elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

4 Ayaklı Mini Robot |
Ghost Minitaur

Ghost Robotics, son dönemde oldukça ilgi gören ve genellikle keşif yapmak amacıyla kullanılan robot türlerine bir yenisini daha ekledi. Minitaur isimli bu robotun, hem tasarımının hem de teknik özelliklerinin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
03.10.2016 tarihli yazı 7764 kez okunmuştur.
Günümüzde tekerlikli, paletli veya ayaklı aksamları ile hareket edebilen, gözlem ve keşif amacıyla kullanılabilen robotlar oldukça ilgi görmeye başladı. Bu robotları birbirinden ayıran özellikleri ise hareket aksamları, çekiş güçleri, batarya ömürleri ve özerk hareket edebilme yetenekleri oluyor. Ghost Robotics’in son nesil Minitaur robotu bu alanda birçok üstünlüğe sahip.
 


►İlginizi Çekebilir: Kertenkele Robot | Pleurobot

Minitaur robot, daha önce gördüğümüz büyük 4 ayaklı robotlara kıyasla çok farklı özelliklere sahip. 400 mm’lik uzunluğu ve 2800 mm'lik genişliği ile dikkat çeken Minitaur sadece 6 kg ağırlığında. Ayrıca 3 kg'a kadar ağırlık taşıyabilen robot, saniyede 2 metrelik üst ileri hıza sahip. Üzerinde birçok mesafe-hız sensörleri bulunan robot özerk sürüş için uygun olmasına rağmen dahili bir uzaktan kumandası görevi gören joystick ile kontrol ediliyor. Robotun hareket için gerek duyduğu enerji 16.8 V'luk lityum-polimer pil ile sağlanıyor. Tam şarjda yaklaşık 20 dakika boyunca süratli bir şekilde hareket edebiliyor, hatta merdiven tırmanabiliyor.

Bacaklarının doğrudan tahrikli motorlar tarafından desteklenmesi onu diğer robotlardan ayırmaktadır. Ayrıca kuvvet geri bildirim sistemi sayesinde motorlar tümsekli bölgeleri algılayarak arazi değişikliklerine kolaylıkla uyum sağlayabilmektedir.

 


►İlginizi Çekebilir: Çiftçi Robot | Swagbot

Ghost Robotics CEO’su Jiren Parikh, tekerlekli ve paletli olarak da geliştirilen bu model robotların başta askeri uygulamalar olmak üzere keşif yapımına ihtiyaç duyulan birçok alanda kullanabiliceğini ve kamu güvenliğini sağlayacağını belirtiyor. Hareket ve yürüyüş biçimini öğrenme ve geliştirme alanında araştırma amaçlı kullanım alanı da olan robotun geçerli sürümü 10,000$ değerinde. Ancak şirket CEO’u Parikh robotun ticari sürümünün yaklaşık 1,500$ seviyelerinde satılabileceğini belirtiyor.
 


Kaynak:

Newatlas
Ghost Robotics

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.