elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2013 Yılının En Çok İlgi Çeken 10 Haberi

Geçtiğimiz sene içerisinde paylaştığımız haberlerimiz siz okuyucularımız tarafından ilgiyle takip edildi. Bu yazımızda 2013 yılında sizler tarafından en çok okunan haberleri paylaşacağız. Yenilebilir enerji kaynaklarından, 3 boyutlu yazıcılara kadar trend olan konuları gelin birlikte inceleyelim.



A- A+
30.12.2013 tarihli yazı 11116 kez okunmuştur.
Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama

Teknik Eğitim Fakültesi (TEF) mezunu öğretmenler 2 yarıyıl boyunca alacakları fark dersleri ve ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınav ile mühendislik diplomasına sahip olabiliyor. Mühendislik öğrencileri ve çalışanları arasında büyük tartışmalara neden olan bu haberimiz yılın en çok okunan haberi oldu.
Mersin Akkuyu Nükleer Santrali İş Başvurusu

Nükleer santraller, nereye yapılacağı, uygunluğu, radyasyon konuları gibi tartışmalar oldukça popüler oldu. Olumsuz ya da olumlu her ne kadar yorum yapılmış olursa olsun, nükleer santral iş başvurusu ilanına binlerce başvuru geldi. Yılın enlerine ilginç olan yönleriyle giren yazımızın devamı linkte.
 
Galaxy Note 3 mü Yoksa iPhone 5s mi Daha İyi ?

Akıllı telefonların herkesin dünyasına hızlıca giriş yaptığı şu yıllarda en çok Samsung ile iPhone'nun savaşlarına, kıyaslamalarına, ardı ardına çıkan telefonlarına şahit olduk. Yine bu karşılaştırmalardan biri enlerimiz listesine girmiş durumda. Telefonlarda hala piyasada güncelliğini ve tercih edilebilirliğini koruduğuna göre buyrun haberi inceleyelim.
3 Boyutlu Yazıcı İle Evde Silah Üretmek

3 boyutlu yazıcılar ve ürünleri endüstriden sonra bizim dünyamıza da tüm hızıyla girdi. Birçok yazılar paylaştık, okuduk, detayları aramızda tartıştık. Sağlık sektöründen, yemek sektörüne kadar çoğu alanlar 3D yazıcıların ilgi alanına girdi. En çok ilgili çeken ise belki de tüm gidişatı değiştirecek silah üretmek oldu.
16 Yaşındaki Türk Mucit Muzdan Biyoplastik Üretti

Bu yıl bizi en mutlu eden haber lise öğrencisi Elif Bilgin'in Google Bilim Fuarı'nda birinci olmasıydı. Zaten gerek sosyal medyada gerek diğer alanlarda desteğimizi hep verdik dile getirdik. Haberimizin yılın enlerine girmesi de yaptığı buluşun ve başarının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiş oldu.
Aselsan "Aday Mühendis" Arıyor

Üniversiteyi bitirdikten sonra mezunun ilk soruları "İşi ne zaman bulacağım, nerede bulacağım, yer iyi mi olacak?" gibi sorular oluyor. Bu nedenle önemli şirketlerin öğrenci veya mezun aday iş ilanlarına ilgi büyük oluyor. Bu ilginin büyük olduğu haberlerden biri de Aselsan'ın aday mühendis araması oldu.
3D Yazıcılar Teknoloji Severlerin Başını Döndürüyor

3D yazıcıların son 1 yılda çığır açtığından yukarıdaki haberimizde bahsetmiştik.. Yılın enleri listemizde bir 3D yazıcı haberi daha yerini almış durumda.
Her Yerde Kablosuz Bedava Şarj

Telefonların şarj olayı başlı başına daima problem oldu. Telefonların aktif kullanım süresi akıllığına yetişemez oldu. Yoğun kullanıcılar olarak çoğu zaman sabah-öğle-akşam şarj ettik. Bu haberin ilgi çekici yanlarından biri bu yönü oldu. Tabi diğer önemli olan ilgi çekici yanı ise şarjın hem bedava hem de kablosuz olmasıydı. Bu muhteşem cihaz Alman öğrenciler tarafından atmosferik radyasyonu toplayıp, bedava elektrik sağlıyor.
Ev Yapımı Rüzgar Gülü Elektrik Faturasını Yarıya İndirdi

En çok ilgi çeken haberlerden biri de daima kendi elektriğini üreten yurdum insanı olmuştur. Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde yaşayan, Mucit Faruk olarak tanınan 67 yaşındaki emekli memur Faruk Resul evinin çatısına kurduğu rüzgar gülü ile elektrik faturası nasıl yarıya düşürdüğü yılın en çok okunan haberlerimizden oldu.

 
Türkiye'nin En Büyük Güneş Tarlası
Denizli'de Hizmete Başladı

Güneş enerjisini elektriğe dönüştürmek son yılların vazgeçilmez yenilebilir enerji kaynaklarından oldu. Güneş enerjisi ve panellerini işleyen haberlerimizde bundan nasibini almış durumda. Türkiye’nin en büyük güneş tarlası Denizli’nin Ayaz köyünde elektrik üretmeye başladığı haberi enlerimiz arasında.

 


 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.