elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ryden Dual-Karbon Pil, Enerji Sektöründe Devrim Vadediyor

Power Japan Plus şirketi yüksek kalitedeki lityum-iyon pillerden 20 kat daha hızlı şarj edilebilen ve daha uzun süre kullanılabilen dual karbon pilleri tanıttı. Şirketin "Ryden" adını verdiği dual karbon pilin dikkat çeken diğer özellikleri ise ucuz, güvenli ve % 100 geri dönüşebilir olması. Gelin bu haberimizde Ryden Pilini daha yakından inceleyelim.



A- A+
15.06.2014 tarihli yazı 11303 kez okunmuştur.
Power Japan Plus'ın CEO'su Dou Kani, yaptığı açıklamada Power Japan Plus şirketinin yaptığı işi  "kısıtlı kaynaklar dünyasında ekonomiyi, performansı ve sürdürülebilirliği dengeleyen yeni bir karbon malzeme için bir malzeme mühendisliği" olarak tanımlıyor ve Ryden dual karbon pilinin elektrikli otomobiller ve benzeri yeşil teknolojinin pazara girebilmesi için gerekli olan enerji depolama ihtiyacını sağlayan bir devrim olduğunu ekliyor. Daha somut bir örnekte ise yetkililer bu buluşla yakında tek bir şarjla 300 mil (480 km) gidebilen elektrikli araçların gerçek olabileceğini söylüyor.
 
Resim 1: Ryden Pili


► İlginizi Çekebilir: Pilin Mucidi | Alessandro Volta


Power Japan ve Kyushu Üniversitesi ortaklığında geliştirilen dual-karbon pillerin belki de en cezbedici yanı basitliğinde yatıyor. Pilin anodu ve katodu, iyon akımının ayrı akmasına izin veren bir organik çözeltili karbondan yapılır. Dolayısıyla dual-karbon olmasının sebebi de anodun ve katodun karbondan yapılması. Ayrıca pilin yapımında nadir toprak metallerinin ve diğer nadir metallerin kullanımına gerek olmaması birim maliyetini ciddi ölçüde düşürmüş.
 

Resim 2: Pilde iki elektrot için de karbon kullanılmış.


Termal stabilite, yani pilde kullanım ya da şarj etme esnasında ısı artışı olmaması termal sızıntı ve patlama ihtimalini ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla bu özellik pili daha güvenli kılıyor ve pahalı soğutma sistemlerine ihtiyacı ortadan kaldırıyor; böylece maliyet azalıyor. Pilin bir diğer özelliği ise tamamen deşarj olması pil ömrünü azaltmıyor. Ryden pilinin, şu an için işlevini kaybetmeden 3000 şarj/deşarj döngüsü yapabildiği belirtiliyor. Mevcut lityum iyon pillerde 1000 olan bu değer elektrikli araçlarda kullanılan pillerde ise 300-500 olarak görülüyor. İki değeri yan yana koyduğumuzda fark gerçekten ortada.
 

Resim 3: Şirket piller için organik karbon maddesini kendi üretiyor.



► İlginizi Çekebilir: Akıllı Telefonların Şarj Ömrünü Uzatan En İyi 5 Uygulama

 
Power Japan Plus'ın sıradaki hedefi ise bu teknolojiyi genişletmek ve aktif madde olarak sadece organik yetiştirilen pamuktan üretilen organik karbonun kullanıldığı pilleri üretmek. Böylece karbon kristallerinin büyüklüğü kontrol edilebilecek ve ürün performansı artırılabilecek. Şirket başlangıç olarak ayda 500-5000 pil üretmeyi hedefliyor. İlk üretilen pillerin uydular ve medikal aletlerde kullanılması planlanıyor. Lisansı alındığında ise kullanım alanları genişleyecek ve elektrikli araçlarda da kullanıma sunulacak.  




 



 
Kaynak: 
►Iflscience
►Gizmag
 
Ozan Büyük Ozan Büyük Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.