elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sinsi NotCompatible Android İçin Ciddi Tehdit Oluşturuyor

Yüzlerce Android telefonuna, çok tehlikeli ve etkili bir virüs bulaşmış durumda. Virüs telefonlara sürekli spam yollayıp kullanıcılar adına yığınla bilet satın almayı bile başarabiliyor. Çoğumuzun kullanıcısı olduğumuz bu telefonları tehdit eden virüsle ilgili detaylar yazımızda.



A- A+
23.11.2014 tarihli yazı 7838 kez okunmuştur.
Mobil güvenlik şirketi Lookout, NotCompatible adlı virüsün şu ana kadar görülmüş en karmaşık ve en gelişmiş virüs olduğunu açıkladı. Bu virüsün arkasındaki siber hırsızlar yazılımın silinmesini çok daha zor hale getirmek için yakın zamanda virüsün ana kodunu tekrar yazdı. Bir başka güvenlik şirketi Wandera ise akıllı telefonları hedef alan virüslerin gittikçe daha karmaşık hale geldiğini belirtti.
 

 
İlginizi Çekebilir : Mühendisler İçin Android Uygulamaları


Lookout'ta çalışan güvenlik analisti Jeremy Linden: "NotCompatible'ın arkasındaki grup bu virüsü diğer tipik virüslerden farklı olarak bambaşka bir düzlemde çalıştırıyor. Genellikle mobil virüsler sadece birkaç hafta varlığını sürdürebilirken NotCompatible 2 yıldan daha fazla bir süredir işlevini sürdürüyor. Virüs ilk olarak 2012 de ortaya çıktı ve kendisini alt etmeye çalışan yazılımlara karşı daha kararlı ve dayanıklı olan yeni versiyonu bilgisayarları hedef alan virüsler kadar güçlü. Bu versiyon virüsün fark edilip silinmesini önlemek için uç uca şifreleme yöntemi ve her bilgisayarın birbiri için ana server olabildiği, merkez servera ihtiyaç duymaksızın bir bilgisayardan diğerine dosya erişim izni veren ağ teknolojileri ve gizli çalışma yöntemleri kullanıyor."
 


NotCompatible'ın bulaştığı telefonlar, Android kullanıcılarının bilgilerine ihtiyaç duyan herhangi bir suç grubuna kısa süreler için ait olacak bir şebeke sistemine kaydoluyorlar. Linden: "Bu telefonlar spam yollamak, Wordpress bloglarına saldırmak, popüler aktiviteler için bilet almak ve hatta bunları yüksek fiyatlarda geri satmak gibi birçok düzenbazlığa maruz bırakılıyor. Teknik olarak karşılaştığımız en ciddi ve bizi şu ana kadar en çok endişelendiren tehdit."
 


NotCompatible spam ve tuzak indirmelerle beslenen internet siteleriyle bulaşıyor. Android kullanıcıları, çalışmadan önce herhangi bir güvenlik programının güncellenmesini gerektiren uygulamalara dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor. Google Play Store dışında herhangi bir uygulama indirme özelliğini açmamak en iyi önlemlerden biri.

Akıllı telefonların hayatımızın merkezinde olmasıyla siber suçlu gruplar arasında popülerleştiğini belirten Wandera çalışanı Eldar Tuvey: "Kötü niyetli insanların telefonlar üzerine yoğunlaştığını görüyoruz. Android uzun süredir virüs üreticilerin hedefiyken Apple'a saldıran Wirelurker ve Masque de siber suçluların özgüveninin arttığını gösteriyor. Önemli bilgileri toplayabilmek, onları satabilmek ve diğer web tabanlı servislerde kullanabilmek için telefonlarda tutunma noktası elde etmeye çalışıyor. İnsanların %70 i birçok farklı sitede aynı şifreyi kullandığı için suçluların bu hesaplara ulaşması hiç şaşırtıcı değil."

 


Eğilim tek yönde ilerlemekte ve suçlular birbirleriyle bilgi paylaşarak saldırılarını nasıl daha güçlü hale getirebileceklerini öğreniyorlar.

Kaynak: 


►BBC
►Lookout
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.