elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Soma’da 10 Bin Konut Yüzde 40 Daha Ucuza Isınacak

Manisa’da devam eden Soma Bölgesel Isıtma Sistemi ile konutlar termik santralin atık ısı enerjisiyle ısınacak. Ayrıntılar haberin devamında...



A- A+
15.08.2016 tarihli yazı 8412 kez okunmuştur.
Isıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri alanında dünya lideri Danfoss’un bina altı istasyonları, yüksek sıcaklıktaki ısıyı en verimli şekilde kullanarak düşük maliyetle Somalılar’a sunuyor. Doğalgaza göre % 40 tasarruf sağlayan sistem ile 2018 yılına kadar 10 bin konut düşük maliyetle ısınacak ve Soma’da hava kirliliği azalacak



Enerji kenti olarak bilinen Manisa Soma’da konutlar termik santralin suyu ile ısınıyor. Doğalgaza göre % 40 maliyet avantajı sağlayan sistemden 2018 yılına kadar 10 bin konut faydalanacak. Isıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri alanında dünya lideri Danfoss’un bina altı istasyonları, Soma Bölgesel Isıtma Sistemi’nde yüksek sıcaklıktaki ısıyı en verimli şekilde kullanarak düşük maliyetle hanelere sunuyor.


 

500 konut ile başladı


Manise Belediyesi ve Soma Belediyesi’nin yürüttüğü projenin ilk etabı geçen yıl tamamlandı. Projede Danfoss’un 500 adet bina altı istasyonu kullanıldı. Daire sayılarına göre kapasiteleri hesaplanmış Danfoss bina altı istasyonları, termik santralden gelen yüksek sıcaklıktaki ısıyı en verimli şekilde kullanarak Soma halkının ısınma ihtiyacını düşük maliyette elde etmesine büyük katkı sağlıyor. Manisa Belediyesinin yürüttüğü projede 2018 yılına kadar yaklaşık 10.000 konutun bu yolla ısıtılması planlanıyor.


Danfoss Hakkında:


Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynak ile daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap vermekteyiz. Ürün ve hizmetlerimiz soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor kontrolü, ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ilave olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermekteyiz. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 24.000 çalışanı ve müşterileri ile Danfoss günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hala kurucu ailenin elindedir.




Kaynak: