elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2014 Yılı En İyi Kadın Mühendisleri

Kadın mühendisler bir kez daha ödülleriyle sahnede. Her yıl IET tarafından düzenlenen "Young Woman Engineer of the Year Awards" kazananlarını belirledi. Kazananlar ve ilham verici çalışmaları yazımızda.



A- A+
28.12.2014 tarihli yazı 13115 kez okunmuştur.
Engineering and Technology (IET) tarafından düzenlenen ve kendi alanlarında en iyilerin seçildiği “Young Woman Engineer of the Year Awards” kazananlarını  açıkladı.
 


Intel’in de arasında bulunduğu, birçok büyük şirketin sponsorluğunu yaptığı etkinlik, kendi alanında başarı elde etmiş, genç kadın mühendislerin ödüllendirilmesinin yanı sıra, diğer mühendislere ilham kaynağı olacak başarı modellerinin ön plana çıkmasına imkan sağlıyor.

 


 
Young Woman Engineer of the Year Awards kazananları şu şekilde;
 

 

Lucy Acland – Renishaw PLC - Project Manager - 27 (WES (The Women’s Engineering Society) Price)

Lucy Ackland, Renishaw şirketinde, Proje Yöneticisi olarak metal 3D printer projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Lucy, ürünlerin görünümü, dizaynı da dahil olmak üzere, üretim, test ve satış konularının tamamınden sorumlu.

 


 
Mühendisliğe 16 yaşında başlayan Lucy Acland, öğrenim hayatı boyunca Renishaw şirketinde farklı görevlerde çalışmış. Okul sonrası kulüplerde faaliyetler göstermiş, etkinlikler ve konferanslar düzenleyerek genç insanları kendisine hedef olarak seçmiş. Genç insanları mühendislik alanında cesaretlendirmek için yapılacak en iyi şeyin etkinlikler düzenlemek olduğu fikrinden yola çıkarak daha birçok etkinlikte rol almış.
 

 
 
İlginizi Çekebilir : Dünya'dan Başarılı 12 Kadın Mühendis

Naomi Mitchison – Selex-ES – Senior Hardware Engineer – 28  (Young Woman Engineer of the Year)

Naomi Mitchison, İtalya doğumlu olup üniversite eğitimini Edinburgh’da Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında yapmış. Bölümünde MEng (Master of Engineering) derecesi alan Mitchison, üniversite eğitimine devam ederken  Xyratex şirketi için çalışmış, yüksek hız test ekipmanları üretmiş.

Okul yıllarında Thales şirketinin siber güvenlik departmanında çalışma imkanı bulmuş. Eğitiminden sonra, hayali çocuklara eğitim vermek olan Naomi, bu hayalini de gerçekleştirmiş ve çocuklara eğitim vermiş. Bir çok bölgesel etkinlikte yer almasının yanısıra, workshop ve teknik turlar da düzenlemiş.

 

 
İlginizi Çekebilir : Tarihe İz Bırakmış Kadın Mühendisler

Jessica Bestwick – Rolls Royce – Higher Technical Apprentice  - 20 (Mary George Memorial Prize For Apprentices)

Jessica Bestwick, gelecek teknolojilei için 10 yıl içerisinde mevcut bulunan teknolojilerin geliştirimesi için çalışıyor. Jessica, gelişim mühendisi olarak çok geniş bir alanda çalışması gerekiyor. Yine de bu geniş ve zor çalışmaların bilgi birikimine ve yeteneklerine fazlasıyla katkı sağlayacağını düşünmekten keyif alıyor Bestwick.

Birçok insana ilham kaynağı olan, kazanan ve ödül için aday gösterilen bütün kadın mühendislerimizin hayatlarının ilerleyen dönemlerinde başarılarının devam etmesini dileriz. Umarız bir gün, bu ödüle layık görülen ve bizi gururlandıran Türk kadın mühendislerimiz de bu platformda bulunma imkanı sağlar.
 
 
Kaynak:

► theiet.org 
 
 
Hakan Çolakoğlu Hakan Çolakoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.