elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2015'in En Çok İlgi Çeken 5 Sektör Haberi

Türkiye'nin En Büyük Mühendislik Portalı olan ElektrikPort Ailesi olarak, 2105 yılında sektördeki birçok gelişmeyi sizlerle paylaştık. 2015 yılına veda ederken siz değerli okuyucularımızın en çok ilgi gösterdiği 5 sektör haberini sizler için derledik.



A- A+
29.12.2015 tarihli yazı 7777 kez okunmuştur.

Karayolları Genel Müdürlüğü Teknik Personel Alım İlanı

Karayolları Genel Müdürlüğü, yaptığı duyuruyla sözlü sınav ile Mühendis, Matematikçi, Teknisyen, Şehir Plancısı ve Tekniker alacağını açıkladı. Başvuruların 19 ve 29 Ocak tarihleri arasında olduğu sözlü sınava dair başvuru şartlarını paylaştığımız haber, 2015 yılının en çok ilgi çeken sektör haberi oldu.
 
 
 



 

Hangi Meslek Ne Kadar Maaş Getiriyor?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Türkiye'deki bütün işletmelere dair ekonomik verileri topladığı Girişimci Bilgi Sistemi incelenerek hangi mesleğin ne kadar maaş getirdiği ve sektörlerde kaç işçinin olduğu tespit edildi.
 
 

 

2014’ün En Çok Aranan Meslekleri

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’a yapılan başvuru ve kayıtlara göre 2014’te en çok eleman aranan meslekler belirlendi.
 
 


 

SIEMENS Türbinleri Bereketli RES ile 40 Bin Hanenin Enerji İhtiyacını Karşılayacak

Bereketli Rüzgâr Enerji Santrali’nde yüksek verimlilik ve düşük işletme giderleri sunan Siemens teknolojisi tercih edildi. Bereketli Rüzgar Enerji Santrali(RES) tamamlandığında Siemens rüzgâr türbinleri yıllık 85 bin ton karbondioksit salımının önüne geçebilecek.
 
 
 


Işık Kirliliğine Doğru Aydınlatma Çözümleri

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 11’incisi düzenlenen RLC günlerine bu yıl ışık kirliliği ve doğru aydınlatma çözümleri damgasını vurdu. Schréder’in sponsorluğunda gerçekleştirilen RLC Günlerinde 2015 yılının UNESCO tarafından ışık yılı olarak ilan edildiğine değinilerek ışık kirliliğine karşı doğru dış aydınlatma çözümleri ile mücadele edilebileceği vurgulandı.
 
 
 


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.