elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3 Şehirde Hastane Mikrobuna Karşı Özel Havalandırma Çözümü

Toplam 3 bin yatak kapasitesine sahip Adana Entegre Sağlık Kampüsü, Yozgat Şehir Hastanesi ve Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü’nde kritik öneme sahip özel havalandırma sistemleri kullanıldı. Rönesans İnşaat’ın üstlendiği projelerde Danfoss ürünleri tercih edildi. Hastanelerdeki sistem, mikropların ameliyathane, hasta odası ve koridor üzerinde yayılmamasını sağlıyor



A- A+
11.08.2016 tarihli yazı 7471 kez okunmuştur.
Türkiye’nin farklı şehirlerindeki devlet hastanelerinde hastane mikrobuna karşı özel havalandırma sistemleri tercih edildi. Toplam 3 bin yatak kapasitesine sahip Adana Entegre Sağlık Kampüsü, Yozgat Şehir Hastanesi ve Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü’nde dünyanın ısıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri devi Danfoss ürünleri kullanılacak. Rönesans İnşaat’ın gerçekleştirdiği 3 proje de tamamlandığında Türkiye’nin en önemli sağlık kampüsleri arasında yer alacak.


Hastanelerde kullanılacak Danfoss’un HCAV FC 102 ürünleri, hastane havalandırmasında mikropların, ameliyathane, hasta odası, temiz oda ve koridor gibi alanlara yayılmasını engelleyecek.
 

Hastane Havalandırmaları Neden Önemli?


Hastanelerde havalandırma sistemleri hayati önem taşıyor. Örneğin ameliyathanede hijyenik klima santralinin ya da basınçlandırma fanlarının çalışmaması ya da arızalanması durumunda mikroplar yayılabiliyor. HCAV FC 102 sistemi, hem hastaların korunması hem çalışan personelin konforu için kullanılıyor. Danfoss’un VLT FC 102 modelindeki düşük arıza oranı söz konusu riskleri engelliyor. Diğer ürünlere kıyasla 50 dereceye kadar güç kaybetmeden çalışabilmesi ile bu alanda en yüksek performansa sahip cihazlar olarak öne çıkıyor.


 

Mikroplar Odadan Koridora Yayılıyor


Hastane havalandırma sistemlerinde bir diğer kritik konu ise hasta odalarının havalandırılması olarak biliniyor. Mikropların hasta odalarından koridorlara yayılmasının engellenmesi hastalar, hasta yakınları ve personel için hayati önem taşıyor. Arızalı ya da yanlış seçilmiş bir cihaz ile hassas basınçlandırma yapılmadığı durumlarda hastane mikrobu yayılıyor ve hasta olmayan hasta yakınları ve personel de risk altında bulunuyor.


 

En Düşük Arıza Oranı


Bu tip uygulamalarda en hayati durumlardan biri cihazların arıza oranı. Rönesans İnşaat 10+yıl cihaz ömrü ve piyasada en düşük arıza oranına sahip cihazları nedeniyle Danfoss’un HCAV FC 102 ürününü kullanıyor. Ayrıca Danfoss enerji verimliliği konusunda %3 enerji kazanımı sağlıyor. Danfoss cihazları verimlilikte %98 performans gösteriyor.


Ekipmanları Koruyor


Danfoss’un basınçlandırma uygulamalarında kullanılan cihazlarının içerisinde bulunan 4PID ile kolayca programlanabilmesi ve Standart Yangın Modu olası yangın durumunda emniyet sağlıyor. Danfoss’un en önemli özelliklerinden Harmonik Filtre ve Dahili olan Dahili RFI filtre özelliğini standart olarak sunması hastanede bulunan hassas ameliyat ekipmanlarının harmoniklerden etkilenmesini engelliyor; hassas emar ve ölçüm cihazları gibi önemli ekipmanların işleyişine katkı sağlayarak arızalardan koruyor.

Ayrıca Rönesans İnşaat’ın hastane projelerinde Danfoss ısıtma çözümleri de kullanırken, Yozgat Şehir Hastanesi’ne Danfoss’un zorlu kış şartları ile mücadele eden, kar-buz birikimini engelleyen sistemi kuruldu.


 

Danfoss Hakkında:


Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynak ile daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap vermekteyiz. Ürün ve hizmetlerimiz soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor kontrolü, ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ilave olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermekteyiz. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 24.000 çalışanı ve müşterileri ile Danfoss günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hala kurucu ailenin elindedir.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.