elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Baskılı Arduino Robot Kol

Bir grup girişimci günümüzün son moda teknolojilerini kullanan bir robot kol tasarlayarak Kickstarter’da destek toplamaya başladı. 3D baskı teknolojisiyle üretilen ve Arduino ile kontrol edilen robot kolun ayrıntıları haberimizde.



A- A+
09.08.2016 tarihli yazı 10032 kez okunmuştur.
LittleArm isimli projede geliştirilen robot kol tamamen açık kaynak kodlu olmasıyla dikkat çekiyor. Parçaları 3D yazıcı ile basılan robot kolun, çizimleri herkes tarafından indirilebilir şekilde erişime açık. Böylelikle farklı uygulamalar ve ihtiyaca göre robot kolun geliştirilmesi mümkün. Ayrıca kolun kontrolü için Arduino Uno kullanılmış olması çok yönlülük sağlıyor. Herkes tarafından programlanabilir olması sayesinde ihtiyaca göre sensör eklemesi yapılabiliyor. Blockly gibi çocuklar için kodlama platformlarında destekleniyor ve yeni başlayanların grafiksel programar yazabilmesi sağlanıyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Robot Kolu Nedir? Nasıl Çalışır?

Robot kol, modüler tutuşa sahip olacak şekilde tasarlanmış. Uç kısmında bulunan efektör, servo motorla hareket ettiriliyor. Rijit bir yapıya sahip olması sayesinde de farklı görevlerde kuvvet ve moment etkisinde kaldığında şekil değiştirmiyor. Eğer görsel arayüz veya daha karmaşık bir porgram oluşturmak istiyorsanız daha fazla Arduino’ya ihtiyaç duyacaksınız. Diğer tüm yazılım, tamamen Python’a dayanmaktadır. Python öğrenmesi basit diller arasında olduğu için robot kolunuz için kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Çeşitli paket/fiyat seçenekleri olan robot kolun full paket seçeneğinin fiyatı 360$ olarak belirtilmiş. Tahmini teslim zamanının ise Ekim 2016 olacağı açıklanmış.



►İlginizi Çekebilir: 16 Yaşında Kablosuz Robot Kol Yaptı

Pakette Bulunan Malzemeler:

► 4 MCGOS metal dişli mikro servolar
► 1 Arduino Uno
► 1 mini breadboard
► 1 adet 6V’luk güç kaynağı
► Tüm 3D baskılı parçalar (farklı renk seçenekleri)
► 1 adet kıskaç düzeneği
► 1 adet kalem tutan kıskaç
► Bağlantı için gerekli tüm kablolar/elemanlar

LittleArm, kolay montajı sayesinde çocuklara robotik sistemleri tanıtmak amaçlı, hobi amaçlı (istediğiniz hareketler yaptırma gibi), araştırma amaçlı ve ev içinde kullanım (balık beslemek) gibi görevleri üstlenebilir.

 


Kaynak:

Kickstarter
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.