elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yoğun ilgi ile karşılandı

Kocatepe-Kariyer Sektör Günleri, Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi AKÜ Elektrik Kulübü işbirliği ile 2-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Destek ve Etkinlik Sponsoru 2M Kablo, 100 kişilik yoğun katılımın olduğu etkinlikte Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı ile Pazarlama Eğitimi, İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu ile Satış Mühendisliğinin Şifreleri sunumu gerçekleştirerek, etkinliğe destek verdi.



A- A+
09.05.2016 tarihli yazı 7911 kez okunmuştur.
Sercan Çakaroğlu satış mühendisliği sunumu süresince öğrencilerin satış mühendisliğini tercih etmeleri sonrasında teknik becerilerinin kaybedeceklerini korkusuna, satış mühendisliğinin kendileri için ne gibi avantajlar yaratacağına, kariyer planlamalarını yaparken satış mühendisliği vb. gibi mesleklere dair bilincin geliştirilmesine ve öğrencilerin kendilerine SWOT analizini yapmalarının önemine değindi. Kariyer planlamasını önceden yaparak, kendisini geliştiren lisans öğrencilerin bir adım önde olduklarının altını çizen Sercan Çakaroğlu, öğrencilerin konfor alanlarından sıyrılmalarının kendilerini geliştirmeleri için faydalı olacağına, farklı insanlar ile iletişim kurmalarının ve ikna kabiliyetlerini geliştirmelerin iş hayatı için fark yaratacağına değindi.



Emrah Kebabcı, pazarlama eğitimi ile müşterilerin istek ve ihtiyaçlarının analiz edilmesini ve bu analize göre müşterilere ürün ve hizmetlerinin sunulmasını, müşteriler ile iletişimin önemini, sosyal medya mecralarının etkin bir şekilde amaca yönelik kullanılmasının öğrencilere ve markalara olan faydasını, öğrencilerin Linkedin hesabına sahip olmalarının ve gerçekleştirmek istedikleri mesleğe dair son gelişmeleri bu mecradan takip etmelerinin ne kadar değerli olduğunu vurguladı. Bir öğrencinin, kendisine ait bir iş kurması için ne gibi pazarlama aktivitelerine yönelmesi gerektiğine dair soruya, uzun vadeli stratejik yol haritasının önceden belirlenmesi sonrası stratejiye uygun bütünleşik pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi sayesinde pazarda marka bilinirliğine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesini gerektiğini ve daha sonra markalaşma çalışmalarına yönelmesine değinerek soruyu cevapladı.



 


Üniversitelerin tecrübe ve sektörel bilgi eksikliğinin giderilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen zirve, bu eksikliğin bilincinde olan öğrencileri, bu eksikliğin giderilmesi konusunda kararlı duruşunu yıllardır istikrarlı bir şekilde sürdüren 2M Kablo’yu ve iş dünyasının bir araya getirdi. Etkinlikte gelişen ve değişen iş hayatının mercek altına alınmasına odaklanıldı ve öğrencilerin karşılarına çıkabilecek konulara detaylıca yer verildi.

Endüstri, inşaat, enerji, madencilik, jeotermal, ulaştırma (gemi & yat, demiryolları, karayolu tünelleri, havacılık), petrokimya vb. gibi sektörlerde öğrenciler için birçok iş fırsatı olduğuna dikkat çekilerek, öğrencilerde farkındalık oluşturmaya çalışan Emrah Kebabcı ve Sercan Çakaroğlu, alçak gerilim kablo üreticisi 2M Kablo’nun önemsediği staj imkanını ve fabrika gezisini de detaylıca açıkladı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Koaksiyel kablolar, kontrol ve kumanda kabloları, enstrümantasyon kabloları, bilgi iletişim kabloları, BUS kablolar, Dahili Telefon ve Yangın Alarm Kabloları, Enerji ve Tesisat Kabloları, Gemi Yat kabloları, Yangına dayanıklı kablolar, Ses ve Görüntü Kablo üretimi gerçekleştirilen 2M Kablo, kablo sektörünün ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik olarak sürekli çalışırken, üniversite ziyaretleri ile de kablo sektörüne sürekli destek veriyor.

Kablo, pazarlama ve kariyer eğitimleri, sponsorluk ve fabrika ziyareti gibi destekler ile sürekli üniversitelerin yanında olan 2M Kablo’nun bu seferki durağı Afyon Kocatepe Üniversitesi oldu. Bir sonraki durak ise 13 Mayıs’ta Bülent Ecevit Üniversitesi!


AKÜ Elektrik Kulübü Hakkında:


Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi çatısı altında 2013 yılında kurulmuş olan AKÜ Elektrik Kulübü bünyesinde bulundurduğu 200 aktif üye ile organizasyonlarına büyüyerek devam etmektedir.

Misyon:
AKÜ Elektrik Kulübü olarak temel misyonu, öğrencilerinin sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerinin en iyi şekilde yürütülmesini gerçekleştirirken öğrenciler arasındaki iletişim, uyum ve işbirliğini sağlamak, kulüplerin faaliyetlerini organize etmek ve aktivitelerin duyurulmasına öncülük etmektir.

Vizyon:
Üniversite eğitiminin vazgeçilmez unsurlarından olan sosyal hayatın akademik hayatı beslemesini sağlayacak, öğrenci kulüp faaliyetlerini ve öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlayacak, paylaşım ve dayanışma ruhlarını teşvik edecek hale getirerek öğrencileri iş hayatına hazırlarken sosyal ve kültürel gelişimlerini zenginleştirmektir.

İlke ve Temel Değerleri:
• İnsana ve çevreye duyarlı, kültürel ve toplumsal değerlere sahip çıkan,
• Hizmette adalete ve eşitliğe önem veren,
• Üyeleri mizin mesleki ve sosyal gelişimini desteklemek,
• Çağdaş olmak, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık olmak,
• Katılımcı, çoğulcu yönetim yapısı, gelişimde öncü olmak,
• Eğitim, kültür, sanat ve sporu desteklemek,
• Ulaşılabilir, güvenilir, şeffaf ve hesap verilebilirlik,
• İç ve dış paydaşlarımızla ilişkilerimizde iyi yönetişim esasına uymak,
• Kaynakları etkin ve verimli kullanmak,
• Elektrik mühendisliği için kişisel gelişime önem vermek,
• Teknik geziler düzenlemek ve katılımcıları bilgilendirmek,
• Sektörle ilgili konferans planları yapmak, üniversiteden sonraki hayata öğrencileri hazırlamak,
• Üniversite-Sanayi işbirliğine değer vermek,
• Çeşitli kurslarla üyelerimizi kişisel olarak donanımlı hale getirmektir.
2M KABLO 2M KABLO Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.