elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Relüktans Redüktörlü Motor |
Siemens SIMOGEAR

Siemens’in sunduğu SIMOGEAR ürünleri özel uygulamalar ve çeşitli endüstriler için mükemmel bir şekilde çözüm ve esneklik sağlayan ürünler olma özelliği taşıyor. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
08.01.2021 tarihli yazı 7081 kez okunmuştur.

SIMOGEAR | Siemens’ten Yeni Redüktörlü Motorlar


SIMOGEAR portföyü iki yeni ürünle genişletildi: SIMOGEAR relüktans redüktörlü motor ve SIMOGEAR KS adaptör. Bu inovasyonlar tamamıyla yeni sürücü sistemleri sunuyor.
 

Siemens, optimum esneklik için modüler, hassas ve güçlü ürünler adı altında sunduğu SIMOGEAR ile kapsamlı dişli ünitelerinin sunduğu en yüksek seviyede esneklik, tamamen uyumlu çalışma yeteneği ve kompakt tasarımdan faydalanmanızı sağlıyor. Ayrıca Hareket Kontrolü uygulamaları için de servo redüktörlü motorları sunuyor. SIMOGEAR portföyü, SIMOGEAR relüktans redüktörlü motor ve SIMOGEAR KS adaptör adında 2 ürünle genişledi.



Siemens’in yeni SIMOGEAR senkron-relüktans sürücü sistemi, standart SIMOGEAR dişli üniteleri, SIMOTICS senkron-relüktans motorları ve SINAMICS frekans konvertörlerinden oluşuyor. Siemens, bu çözümle SIMOTICS relüktans motorunu dişli kutusuyla yeni bir biçimde birleştirerek SIMOGEAR redüktörlü motor portföyünü genişletiyor ve müşterilerine yepyeni bir ürün sunuyor. Bu ürünlerin birleştirilmesi kısmi yükler söz konusu olduğunda karşılaştırılabilir asenkron motorlara kıyasla daha yüksek verimlilik ve daha düşük kayıplar sağlayan IE4 verimlilik sınıfından faydalanılmasına olanak sağlıyor.

Daha kısa ve kompakt tasarım ve ince tork derecesi, SIMOGEAR dişli kutularında standart bir özellik olarak sunuluyor. %200’e kadar aşırı yük kapasitesi yeni senkron-relüktans motorlarında sabit mıknatısları olmayınca, servis süreçleri sabit mıknatıslı senkron motorlara kıyasla daha kolaylaşıyor. Ayrıca SIMOGEAR relüktans redüktörlü motor, farklı ortam koşullarında tüm sistemin gücünü artırabilecek fonksiyona da sahip.

 

 

SIMOGEAR KS Adaptör

Siemens, özellikle SIMOTICS servo motorları için tasarlanmış yeni bir kaplin adaptörü sunarak servo dişli sistem portföyünü genişletiyor. SIMOGEAR KS adaptör farklı SIMOGEAR dişli ünitesi tipleri ile belirli SIMOTICS servomotorlar arasında bağlantı sağlıyor. Bu uyarlanabilir ve esnek çözüm, her bir motor için ayrı adaptör kullanmak yerine, farklı redüktör tiplerini çeşitli SIMOTICS servo motorlarına bağlamayı mümkün kılıyor. Böylece kullanımı kayda değer bir şekilde kolaylaştırıyor.


Yeni adaptör çözümünün sağladığı avantajlar arasında kolay montaj ve sökme sayesinde daha kısa duruş süreleri ve daha düşük maliyetler, optimize stok tutma ve yüksek hassasiyetli uygulamalar için standart olarak düz kama olmadan bağlantı sağlayan geri tepmesiz tasarım yer alıyor. Bu çözüm özellikle hassasiyet, konumlandırma, dinamizm, kompaktlık ve ağırlık bakımından zorlu uygulamalarda kullanım için uygunluk sağlıyor.



SIMOGEAR, tüm üretim alanları için redüktörlü motor seçeneği sunuyor. SIMOGEAR redüktörlü motor 0,09-55 kW arasında performans sunuyor. Helisel, paralel milli, konik helisel ve sonsuz vidalı redüktör üniteleri ek tipler ve ebatlarla 19.500 Nm redüktör torkuna ulaşabiliyor. Akım ölçümlerine uyumluluğu sayesinde SIMOGEAR başka tedarikçilerin sunduğu diğer birçok redüktörlü motorla da uyumlu çalışıyor.
SIMOGEAR redüktörlü motorların yeni serisi, piyasadaki genel standarda tam uyumlu olduğu için mevcut veya yeni makine ve sistemlere kolayca entegre edilebiliyor. Bunun yanında motor adaptörlü redüktörler sunan SIMOGEAR, esnekliği sağlıyor. Bu adaptörler ve özel tasarım çekiş grubu sayesinde her türlü Siemens motoru monte edilebiliyor. Bu durum hem asenkron hem de senkron motorlar için geçerli. Adaptörler arasında IEC motor adaptörleri, NEMA motor adaptörleri ve Servo motor adaptörleri yer alıyor.

Motora entegre SINAMICS G110M frekans konvertörlü SIMOGEAR redüktörlü motorlar, konveyörle ilgili tüm zorluklara karşı mükemmel çözümü sunuyor. Kurulumu kolay sistem hızla çalışmaya başlıyor ve son derece kolay kullanılıyor. Safety Integrated özelliği sayesinde Güvenli Tork Kapama (STO) güvenlik fonksiyonu, her türlü SINAMICS G110M ile harici ürünlere gerek kalmadan kullanılabiliyor. İki ebatta sunulan (FSA, FSB) bu kompakt cihaz yer tasarrufu sağlıyor ve esnek uygulama alanları sunuyor. Buna ek olarak, Siemens’in kullanımı kolay mühendislik sistemi TIA Portal’e entegre ediliyor ve bu da üst SIMATIC kontrolöre verimli entegrasyon sağlıyor.


Bir diğer SIMOGEAR ürünü olan kompakt redüktörlü SIMOTICS S-1FG1 servo redüktörlü motorlar, endüksiyon makineli standart redüktörlü motorlara kıyasla daha ufak boyutlara, daha hafif ağırlıklara ve daha yüksek bir devinim tepkisine sahip. Motorlar, konvertörler ve devreye alma araçları ideal bir şekilde koordine ediliyor ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalıştırılıyor.
SIMOGEAR özetle özel uygulamalar ve çeşitli endüstriler için mükemmel bir şekilde birleştirilmiş özel SW'ye dönüştürülmüş dişli kutuları, motorlar, frekans dönüştürücüler ve PLC'lerden oluşan tam entegre tahrik sistemi çözümü sunar.



Kaynak:

Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar