elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektronik Yük İzleme ve Sigorta Modülleri |
maxGUARD

Uygulama ihtiyaçları doğrultusunda kompleks özellikler barındırması gereken sistem panolarında sadelik, yer ve zaman tasarrufu oldukça önemlidir. Weidmüller'in sistem panoları için ürün ve hizmet portföyüne eklediği bir yenilik olan maxGUARD; elektronik yük izleme ve potansiyel dağıtımın yenilikçi kombinasyonu olup kurulum esnasında zamandan kazandırmakta, arızaya karşı emniyeti arttırmakta ve terminal rayında gereken alan miktarını % 50 azaltmaktadır. Detaylar yazının devamında...



A- A+
16.02.2018 tarihli yazı 22737 kez okunmuştur.

maxGUARD

maxGUARD ile uygulama ihtiyaçları doğrultusunda dağıtım terminal bloklarıyla birleştirilmiş elektronik yük izleme ELM cihazları 24V DC güç dağıtımlı sistemlerde seçici yük koruması sağlamak üzere özelleştirilebilir. maxGUARD yük izleme ve potansiyel dağıtımı tek bir çözümde birleştirerek kullanıcılara kurulum sırasında zaman kazandırır, arızaya karşı emniyeti artırır ve DIN rayı üzerinde yer tasarrufu sağlar.
 

Modüler maxGUARD sistemi, otomasyon kontrol panelleri için özel gereksinimleri karşılamak üzere tasarlanmıştır. Pozitif, negatif ve dahili sinyal olmak üzere üç ana çapraz bağlantı kanalı içerir. Bu tasarım, elektronik yük izleme cihazı çıkışlarından (pozitif ve negatif) terminal bloklarına olası temas sayısını artırır ve dağıtım kartı yükleri için verimli bağlantılar sağlarken kablolamayı azaltır. maxGUARD terminallerindeki entegre test noktaları ve yük devresi galvanik izolasyonu için ayırıcı test ve sorun gidermeyi basitleştirmeye yardımcı olur.

Bir dizi tek kanallı ve dört kanallı varyasyonlarda (standart ve konformal kaplama) edinilebilen maxGUARD, özel çözümler için uygulama esnekliği sağlamaktadır. Yerden ve zamandan kazandıran maxGUARD modülleri, 6.1 mm'lik bir muhafaza ve push-in bağlantı teknolojilerine sahiptir. maxGUARD'ın nominal çalışma gerilimi 24V DC'dir ve komple sistem 40 A maksimum akım kapasitesine sahiptir. Geniş çalışma sıcaklığı aralığı -25°C'den +55°C'ye (indirgeme olmaksızın) uzanır.

https://www.elektrikport.com/teknik-kutuphane/ip-20-ve-ip67-ortamlari-icin-gelistirilmis-en-akilci-remote-io-cozumu-i-u-remote/21493#ad-image-0


Terminal kesitleri; besleme modülü için 16 mm², elektronik yük izleme (ELM) için 2.5 mm² ve potansiyel dağıtım terminal bloğunun üstünde 1.5 mm² altında 2.5 mm²'dir.

maxGUARD modülleri cuLus onaylıdır. Belirli bir ürün cULus onaylı olması o ürünün Kanada ve ABD standartlarına uygun tüm gereksinimleri karşılayacak şekilde test edildiği anlamına gelmektedir. maxGUARD ayrıca Class 2 Sertifikası (1A, 2A ve 4A modülleri), CE derecelendirilmesi ve çok çeşitli küresel onaylar taşır. maxGUARD, Weidmüller web sitesinde ücretsiz olarak bulunan bir yazılım olan Weidmüller Configurator kullanılarak önceden konfigüre edilebilir. Detaylar için tıklayın.
 


maxGUARD'ın Avantajları


Bir elektrik dağıtım sisteminde; güç kalitesi, kullanılan miktar ve bazen harmonik veriler hakkında bilgi toplayabilmek için elektronik yük izleme oldukça önemlidir. Etkin ve verimli makine ve tesis çalışması için, zamandan ve yerden tasarruf sağlayacak şekilde kurulabilen, arıza emniyetli ve bakıma uygun kontrol gerilimi dağıtımları gereklidir. Üç işlevi bir arada barındıran (Potansiyel dağıtımı, Sigorta, Klemens) maxGUARD, elektronik yük izleme ve potansiyel dağıtımın eşsiz bir kombinasyonudur. maxGUARD terminal rayında bol alan yaratır. Böylece değerli kablolama süresinden tasarruf edilir ve kablo hataları ortadan kaldırılır. Modüler sistem kendini en iyi şekilde her uygulamaya uyarlamaktadır.

 Kolay Bakım: maxGUARD; gelişmiş işletme, test ve bağlantı elemanlarını devreye alma ve bakım sırasında tüm voltaj potansiyellerine ve yük devrelerine güvenli bir şekilde erişim olanağı sağlar.

 Ölçme Ayırma Klemensi: Test ve ölçüm gereksinimleri için tasarlanmış bıçaklı ayırma aparatı klemens yapısı üzerinde tercihen seçilebilir.

 Potansiyel Dağıtımı: Potansiyel dağıtımı tarak köprü aparatı ile kolayca yapılarak kablolama süresinden ve maliyetinden tasarruf sağlar. 

► Alan Tasarrufu: 6.1 mm aralıklı elektronik yük izleyiciler gerilim dağıtıcılar içerir.

 Özelleştirilebilme: Üstün varyant çeşitleri, çok farklı potansiyel dağıtım terminalleri ve ek bileşenler, her zaman özelleştirilmiş çözümleri mümkün kılar.
 


maxGUARD Teknik Özellikleri


maxGUARD'ın teknik özellikleri şunlardır:

 6.1 mm gövde ve push-in bağlantı teknolojisi
► 24V DC nominal işletme gerilimi
 Komple sistem 40A maksimum akım kapasitesine sahiptir.
 Geniş çalışma sıcaklığı aralığı -25°C'den + 55°C'ye (indirgeme olmadan)
 Terminal kesitleri, besleme modülü için 16 mm², elektronik yük izleme (ELM) için 2.5 mm²,potansiyel dağıtım klemensinin altındaki 2.5 mm² ve üstünde 1.5 mm²'dir
► Modüller cULUS listesinde yer alır, Class 2 Sertifikalı (1A, 2A ve 4A modülleri), CE derecelendirilmiş ve çok çeşitli küresel onaylar taşırlar
 Weidmüller Web sitesinde ücretsiz olarak bulunan bir yazılım olan Weidmüller Configurator kullanılarak önceden konfigüre edilebilir.
 

Daha fazla detaylı bilgi için videoyu izleyiniz.

 


Weidmüller Hakkında


Endüstriyel ortamda; enerji, sinyal, veri aktarımı, işlenmesi ve bağlantı teknolojisi komponentleri konusunda uluslararası pazarda başarılı ve lider üreticilerdendir. Weidmüller, bağlantı teknolojisi ürünleri ve Elektronik modüllerini geliştirip üretmekte ve tüm dünyada piyasaya sunmaktadır. Endüstriyel uygulama profesyonellerinden oluşan global bir ağa sahip olan Weidmüller, mühendislik hizmetleri sunmakta ve uygulamaya özel çözümler geliştirmektedir. Komple ürün portföyü ve diğer hizmetleri ile müşterilerinin rünlerinin değerini artırarak rekabet gücünü ve pazar payını yükseltmektedir. Güçlü bir uluslararası yapıya sahip olan Weidmüller'in, 80’den fazla ülkede pazarlama ağı, mümessillikleri ve üretim tesisleri bulunmaktadır.

Kaynak:
 

Hakan KAHRAMAN Hakan KAHRAMAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar