elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bluetooth Takip Cihazları

Çağımızın en büyük problemlerinden biri de eşyaları kaybetmek veya bir yerlerde unutmaktır. İşte tam bu noktada pratik kullanışlı bluetooth takip cihazları devreye giriyor. Çanta, anahtar, telefon gibi eşyaların kaybolmasına karşı önlem alınabilir.



A- A+
21.10.2016 tarihli yazı 12058 kez okunmuştur.
Takip cihazını satın aldıktan sonra uygulamasını telefona indirip daha sonra uygulama vasıtasıyla cihaz ile eşleşip, cihazın nerede olduğunu görebilirsiniz. Bu cihazlar yaklaşık 50 metrelik kapsama alanına sahiptirler.
 

Genel Özellikler

Sessiz Koruma Alanı

Telefon ile takip cihazı arasındaki mesafe 50 metreyi aştığı an cihaz tarafından telefona uyarı verilir. Bu uyarılar bazı durumlarda sizleri rahatsız edebilir. Çünkü bazen cihaza bağlı eşya size gerekmeyebilir. Bu sorunu aşmak için cihazı kapatabilirsiniz ama bu da cihazı kapalı bir şekilde unutmanıza sebep olabilir. Bluetooth takip cihazları bu soruna evinizde bulunan kablosuz ağı kullanarak kendine güvenli bir bölge oluşturarak çözüm bulmuştur. Cihaz bu alandayken kendini sessize alabiliyor. TrackR isimli takip cihazı kablosuz ağı yanı sıra Nest sıcaklık kontrol cihazını da güvenli bölge olarak kullanabiliyor.

Buradayım!

Evinizde veya yakın mesafelerde takip cihazının bağlı olduğu bir eşyayı kaybederseniz, uygulama da butona bastığınız an cihazınız uyarı vermeye başlar. Böylelikle cihazın nerede olduğunu kolaylıkla öğrenirsiniz.

 


Telefonunuz da Kaybolmayacak

Takip cihazlarının çoğunda bulunan tuş sayesinde kaybolan telefonu da bulabileceksiniz. Cihazda bulunan tuşa bastığınız zaman telefona uyarı gelecektir.

Soğuktan Sıcağa Oynayalım

Evde kaybettiğimiz eşyaları bulmanın bir başka yolu da radar özelliğidir. (Bu isim PROTAG adlı cihaz tarafından kullanılmaktadır.) Evde etrafta yürürken diğer taraftan telefonunuzdaki grafiğe bakarak soğuktan sıcağa oynayabilirsiniz.

Kalabalık Gps Ağı

Şimdi okuyucuların kafasında şöyle bir soru oluşmuş olabilir; Peki 50 metrelik kapsama alanından çıktıktan sonra cihazın bağlı olduğu cüzdan, çanta veya bisiklet çalındığı zaman ne yapabiliriz? Bluetooth takip cihazları GPS sistemine sahip değillerdir. Evcil hayvanlarınız için GPS ekipmanları alabilirsiniz ama onlar çok büyük ve hantaldırlar. Bu soruna karşı bazı firmalar benzer bir takım çözümler geliştirmiştir ve TrackR cihazının üretici firması bunu ”Kalabalık GPS Ağı” diye adlandırmaktadır. Sistem sizin cihazınız kapsama alanından çıktığı zaman diğer bir cihazın kapsama alanına girdiği anda cihazınız size tekrardan sinyal göndermeye başlayarak çalışmaktadır ancak bu sistem için çok miktarda cihazın kullanılıyor olması gerekmektedir.

 

Kısaca Ürünlere Göz Atalım

Tile Takip Cihazı

Tasarımı gayet iyi olmasının yanında kaliteli arayüze sahip uygulaması bulunmaktadır. Ancak sessiz koruma alanı ve uzaklaştığınız zaman uyarı verme gibi önemli özellikler yoktur. En kötüsü, bataryayı değiştiremiyorsunuz yani cihaz bir yıllık batarya ömrünü tamamladıktan sonra yeni bir cihaz almak zorunda kalıyorsunuz. Cihazın fiyatı 25$.


 
►İlginizi Çekebilir: Mum ile Çalışan Hoparlör

LassoTag: Bacon Takip Cihazı

LassoTag bu alanda en ucuz cihazdır. Altı ile üç ay arasında batarya ömrü vardır. Batarya değişimi söz konusu değildir ama LassoTag HD modeli için bu geçerli değildir. Uygulama ile cihazın batarya durumunu ve sıcaklığını öğrenebiliyorsunuz. Cihazın kapsama alanından çıktığınız zaman, daha önceden kaydettiğiniz sesiniz ile sizi uyarabiliyor ama sessiz koruma alanı özelliği yoktur ve telefonun kaybolması durumunda cihazdan yardım alamıyorsunuz. En kötüsü, bazı özellikler için yıllık ücret ödüyorsunuz. Cihazın fiyatı 20$.



Tintag Takip Cihazı

Tintag takip cihazının batarya ömrü dört ile altı ay arasındadır. Bataryası şarj edilebiliyor yani acil durum bataryası almanıza gerek kalmıyor. Bununla birlikte zaman ve para kaybı olmuyor. Aynı zamanda bir cihazı çok telefon ile kontrol edebiliyorsunuz. Yani eşiniz de kaybolan eşyayı kendi telefonuyla bulabilir. Cihazın portatifini üzerinde yapılan testler sonucu gayet başarılıdır ve indiegogo üzerinden yapılan sunumu hedefine ulaşmıştır. Satışı henüz yapılmamaktadır.



TrackR Takip Cihazı

TrackR isimli takip cihazı kullanışlı, cüzdana girebilecek kadar ince ve metale tasarıma sahiptir. Cihaz bir yıllık batarya ömrüne ve değiştirebilir bataryaya sahiptir. Takip cihazlarında bulunan genel özelliklerin birçoğu hatta fazlası bulunur. Kalabalık gps ağı ve telefon bulma uygulaması da gayet başarılıdır. Cihaz fiyatı 25$.



Find’mTracker Takip Cihazı

Find’mTracker isimli cihaz kredi kartı gibidir. Şeklinden dolayı cüzdana kolay bir şekilde girebiliyor. Cihazın 18 aylık bir bataryası vardır ama özellikleri ve hakkında net bir bilgi yoktur.
 
PROTAG Duet Takip Cihazı

ProtagDuet küçük ve kullanışlı tasarımı ve  takip cihazlarında bulunan genel özelliklerin bir çoğunun yanı sıra kalabalık gps ağı özelliği de vardır. Cihazın batarya ömrü dört ile altı ay arasındadır ve iki adet batarya bulunur. Cihaz farklı renk seçeneklerine ve yapışkanlık özelliğine sahiptir. Cihazın fiyatı 25$.




Kaynak:


Yahoo

Yazar: Zekeriya Yoldaş

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.