elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın İlk Uçan Arabası Satışa Çıktı

Hollanda firması olan PAL-V'nin, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı uçan araba; piyasaya çıkıyor. Firma ön siparişleri internet üzerinden almaya başlarken, araçlar 2019 yılından itibaren yollarda olacak. Bu yazımızda, karada ve havada hareket edebilen PAL-V Liberity adlı aracın özelliklerini ve fiyatı inceledik.



A- A+
12.03.2018 tarihli yazı 8223 kez okunmuştur.
Dünyanın ilk uçan arabası olan PAL-V Liberty, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenmeye başlandı. Zarif ve şık tasarımıyla dikkatleri üstüne çeken otomobilin 2019’da satışa çıkarılacağı açıklandı. İlk aşamada sınırlı sayıda üretilmiş olan (90 adet) otomobilin fiyatının, 499 bin euro (621 bin 500 dolar) olması bekleniyor. Bu fiyatın içinde, uçan aracı kullanacak kişinin pilot lisansı için alması gereken eğitim ücretinin de dahil olduğu belirtildi.
 


►İlginizi Çekebilir: Uber'in Uçan Araba Projesi
 
Pal-V Liberty uçan araç, Sport ve Pioneer olmak üzere iki modelde sunulacak. Otomotiv uzamanlarına göre, PAL-V Liberty, bir uçaktan daha çok bir yarış arabasına benziyor. Otomobilin dar bir gövdesi var ve ön tarafta iki tane yan yana koltuk bulunuyor. Ayrıca aracın sadece üç tekerleği bulunmakta. Uçak modundaki  tasarımı  ise herhangi bir helikopter dizaynının pervanesine benzer bir şekilde gerçekleştirilmiş.

Pal-V Liberty, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda saatlerce beklemek istemeyen kullanıcılar için geliştirildi. Bu tür durumlarda, sürüş modundan uçuş moduna geçilerek zamandan oldukça tasarruf edilmesini sağlanıyor. Şirket, PAL-V'nin yol modundan uçuş moduna geçmesinin çok kolay olacağını ve  her aşama dahil işlemlerin 10 dakikanın altında tamamlanabileceği açıkladı.
 
 
►İlginizi Çekebilir: Uçak Kanatlarının Gelişimi 
 
PAL-V, uçması için gereken gücünü  iki Rotax uçak motorundan alacak. Araç, sürüş modunda  9 saniye içerisinde 160 km hıza ulaşabilirken, havada 179 km son hıza kadar çıkabilecek. 11 bin feet'e kadar yükselen aracın menzili ise 500 km olarak açıkandı. 

Araç, karada sürüş moduna geçeceği zama rotor bıçakları eğilip geri katlanacak. Pal-V Liberty araba  modundayken kolayca normal yollara sığabilir yapıda olduğundan dolayı  normal garajlara da park edilebilecek. Ancak; Liberty’in uçak moduna geçebilmesi için 330 metrelik bir kalkış mesafesi ve 30 metrelik iniş merdiveni mesafesine ihtiyaç duyulmaktadır. Yani aracın uçak ve sürüş modu arasında dönüşüm sağlayabilmesi yeterli alana sahip olması gerekiyor. Bu nedenle de kalkış yapabilmesi ve karaya çıkması için küçük bir havaalanı veya hava istasyonuna  yapılması düşünülebilir.
 

PAL-V Liberty, hem Avrupa'da hem de Amerika'daki kara ve hava düzenlemelerine uyacak şekilde tasarlandı. Yolda seyahat eden binek araçların, yasal hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilen Pal-V Liberity’in; maksimum 910 kg kaldırma kapasitesi ve 20 kg bagaj kapasitesi var. Ayrıca; 100 litre yakıt kapasitesine sahip olmasıyla kullanıcıya avantaj sağlıyor.

PAL-V Liberty ile ulaşmak istediğiniz yerlere daha kısa sürede varmanın yanı sıra ulaşamadığınız yüksekliklere kendi aracınızla ulaşarak manzaranın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
 



 
 
Kaynak:
►interestingengineering

 
Serap Uygur Serap Uygur Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.