. Evin karanlık bir köşesinde saklanmış olan bu anahtarları GPS anahtarlık sayesinde kolayca bulabileceğiz. Akıllı telefonumuzu ya da bilgisayarımızı kullanarak, bu GPS anahtarlıkla anahtarlarımızın yerini tespit edebileceğiz.
 

9) Lazer Saat

Dünyadaki yeni eğilimlerden biri de saatlerde akıllı teknolojiyi kullanmak. Bu teknolojide ise bir ışık huzmesinin siz ne zaman isterseniz kolunuza zamanı yansıtacağını göreceksiniz. Öyle ki artık saatinize bakmak için kolunuzu kaldırma çilesinden sizi kurtarmış olacak!
 



 

10) Akıllı Lens

Çok fazla tutulmayan Google Glasskonseptini kurtarmak için, Akıllı Lens de Google Glassın sunduğu imkanları bu garip görünüşüyle gerçekleştiriyor.
 

 

11) RYNO

Bu gördüğünüz motosiklet, tek tekerli olmasına rağmen size birçok olanak sağlıyor. Tam şarjla yaklaşık 20 km yol kat edebilen bu araç, oldukça iyi bir koşu hızı olan saatte yaklaşık 16 km ye kadar çıkabiliyor. Mükemmel manevra kabiliyeti sayesinde şehir içinde rahatça turlayabileceğiniz bu aracın şimdilik sadece prototipi bulunuyor.
 

12) Güneş Enerjili Priz

Enerjiyi ücretsiz kullanma fikirleri ortalıkta dolaşırken, Güneş Enerjili Priz bize tam olarak bunu sunuyor. Güneşi kullanarak tekrar şarj edip, depolanmış enerjiyle aletlerinizi daha fazla uğraşa gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Bu prizin Tesla’yı gururlandıracağı çok açık değil mi?
 

 

13) İşitsel Diş

Şimdilik ufak bir dil darbesiyle telefon konuşması yapabilmeniz için tasarlanmış olan bu diş, aslında gizli işlerinizi de başkaları öğrenemeden yapmanızı sağlayabilir. Tasarımcının James Bond’tan epeyce etkilendiği açık olsa da dişimiz henüz güzel gözüken bir konsept halinde.


 

14) Akıllı Elbiseler

Gerçekten bu çılgınlığın nereye gittiği hepimizce bir merak konusu. Ekranlar, saatler derken şimdi de akıllı elbiseler. Akıllı telefonunuzla yaptığınız her şeyi akıllı elbiselerinizle de yapabilirsiniz. Gerçi şu anlık sadece vücutta izlenilebilen bir uygulama olsa da, yakın zamanda daha fazlasını yapacağı aşikâr.
 


15) Sanal Gerçeklik

Sanal Gerçeklik şu anda bütün dünyayı kasıp kavurmuş durumda. Sizlere canlandırılmış ya da sanal gerçekliği ‘canlı’ olarak yaşama şansı sunuyor. Bazı düzeltilmesi gereken hataları hala var ancak bundan ötesi  gerçeğin ta kendisi değil mi?
 



Kaynak:

wonderfulengineering
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.