elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

AIESEC, Üniversitelilerin Yurtdışına Açılan Kapısı

AIESEC, üniversitelilerin yurtdışına açılan kapısı olmaya devam ediyor.



A- A+
05.03.2011 tarihli yazı 8899 kez okunmuştur.

AIESEC Nedir?





Günümüzde yaklaşık 110 ülkede çalışmalarını sürdürür ve 4000 in üzerinde organizasyonla ortak çalışmalar yürütür. Dünya üzerinde 50.000 üyesi vardır ve üyelerine 10.000 liderlik fırsatı sunar. Çeşitli konularda yürüttüğü 470 konferans vardır.





Kendini geliştirmek için bir adım daha atabileceğin, potansiyelini keşfedebileceğin ve farklı iş kültürlerini tanıyabileceğin bir fırsat! Dünyanın üniversite tabanlı en büyük ve en güçlü gençlik organizasyonu olan AIESEC, topluma pozitif etki edebilmek için gençlerin, kendi potansiyellerini keşfedecekleri ve geliştirecekleri uluslararası bir platformdur.





İş dünyası ve yüksek öğrenim ortaklığı ile AIESEC; farklılıklara, gelişime ve iletişime açık bireylerin liderlik potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmaktadır. AIESEC, bireylerin gelişimi için eşsiz liderlik tecrübeleri ve uluslar arası stajlar sunmaktadır.





AIESEC ÜYELİĞİ





Aktif üniversite hayatına devam eden, yeniliklere ve öğrenmeye açık,kültürel duyarlılığa sahip, takım çalışmasına uygun öğrencilerin, faaliyetlerimize katılım göstererek önce aday üye olmaktadırlar. Belirli bir süre sonra aday üyelik süreci Yönetim Kurulu kararı ile üyeliğe dönüştürülmektedir.





Nasıl Üye Olurum?





AIESEC Türkiye yılda iki defa Üye Çekim Süreci gerçekleştirmektedir. Ekim ve Mart aylarında gerçekleşen bu süreçler sırasında , web sayfamızdan üyelik başvurusuna ulaşabilir ve üniversitenizin bulunduğu lokaldeki AIESEC Şubesi için başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Sonra ki süreçlerde web sayfasından Tanışma Günlerini takip ederek, bu günlere katılım sağladıktan sonra aktif aday üyelik sürecine başlayabilirsiniz.





Tanışma Günleri





Her yıl Ekim ve Mart aylarında şubelerimizde gerçekleştirilen bu güne, AIESEC 'e katılmak isteyen üniversite öğrencileri katılır.Tanışma günlerinde, AIESEC'i sizlere ayrıntılı bir şekilde anlatan konuklar ve AIESEC'li aktif çalışanlar yer alır. AIESEC'e katılmak isteyen öğrenciler bu güne katılarak, aday üyelik süreçlerini öğrenir ve aday üyelik süreci takvimini alır. Bu takvime göre aday üyeler, AIESEC ile aktif çalışmalara başlamış olurlar.





Öğrenme Ağları





Yetenek, bilgi ve ortak ilgi konuları çerçevesinde ağ gelişimi için, üyelerin, alumnilerin, organizasyonlar ve profesyonellerle bir araya gelerek oluşturdukları topluluklardır. AIESEC tecrübenizi özel veya yeni alanlarda genişleterek bilginizi geliştirin.


• Farklı ülkelerden (bölgelerden) aynı ilgi alanlarında tutkuya sahip öğrencilerle bir araya gelin ve tartışın.


• Bir alanda lider bir organizasyon veya şirketle bir araya gelin.


• Öğrenim ağıyla bağlantılı bir uluslar arası staj yapın.


• Gelecekte bu alanda kariyer sahibi olmak için kendi kişisel ağınızı oluşturmaya başlayın.





Sertifikalı Eğitimler





AIESEC 'e devam eden üyelerin , kişisel ve AIESECsel gelişimine paralel olarak profesyonellerden eğitimler alırlar. AIESEC Eğitim Döngüsü adı altında her bireyin gelişim planlaması vardır ve bu planlama dahilinde AIESEC üyeleri, zaman ve AIESEC rolü baz alınarak kişisel-profesyonel eğitimsel döngüden geçerler. Örnek olarak alınan bazı eğitimler şunlardır:


• Etkili İletişim Yöntemleri ve Vücut Dili


• Zaman Yönetimi


• Satış Yönetimi ve Etkili Satış Teknikleri


• Mülakat Teknikleri


• Liderlik Becerilerini Geliştirme





Kongreler





AIESEC kongreleri; bağlılığımızın, vizyonumuzun gücünün ve global ağımızın kuvvetinin bir araya gelerek etkili öğrenme tecrübeleri yarattığı ortamlardır. Her yıl 470'den fazla ulusal ve uluslararası konferanslar düzenleriz.


AIESEC için konferanslar; üye yetiştirmek, strateji geliştirmek, sorun tartışmak ve sosyal paydaşlarla bir araya gelmek için bir fırsattır.


Sizler için ise ; eğitimler almak, kişisel ağınızı oluşturmak, liderlik göstermek ve bolca eğlenmek için bir fırsattır.







AIESEC TECRÜBESİ





AIESEC'in "gençlerin kendi potansiyellerini keşfedecekleri ve geliştirecekleri" yaklaşımı, bir kaç ana kurala dayanan çeşitli aşamaların oluşturduğu bir tecrübedir.


AIESEC Tecrübesi kazanırken geçtiğimiz yollar nelerdir?


AIESEC Tecrübesi 5 aşamadan oluşur.


İlk aşama " AIESEC'i Tanıma Sürecidir". Bu süreç içerisinde AIESEC' i tanımaya ve işleyişini anlamaya yönelik bazı eğitimler alınır.


İkinci aşama "AIESEC ' te Sorumluluk Alma Süreci"dir. Pazarlama, Finans, İnsan Kaynakları gibi alanlarda çeşitli çalışmalar yapılır.


Bu iki aşamadan sonra üyelerimiz iki farklı fırsatı değerlendirebilir: Liderlik Tecrübesi ve/veya Yurt Dışı Tecrübesi


Son aşamada ise AIESEC Tecrübesi ile edinilen deneyimler sonucunda profesyonel hayata ilk adım atılır.





Liderlik Fırsatları





Liderliği aktive etmek, topluma pozitif etki edebilmek amacıyla gençlerin kendi potansiyellerini keşfedip geliştirmeleri için sunduğumuz temel fırsattır.


Bunu gençlere yılda yaklaşık 10.000 liderlik fırsatı, 470'den fazla konferans, seminer ve dış kaynaklı eğitimler düzenleyerek sağlanıyor.


107 ülkede 4000'den fazla partnerle 50.000 genç birey tarafından yürütülen bu global organizasyonun tamamen üniversite öğrencileri tarafından yönetilmesi ve her yıl şube, ülke genel merkezleri ve global merkezin yönetiminin seçimlerle değişmesi AIESEC 'i eşsiz liderlik fırsatları sunan kurum yapmaktadır.





AIESEC' de elde edebileceğiniz liderlik fırsatları:





Bir takıma liderlik etmek:





• Organizasyon komitesi başkanlığı yapmak (Kongre, proje ve organizasyonlar)


• En az 3 kişiye 2 ay liderlik etmek


• Takım olabilmeyi farklı bir açıdan yaşamak


• Yönetim becerileri kazanmak


• Üyelerini motive edebilmek


• 2000 - 50000 TL 'lik bütçeleri yönetmek


• Kongrelerde eğitmen olabilmek


Ulusal veya uluslararası bir takımın parçası olmak:


AIESEC' i çok sayıda farklı üniversitede yönetmek


• Konferans ajandasını oluşturmak ve 800'e yakın kişiye eğitimler vermek


• Şirket ve organizasyonlara ortaklıklar sunmak ve ortaklık kurmak


• Ülkenizi AIESEC konferanslarında temsil etmek


• Uzun dönemli ulusal planların liderliğini yapmak


• Farklı lokallere göre farklı ulusal stratejiler geliştirmenin liderliğini yapmak





Yurt Dışında AIESEC Tecrübesi





AIESEC Yurt dışı stajının dışıdan üyelerine yurt dışında 2 farklı fırsat daha sunar. Kültür Elçiliği Programı ve Uluslar arası Kongreler.


