elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

WIN Automation 2015 Fuarı Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

WIN Eurasia Automation fuarı, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde sektör profesyonellerinden gördüğü yoğun ilgiyle kapılarını açtı.19 Mart günü başlayan fuar, 4 gün boyunca; Otomasyon (Endüstriyel Otomasyon), Electrotech (Enerji, Elektrik ve Elektronik), Hydraulic & Pneumatic (Akışkan Gücü Teknolojileri) ve Materials Handling (Taşıma, Depolama, İstifleme ve Lojistik) fuarları kapsamında geleceğin üretim sistemlerini bir araya getirecek.



A- A+
19.03.2015 tarihli yazı 11350 kez okunmuştur.

Hannover Messe Bileşim Fuarcılık tarafından organize edilen Avrasya'nın lider inovasyon platformu WIN Eurasia Automation fuarı başladı. 19-22 Mart 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde son teknoloji üretim sistemlerini bir araya getiren fuar; fabrikalarda ihtiyaç duyulan tüm ileri teknoloji ürünlerin tanıtıldığı  bir platform sunuyor.     

Fuarda; ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Danimarka, Finlandiya, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Japonya, İngiltere, İran, İtalya, Macaristan, Portekiz, Romanya, Tayvan ve Türkiye olmak üzere 21 ülkeden 1581 firma bulunuyor.





 

Sanayinin Gelişimi İçin Fuarlar Önemli

Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen WIN Automation, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Açılış törenine Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu, Akışkan Gücü Derneği (AKDER) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Başkanı Ender Akbaytogan, Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği (ETMD) Başkanı Tunver Özekli ve Alman Mühendislik Federasyonu (VDMA) Ticari Fuarlar Proje Direktörü Ann-Catrin Rehermann konuşmacı olarak katıldı.
 


 
Hannover Messe Bileşim Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, WIN Eurasia Automation fuarının, yıllardır imalat sanayinin en büyük fuarı olduğunu anımsatarak, bu yıl fuarda 21 ülkeden yaklaşık bin 600 katılımcının bir araya geldiğini vurguladı.
 





 
ENOSAD Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu da dünyanın teknolojik açıdan bambaşka bir noktaya gittiğini anlatarak, "Artık konvansiyonel standartlarda üretim yapmak imkansız hale gelmiş durumda. Günümüzde üretim endüstrisinin yeni tanımı Endüstri 4.0 olarak adlandırılmakta. Bu yeni döneme paralel olarak Türkiye'nin endüstrileşmeyi ve kalkınmayı sağlamak için dünyadaki bu teknolojik gelişmeye ayak uydurması gerekiyor. Bu fuar ve benzeri platformlar sunduğu yenilikçi ürünlerle bu açıdan önemli bir katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.
 


 
AKDER Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan ise katılımcı firmaların fuar boyunca sektördeki yenilikleri ve AR-GE çalışmalarını ziyaretçilerle paylaşacaklarını, ayrıca pazar paylarını artırmaya çalışacaklarını kaydetti. Türkiye'de pek çok firmanın dünya pazarlarında etkin rol oynadığını ancak bunun çoğunlukla firmaların bireysel başarılarından kaynaklandığına dikkati çeken Atılgan, "Başarıların sanayinin geneline yayılabilmesi için kamu, üniversite ve girişimcilerin birlikte çalışması gerekmektedir. Tek çıkış yolumuz, yüksek teknolojik katma değerli ürünler üretmekten geçiyor. Bu ortamın oluşması da bizim en büyük temennimizdir" yorumunu yaptı. 
 




 

Fuar Yeni Pazarlar İçin Fırsat Yaratıyor

ETMD Başkanı Tucer Özekli ise, 2000’li yılların başından beri gelişmesini sürdüren WIN fuarlarının elektrik bölümünü destekledikleri ve desteklemeye de devam edeceklerini vurgulayarak şöyle konuştu: “Fuarların gelişimleriyle birlikte dünyadaki teknolojik gelişmeleri anında takip edebiliyoruz. Katılımcı firmaların ürünlerini sergiledikleri fuarlar, ülkemizin gelişen teknolojilerini global platforma tanıtmakta aracı olmakta hem de yeni pazarlar arayan firmalar için fırsatlar sunmaktadır. Geleceğimizi iyi noktalara taşımak adına hepimize görevler düşüyor. Biz de üniversitye sanayi işbirliği ve teknolojiyi yakından takip ederek sektöre destek oluyoruz.”
 




Alman Mühendislik Federasyonu VDMA Ann-Catrin Rehermann da, WIN Eurasia Automation fuarının Alman ve Türk frmalar arasındaki işbirliğini pekiştirmek açısından önemli bir buluşma merkezi olduğunu belirtti ve sektöre ilişkin düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Sanayi mallarının 1 numaralı tedarikçisi Almanya’dır ve aynı zamanda Türk makina sanayinin de önde gelen müşterilerinden biridir. İlerleyen dönemlerde Türkiye’de sanayinin daha da gelişeceğinden eminiz. Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya pazarlarına erişim yolu üzerinde olması nedeniyle istikrarlı bir büyüme göstermektedir.” 
 


 

Uzaktan Kumandalı Martı İlgi Gördü

Fuarın açılış töreni renkli görüntülere sahne olurken doğadan esinlenilerek endüstriyel ürünler tasarlayan bir firmanın uzaktan kumadalı martı robotunun uçurulması ve akvaryum içerisinde yüzen deniz anası robotu ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.  Fuar 22 Mart 2015 tarihine kadar son teknoloji üretim sistemlerini sergilemeye devam edecek.  
 

Ozan Büyük Ozan Büyük Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.