elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Valueline IPC - Phoenix Contact

Doğrudan sahada ihtiyaç duyulan yerde yüksek performanslı endüstriyel PC'leri kullanmanız gerekmektedir. Designline serisi endüstriyel PC'ler şık ve incedir, IP65 korumalıdır, çoklu dokunmatiktir ve doğrudan makineye kurulabilir. Designline IPC'leri ile kendi bakım ve özel işletim konseptlerinizi tasarlayabilirsiniz. Detaylar Phoenix Contact'ın katkılarıyla yazının devamında...



A- A+
20.06.2018 tarihli yazı 8854 kez okunmuştur.

IP65 Panel PC'ler

Designline serisindeki panel PC'ler, yüksek performanslı teknolojiyi ve çekici bir tasarımı bir araya getirir. Dar, IP65 koruma ve çoklu dokunma özelliğine sahiptirler ve hızlı ve kolay bir şekilde kurulabildikleri için, sizlere her zaman kullanım kolaylığı sunar. Fansız ve enerji tasarruflu tasarımı sayesinde, endüstriyel sistemlerde gelecekteki kullanım konseptleri için ideal çözümdür. IP65 Panel PC'lerin en önemli özellikleri; kolay bakım, özel konfigüre edilebilir ve sağlam oluşudur. 


IP 65 Sınıfında Panel PC'ler
 

 Endüstriyel PC'ler ile Otomasyona Daha Yakın Olun


Esnek, ekonomik ve güvenilir otomatikleştirilmiş üretim sistemlerinin sanayi sektöründe kullanıldığı yerlerde tesis-içi işletim ve proseslerin görselleştirilmesi giderek artan bir önem kazanmaktadır. Bununla birlikte, doğrudan makine/sistem üzerine monte edilen konseptlerin kullanımı ve aynı zamanda büyük ölçekli uygulamalar veya üretim hücreleri için tipik çok-istasyonlu işletim, kullanılan donanım ve yazılım (kılavuz görüntü) konusunda artan talepler oluşturmaktadır.

Bu yüzden, zor endüstriyel koşullara dayanma yeteneğiyle birlikte görüntü öğelerini ve kontrol esnekliğini yapılandırmak da mümkün olmalıdır. Ayrıca, donanım ve yazılım ekonomik olmalı, az yer tutmalı ve güvenilir şekilde çalışmalıdır. Son derecede önemli bir konu ise, işletimi basit ve eğitim gerekliliklerini asgari düzeyde tutmak için uniform görselleştirme gereklidir. Phoenix Contact, Ethernet-tabanlı masaüstü iletim çözümü Portico ile, esnek işletim konseptlerini mümkün kılan ve aynı zamanda görüntü verisinin iletimi için düşük maliyetli standart donanım ve IP-tabanlı protokoller kullanan bir yazılım sağlamaktadır. Tamamen kapalı bir muhafazaya (IP65 koruma sınıfı), cazip bir tasarıma, yüksek performanslı donanıma ve çoklu dokunma desteğine sahip, Designline ürün ailesinden endüstriyel PC'lerle birlikte, işletim ve görselleştirme için sezgisel çözümler doğrudan makine üzerinde uygulanabilmektedir.

Bununla birlikte, endüstriyel uygulamalar durumunda, makineyi veya sistemi aynı zamanda işleten birkaç kullanıcı olmaması sağlanmalıdır. Müstakil işletim istasyonlarının birbirlerinin görüş alanı dahilinde olmamaları halinde bu durum bilhassa önemlidir. Bu amaç için, Portico'daki bir uzlaştırma programı, herhangi bir verili zamanda bir Client PC tarafından sadece bir cihazın işletilmesini sağlar. Diğer Client PC’ler, işletim izinlerini etkin Client PC’den istemelidir. Bu durumda bu Client PC, izinleri verme veya isteği geri çevirme kararı alabilir. İlave olarak, sunucu PC'ye örneğin bakım amaçları için menü ayarları yoluyla özel işletim izinleri de verilebilir.
 
Push in Bağlantı Teknolojisi || Phoenix Contact



Tüm menü ayarları, hem Client PC hem de sunucu PC üzerinde bir parolayla emniyete alınabilir. Bu, kurulan bağlantıların korunmasını ve işletim izinlerinin değiştirilmemesini mümkün kılar. İstemci PC'lerin yapılma şekilleri nedeniyle, kullanıcı gerçekte sunucu PC'nin masaüstünde olduğunu fark etmez. Diğer taraftan, ilgili bağlantı yoluyla üretim kontrol seviyesinden itibaren alan seviyesine kadar tam erişime sahip olur.

Doğrudan makine üzerinde işletim, donanım konusunda özel talepler yaratır. Örneğin, ağır titreşimler oluşursa, korunmuş bir alanda gerçek kullanıcı arayüzünden ayrılmış bir kutu PC kurulumunu gerektiren uzak çözümler sıklıkla kullanılır. Bununla birlikte, kutu PC ile kullanıcı arayüzü arasında maksimum köprülenebilir mesafeye riayet edilmelidir. Hem VGA veya DVI yoluyla geleneksel görüntü iletimi hem de USB yoluyla temas iletimi birkaç metreyla sınırlandırılır; bu nedenle bu görev için uygun değillerdir.

İletim yazılımının birçok avantajı, zaten IP65(önyüzey) koruma sınıfına sahip yeni Panel PC Valueline serisinin geliştirilmesinde kullanılmıştır. Mevcut birçok konfigürasyon opsiyonu sayesinde, eğer sadece bir uzak işletim istasyonuna ihtiyaç varsa, endüstriyel PC'ler ince Client PC çözümleri şeklinde birleştirilebilirler. Sunucu PC'leri olarak yapılandırılmaları halinde, kullanıcı ilgili tüm uygulamalara erişime sahiptir. Designline PC'ler, kullanıcıların, kendi mevcut uygulamaları henüz hareket kontrolünü desteklemese bile, yeni çalışma modlarını destekleyen donanımları kullanabilmeleri için hem tekli hem çoklu dokunmatik ekran sunmaktadır. Bu, hem planlama doğruluğunu artırmakta hem de hareketlere bağlı olarak çalışma modlarını geliştirmek için gereken zamanı sağlamaktadır.


Avantajlarınız


Makine veya sisteminizi şık ve modern endüstriyel tasarımla yükseltilmesi
Çoklu dokunmatik özellik sayesinde sezgisel el hareketi 
-20°C ila +55°C geniş sıcaklık aralığı 
Maliyet tasarrufu sağlar – ilave kumanda panosu gerekmez 
IP65 koruma ve VESA 100 montajı sayesinde doğrudan makine üzerinde ergonomik kullanım 
Yer kazandırır – sadece 60 mm derinlik 
Erişimi kolay komponentler kullanım kolaylığı sağlar.


Esnek Montaj - Desingline IPC'ler 
 


Dayanıklı ve Yüksek Performans


Panel PC'ler, doğrudan sisteminizde; modern işletim çözümleri oluşturmak için ideal bir temeldir. Cihazlar olarak performans, ekran boyutu ve bellek kapasitesi açısından ölçeklendirilebilir, gereksinimlerinizi en iyi şekilde karşılayacak şekilde uyarlanabilirler. İster tamamen fansız bir tasarım olsun, ister harici konveksiyon fanlı olsun,  panel PC'ler dayanıklıdır ve bu da otomasyon sisteminizin kullanılabilirliğini artırır.
 


Montajı ve Bakımı Kolay


Valueline ürün ailesindeki dokunmatik paneller aynı zamanda IP65(Ön yüzey) sınıfı ,alüminyum muhafaza ile donatılmış olup, bundan böyle makine üzerine ilave bir muhafaza veya kontrol panosu monte edilmesi gerekmemektedir. Cihazların arkasında, örneğin, bir destek koluna veya doğrudan makine veya sistem içindeki bir desteğe bağlanmalarını mümkün kılar. Endüstiyel PC'lerinin ilave bir avantajı da küçük boyutlarıdır. Bu serideki ürünler sadece 60 milimetre derinliğe sahiptir. Sonuç olarak, büyük yerleşik muhafazalar ve iki çalışan tarafından montaj bundan böyle gerekli değildir ve böylece montaj maliyetleri büyük ölçüde azaltılmaktadır. Tüm önemli bileşenlere kolayca erişilebilir, bu da servis işleminin daha sonra sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebileceği anlamına gelir.
 

İlave olarak, Valueline cihazları özellikle Intel'in uzun vadeli yol haritasına ait yüksek verimli işlemcilerle çalışır. Bu, uyumlu fonksiyonlara sahip bir endüstriyel PC'nin birkaç senelik bir sürede teslim edilebilmesini sağlar. Sonuç olarak, ekipman modifikasyonları nedeniyle sürekli yazılım ayarlamaları artık gereksizdir. Bununla birlikte, beklemede olan bir görüntü güncellemesi veya başka değişiklikler varsa, monitör gerekli tüm montaj ve bakım ölçümlerini iki servis kapağı yoluyla yapabilir. Alt tarafta yer alan bir kapak, örneğin, Ethernet veya USB portu gibi arayüzlere erişim sağlar. Eğer servis gerekirse, veri belleği ve CMOS bataryası ikinci kapak yoluyla kolayca ve hızlı bir şekilde değiştirilebilir. Veriyi üçüncü taraflarca çalınmaya karşı korumak için, veri belleği aynı zamanda özel bir anahtar kullanılarak da kilitlenebilir.



Kaynak:


 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar