elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

"BRICS & Ekonomisi Yükselen Ülkeler-Üniversiteler Sıralaması 2015” Açıklandı:
ODTÜ İlk Üçte!

İçerisinde 8 Türk üniversitesinin bulunduğu ve ODTÜ'nün damga vurduğu ' BRICS ve Ekonomisi Yükselen Ülkeler-Üniversiteler 2015 ' sıralamasındaki en iyi 100 üniversite listesi Times Higher Education (THE) tarafından açıklandı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
10.12.2014 tarihli yazı 6159 kez okunmuştur.
Sanayi gelirleri , ulusal bilinirlik , eğitim ,üniversite ve bunlardan başka toplam 13 kritere göre değerlendirilen BRICS (Brezilya,Rusya,Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ve Tayvan, Meksika, Polonya, Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan toplam 18 ülke, Thomson Reuters tarafından yürütülen bir araştırmayla belirlendi.


►İlginizi Çekebilir: Facebook Stajı vs Google Stajı


Sıralamada ODTÜ Damgası

Önceki yıllarda da ilan edilen 'Dünyanın En Saygın 100 Üniversitesi' sıralamalarına  giren  ilk Türk üniversitesi başarısını elinde tutan ODTÜ, bu yılın ekim ayında açıklanan üniversiteler listesinde de 85. sırada olmasına rağmen 18 ülke üniversiteleri arasında değerlendirilen  son listede 3. sıraya yükselmeyi başararak  bir ilke daha imza attı.

ODTÜ' nün 3. sırada olduğu listede Türk üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi 7., İstanbul Teknik Üniversitesi 8.,Sabancı Üniversitesi 15., Bilkent Üniversitesi 19., Koç Üniversitesi 29., İstanbul Üniversitesi 51., Hacettepe Üniversitesi 82. sırayı aldılar.Tüm üniversiteler ve sıralamalarını yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.






 
Kaynak:

►timeshighereducation.co.uk

ÇAĞRI YİĞİT ÇAĞRI YİĞİT Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.