elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Siemens Gıda Günü’nde Dijitalleşmenin Yarattığı Potansiyel Keşfedildi

Siemens Gıda Günü, “Gıda Sektöründe Dijitalizasyon” başlığıyla 24 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da düzenlendi. Yiyecek ve içecek endüstrisinin liderlerini bir araya getiren etkinlikte, dijitalleşmenin sunduğu verimlilik, kalite ve esneklik olanakları masaya yatırıldı. Detaylar haberimizin devamında...



A- A+
13.06.2017 tarihli yazı 6995 kez okunmuştur.

Siemens Gıda Günü

Siemens Gıda Günü, bu sene Gıda Sektöründe Dijizalizasyon başlığı altında, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu’nun katkılarıyla, 24 Mayıs 2017’de Renaissance Polat Istanbul Hotel’de düzenlendi. Dijitalleşmenin getirdiği fırsatların yiyecek ve içecek sektörü özelinde değerlendirildiği etkinlikte, otomasyon ve dijitalizasyon alanında yerli ve yabancı uzmanlar, sektörün Endüstri 4.0’a nasıl hazırlanması gerektiğini anlattı.
 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Rint Akyüz, gıda sektörünün Türkiye’de en önemli ikinci sektör olduğuna dikkat çekerek, “Sektörün büyümesi için Dördüncü Sanayi Devrimi çok önemli bir rol oynuyor. Bu devrimi ıskalamamamız; beraberinde getirdiği yeni nesil teknolojileri yiyecek ve içecek sektörüne en iyi şekilde uygulamamız gerekiyor” dedi.
 

İlginizi Çekebilir:  Gıda Sektörü ve Endüstri 4.0
 
Açılış konuşmasının ardından Endüstri 4.0, Türkiye gıda sektörünün geleceğini nasıl etkiliyor sorusunun cevabını, Avrupa’nın en önemli strateji danışmanlığı şirketlerinden biri olan Roland Berger’den kıdemli partner Dr. Kai-Stefan Schober verirken, Siemens’in mühendislik açısından devrim yaratan, otomasyona yönelik tüm ürün ve çözümlerini birleştirici bir platform olan TIA Portal’ın detaylarını, Endüstri 4.0 ve dijitalizasyona yönelik uygulama örneklerini ise Siemens Türkiye Fabrika Otomasyonu Ürün Yöneticisi Gökalp Akgül, aktardı.
 

Etkinliğe katılanlar, Siemens çözüm ortaklarının standlarında unlu mamüller, atıştırmalıklar, yağ, süt ve süt ürünleri, meşrubat gibi faaliyet alanlarındaki uzmanlıklara ait çözümleri incelerken, gıda sektöründe dijitalizasyon, hat izleme sistemi (LMS), paketleme hat çözümleri ve TIA Portal ile dijitalizasyon gibi sektöre özgü uygulamalar hakkında da bilgi alma fırsatı buldu.


Siemens Hakkında

Siemens AG (Berlin ve Münih), 165 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. 200'den fazla ülkede faaliyet gösteren şirket elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleşme alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynak verimli teknolojilerde dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens aynı zamanda, off-shore rüzgar türbini inşasında, enerji üretimi amaçlı kombine çevrim türbini tedarikinde ve enerji iletimi çözümlerinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca, altyapı çözümleri ile endüstri için otomasyon ve yazılım çözümlerinde de öncülük yapmaktadır. Şirket, bunun yanında önemli medikal görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır. 30 Eylül 2016'da sona eren 2016 mali yılında şirketin elde ettiği toplam gerçekleşen satış geliri 79,6 milyar euro, net kârı ise 5,6 milyar eurodur. Eylül 2016 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 351.000'dir.

Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:



 
Irmak Telatar Irmak Telatar Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır