elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Spor Egzersizlerinizi Akıllı Tişört İle Yapın

Akıllı teknoloji dünyasında gün geçmiyor ki yeni bir akıllı teknolojik ürün çıkmasın. Giyilebilir akıllı ürünler kategorisinde akıllı saatler, akıllı gözlükler, akıllı lensler veya akıllı yüzük gibi ürünlerden sonra ise şimdi karşımıza akıllı tişört çıkıyor. Peki bu akıllı tişörtler neler yapıyor? Ne gibi işlevleri var? Özellikleri neler? Cevapları haberimizin devamında.



A- A+
06.02.2014 tarihli yazı 11132 kez okunmuştur.
Gelecekte akıllı ürünler hayatımızın vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor. Günümüzde akıllı telefonları neredeyse artık herkes kullanıyor. Giyilebilir akıllı ürünlerde gelecekte çok kullanılacağa benziyor. Akıllı saatlerle başlayan bu alan, akıllı gözlükler, akıllı yüzüklerle devam etti ve dahası da geliyor. Şimdi ki haberimiz ise yeni bir akıllı ürün olan akıllı tişörtler.

Fransa’da bulunan Cityzen Science adlı şirket “Smart Sensing” adında bir tişört geliştirdi. Tişörtte ki özel bir sistem sayesinde üzerinize giydiğinizde sizin sağlık durumunuzu kontrol ediyor ve kayıt altına alıyor.


 
 



► İlginizi Çekebilir: Akıllı Yüzük |Smarty Ring


Dünyanın en büyük tüketici fuarı CES’te  “Everyday Health” dalında inovasyon ödülü alan Smart Sensing, tişörtün kumaşının ten ile temas eden yüzeyine yerleştirilen micro sensörler sayesinde kişinin sağlık durumu hakkında bilgiler veriyor. Örneğin; yorgunluk seviyesini, vücut sıcaklığını veya nabzı ölçebiliyor ve solunum, kalp ritmi hakkında bilgiler verebiliyor.

Aynı zamanda tişörtte bulunan ivme ölçer, altimetre ve GPS ile kişinin bulunduğu konum hakkında da bilgiler verebiliyor. Bu bilgileri Bluetooth destekli verici ünitesi sayesinde akıllı telefonlarınıza gönderdiği gibi kayıt altına da alarak önceki sağlık durumunuzla karşılaştırma imkanı sağlıyor.

 



► İlginizi Çekebilir: Akıllı Ayakkabılar Geliyor


Eldiven, gömlek veya pantolon gibi farklı giysilerle birlikte kullanılabilen bu tişörtün yıkanmasında veya ütülenmesinde bir sakınca görülmüyor. Şimdilik Smart Sensing, proje aşamasında olduğu için henüz piyasaya sürülmüş değil. Uzmanlar bu sistemin daha geliştirilmesi gereken birçok yönü olduğunu belirtiyor ancak ileride piyasaya sürüldükten sonra ise bu ürünün çok kullanılacağı kesin gözüyle bakılıyor.

Smart Sensing akıllı tişörtün tanıtımını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.







Kaynak:

► gizmag.com

 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.