elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Zaman Elimizde |
Apple Watch

Giyilebilir teknolojide beklenen adım , teknoloji devi Apple ile yakın zamanda atıldı.Yeni ürünü Apple Watch ,Apple CEO'su Tim Cook tarafından gün yüzüne çıkartıldı.Teknolojinin gündeminde uzun süre yer alacak haberimize hep birlikte bir göz atalım.



A- A+
19.03.2015 tarihli yazı 8376 kez okunmuştur.

Apple Watch'ı Tanıyalım

Herkesin iWatch olarak beklediği ancak Apple Watch olarak duyurulan model, tasarım açısından dikdörtgen bir dizayna sahip ,ayrıca safir cam ekran sayesinde çizilmelere ve suya dayanıklı olarak tasarlanmış.Değişik renklerdeki lastik, deri ve metal kayış aksesuarlarıyla kullanılabilen Apple Watch, tercihen sağ veya sol kolda da kullanılabiliyor. 
 


 İlginizi Çekebilir : Dünden Bugüne Apple


Bir çok özelliği bir arada buluşturan Apple Watch ,retina display ekrana sahip olan saatin 38 ve 42 mm olmak üzere iki farklı ekran boyutu var. 38 mm’lik modelin ekran çözünürlüğü 340x272. 42 mm’lik modelin ekran çözünürlüğü ise 390x312. Daha küçük boyutlu olan 38 mm’lik model ince bilekli kullanıcılar için tasarlanmış.Apple Watch’a özel S1 işlemci, gyro ve accelerometer gibi teknik özellikleri de görüyoruz.
 

Her saatte genellikle gördüğümüz ve saati ayarlamak için kullanılan "pim", Apple Watch'da başka bir özellik ile karşımıza çıkıyor.Digital Crown adlı pim; ana ekrana dönüş, fotoğrafları gezme,zoom yapma gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor.Digital Touch adı verilen diğer bir tuşa sahip olan model ,bu tuş ile sosyal ağ erişimi ve arkadaşlarınızla iletişim halinde kalmanızı sağlıyor.
 


 İlginizi Çekebilir :  Apple MacBook


Apple Watch 3 farklı modeli ile karşımızda;Watch,Watch Edition ve Watch  Sport .Watch modeli resmi görünümü ile dikkat çekerken,paslanmaz çelikten oluşması modele artı özellik sunuyor.18 ayar altınla kaplanmış ve safir kristal ile kaplı kayışı ile göz kamaştıran Watch Edition,beğenileri topladı.Son olarak Watch Sport modeli günlük kullanabileceğiniz, alüminyum kaplı, bol çeşitli ve dayanıklı kayışı ile kendi gösteriyor.
 


Sizi Düşünen Bir Saat Düşünün

Nisan ayında aramıza katılacak olan Apple Watch bizler için çalışıyor.
 
 
Müzik dinleme özelliği ile heran yanınızda olacak,
E-Maillerinizi uyarı ile haber verecek,
Fitness uygulaması ile egzersiz tavsiyesinde bulunacak,
Kalp ritmini ölçen sensörü (ayrıca birçok sağlık uygulamalarına da uyumlu) ile kalp atışlarınızı ölçecek,
Wireless şarjı ve 18 saatlik pil ömrü  ile şarj sorununuzu çözecek,
Bulunduğunuz konuma göre otomatik saat ayarlayacak,
Apple Pay adlı ödeme sistemi  ile anlaşmalı kurumlarda kredi kartı görevi görecek,
Apple TV ve uyumlu cihazları Apple Watch ile uzaktan kumanda etmek mümkün olacak.
 


 İlginizi Çekebilir : Apple'dan Elektrikli Otomobil


Bu kadar çok özelliğin arasında olmazsa olmaz eksi yönlerde bulunuyor.Apple Watch, sadece iPhone 5C, 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’la uyumlu ve android desteği yok. Ayrıca doğrudan internete bağlanamaması ve WiFi ve GPS bağlantısını eşlendiği iPhone üzerinden alıyor olmasıda diğer bir eksiklik.
 

Haberimizin belkide en önemli kısmına geldik.Apple Watch'a sahip olmak isteyenlere sunulan fiyat ne kadar olacak ? Çok yakında piyasada yerini alacak Apple Watch ,349 dolardan başlayacak.
 


Kaynak:
►Apple


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.