elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bilgisayar Tarafından Oluşturulan En Eski Müzik

Araştırmacılar, bilgisayar tarafından oluşturulan en eski müzik kaydını yeniden düzenledi. 65 sene önce kaydedilen bu müziği yeniden dinlemek ister misiniz? Çalışma hakkındaki detayları haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
29.09.2016 tarihli yazı 6858 kez okunmuştur.
Bilgisayarın öncüsü olan Turing’in, müzikle olan ilişkisini çok az kişi bilir. Yeni Zelanda'lı araştırmacılar tarafından İngiliz bilgisayar bilimcisi Alan Turing tarafından inşa edilen makine ile 1951 yılında oluşturulan orijinal kayıtlar İngiltere Kütüphanesi ses arşivinden alındı ve yeniden düzenlendi. Çalışma, 30 cm’lik asetat bir diske kaydedilmişti. Sesler incelenmeye başladığında çok kaba sesler duyulmaktaydı. Bunlar farklı frekanslı bir sesti ve ilk olarak frekans kontrolü yapıldı.
 


►İlginizi Çekebilir: Alan Turing Kimdir?

Makine yıllar önce söküldüğü için araştırmacılar, Turing tarafından yazılan makine için programlama kılavuzunu incelediler. Frekans analizinden geçirilen seslerde herhangi bir oynama olmadığı, sorunun kayıt cihazının çok hızlı dönmesinden kaynaklı olduğu belirlendi. Elektronik filtreler yardımıyla ses hızında ince ayar ve dışarıdan gelen sesler için filtreleme yapıldı. Düzeltme yazılımları kullanılarak en doğru restorasyon yapılmaya çalışıldı.
 


►İlginizi Çekebilir: Yapay Zeka ve Çin Odası Deneyi

1951 yılında Turing makinesi ile kaydedilen “God Save the King, Baa Baa Black Sheep veIn The Mood” melodileridir. Bilgisayar tarafından oluşturulan sesler aslında, İngiliz öğretmen ve piyanist Christopher Strachey tarafından BBC için kaydedildi. Sesler, Turing’in Mark II prototip bilgisayarı ile programlanmıştır. Son derece basit siren gibi çalışan hoparlörlerden ses çıkışı alınmıştır. Kayıtların içinde yalnızca melodi bulunmamaktadır. Sunucu ve Strachey’nin diyalogları bulunmaktadır. Turing bir bilgisayara ilk notalarını programlamış olsa da çok ilgi çekici bulunmamıştır.


 


Kaynak:

sciencealert.com
theguardian.com
Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.