Kültür Elçiliği Programı


Kültür Elçiliği Programı dahilinde AIESEC'in yurtdışındaki herhangi bir şubesinde açılan üyelik pozisyonlara seçilebilir ve liderlik tecrübelerinizi sürdürebilirsiniz. Bu program için herhangi bir sınav söz konusu değildir. Minimumda 6 aylık AIESEC üyeliği tecrübesinden sonra bu programa katılma hakkına sahip olabilirsiniz. AIESEC Türkiye şubeleri içerisinde yaptığınız çalışmaları , AIESEC'in bulunduğu 107 ülkenin bir şubesinde devam ettirebilirsiniz. Böylece hem farklı kültürleri tanıyıp hem de yabancı kişilerle çalışma fırsatı elde etmiş olursunuz. Bu programın süresi 4 hafta ile 1 yıllık bir zaman dilimi arasında değişim göstermektedir.


Uluslararası Kongreler


AIESEC 107 ülkede yılda 470 konferans düzenlemektedir. AIESEC ve bireysel gelişim ile ilgili olan bu kongrelerin birçoğu uluslararası katılımcılara açıktır. Bu konferanslar ortalama 4 gün sürmekte ve üyelerimize uluslar arası deneyimler yaşatmak için AIESEC'in sunduğu fırsatlardan birisi olmaktadır.










AIESEC Stajı Nedir?





YURT DIŞINDA STAJ TECRÜBESİ



Uluslararası Staj Değişim Programı, AIESEC 'in 1949'dan beri yürütmekte olduğu en geniş çaplı programıdır. Bu program çerçevesinde tüm AIESEC birimleri, profesyonel bir seçim sistemi ile kendi ülkelerinin girişimci, yeniliklere ve farklı kültürlere açık, uygun bir akademik özgeçmişe sahip üniversite öğrencilerini belirler ve bu öğrencilere tercihleri doğrultusunda, programa katılan diğer ülkelerdeki firmalarda staj imkânı yaratır. Uluslararası Staj Değişim Programı, üniversite öğrencilerine 107 farklı ülkeden birinde profesyonel iş tecrübesi kazandırırken firmalara da ihtiyaçlarını karşılayan nitelikli insan kaynağını sunar.


Uluslararası Staj Değişim Programımıza katılmak isteyen kişilerin izleyecekleri süreçler şu şekildedir:





Başvuru Zamanları





AIESEC'in Uluslar Arası Staj Değişim Programı başvurularını Ekim ve Mart aylarında Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Kocaeli şehirlerindeki üniversitelerde ve Kuzey Kıbrıs'taki Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde bulunan tanıtım ve kayıt masalarından ya da şubelerimizden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru yapan adaylar sonrasında www.aiesec.org.tr adresine girerek internet üzerinden başvuru formunu doldururlar.





Seçim





AIESEC'e katılarak Yurtdışında Staj tecrübesinden yararlanmak için Dış Staj Seçmelerini (DSS) geçmek gerekmektedir. Bu seçmeler, Yabancı Dil Yazılı Sınavı ve adayın yetkinliklerinin ve yabancı dil pratiğinin ölçümlendiği Sözlü Mülakatlardan (Assessment Centers) oluşmaktadır. Dış Staş Seçmeleri, ilk aşamaları Ekim ve Mart aylarında olmak üzere yılda 2 kez gerçekleşmektedir.





Eğitim Döngüsü



Hazırlık süreci, temel bir eğitim döngüsü ile başlar. Eğitim döngüsü, öğrencinin takvimini iyi ayarlaması halinde 2-3 kez şehrindeki AIESEC Şubesi'ne gitmesi ile tamamlanabilir. Eğitim döngüsü Form Doldurma Semineri ile son bulur. Seçme Sınavı'nı kazanan adaylar, kendilerinin eşleşme sistemine girmelerini sağlayacak, tüm akademik özelliklerini ve tercihlerini ayrıntılı olarak belirtecekleri formları almak ve doldurmak zorundadırlar. Bu formların nasıl doldurulacağı ilgili şube tarafından düzenlenecek Form Doldurma Semineri'nde ayrıntıları ile anlatılacaktır. Form Doldurma Semineri, stajyerler ve eski AIESEC çalışanlarının tecrübelerini paylaştıkları, AIESEC'in uluslar arası staj değişimi yönetmeliği ve kalite standartlarının anlatıldığı, staj yapılabilecek ülkelerin tanıtımlarının yapıldığı ve öğrenci kontratının imzalandığı bir seminer olması açısından büyük önem taşımaktadır.


Öğrenciler, sonrasında dilerlerse kendi gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Eğitim, Girişimcilik, Bilişim Teknolojileri, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Finans gibi konularla ilgili proje takımlarından birinde çalışarak bu konu hakkındaki bilgi seviyelerini arttırabilir ve bu konular hakkında proje yaratma çalışmalarına katılabilirler. Bu sayede aynı ilgi alanına sahip kişilerle tanışma ve beraber çalışma fırsatından yararlanmış olurlar.


Hazırlık Süreci'nin yerel seviyedeki son aşaması, şube olarak bir araya gelerek yapılan Lokal Kongre'dir. Bu kongre ATEMKO'ya gitmeden önceki son hazırlık aşamasıdır. Burada, gerçekleştirilen proje çalışmalarının sunumu ve AIESEC kültürüne yönelik diğer öğeler tanıtılır.




Kongre





Ekim Ayinda surecimize dahil olan stajyer adaylarımızın hazırlık süreci, Aralık ayında gerçeklen AIESEC Türkiye Eğitim ve Motivasyon Kongresi ile son bulur. Mart ayında surecimize dahil olan stajyer adaylarımızın ise hazırlık süreci, Mayıs ayında gerçekleşen Ulusal Kongre ile son bulur AIESEC Türkiye'nin 11 lokalinde bulunan üyelerin ve yurtdışından katılımcıların bir araya geldiği bu kongrelerde;


AIESEC Tecrübesi'nin değişim aşamasına yönelik gerekli hazırlıkların yapılması,


AIESEC Tecrübesi'nin fırsatlarını göstererek, bireyin kendini değerlendirmesi ve liderlik potansiyelini geliştirmesi,


• Dış kaynaklı oturumlar ile iş dünyası - AIESEC ilişkilerinin tanınması ve delegelerin kişisel gelişimine katkıda bulunulması,


• Bireyin yeni arkadaşlar edinmesi ve çevresini genişletmesi amaçlanır.


Bu amaç doğrultusunda liderlik, kişisel gelişim ve dünya konularıyla ilgili eğitimler ve workshoplar yanında yurtdışına çıkmadan önce sizlere yardımcı olacak kültürel hazırlık eğitimlerine katılım gösterir ve 800'e yakın delege ve eğitmenle beraber eğlenceli ve öğretici bir tecrübe yaşarsınız.





Eşleşme





Seçim sürecini başarıyla tamamlayan adaylar ATEMKO'ya ya da Ulusal Kongreye katılım gösterdikten sonra tüm dünyAIESECasının kullandığı çevrimiçi veritabanımıza girmeye hak kazanarak kendilerine uygun profillerde firmalara başvuru yapabilir ve firma tarafından gerçekleştirilen mülakatlar sonucunda kabul edildikleri takdirde eşleşme süreçlerini tamamlamış olurlar.






Staj Tecrübesi





Eşleşme sürecinden sonra 6 hafta ile 78 hafta arasında değişen zaman aralıklarında, 107 ülkeden birinde yönetim ve teknik stajlar kapsamında tam zamanlı ve maaşlı; gelişim stajları kapsamında ücretsiz, ancak kalacak yerinizin karşılandığı stajlar gerçekleştirebilirsiniz. Staj süresince hem farklı bir iş kültüründe profesyonel bir iş ortamında tecrübe kazanır hem de farklı kültürlerden gelen bir çok insanı kişisel ağınıza dahil etmiş olursunuz. Staj yapacağınız ülkedeki AIESEC şubesi, kalacağınız yerin ayarlanmasından, firmayla tanıştırılmanızdan, stajınız sırasında o ülkenin kültürünü tanıyabilmeniz için gerekli resepsiyon aktivitelerinin düzenlenmesine kadar, sizlere gerekli her konuda yardımcı olmakla yükümlüdür.





Staj Sonrası





AIESEC staj sonrası Türkiyeye döndüğünüzde evinize ve ülkeye yeniden entegre olmanıza da yardımcı olur.




Aktif etkinlik bulunmamaktadır.