elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Python Programlama |
1.Bölüm

Python programlama dili ile tanışarak, neden Python sorusunun cevabını bulduğumuz bu yazımızda; Python programlama dilini yakından tanıyacağınız ve nerelerde kullanılacağınıza dair sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.



A- A+
16.01.2019 tarihli yazı 8281 kez okunmuştur.

Python ile Tanışalım


Python; Hollandalı Guido van Rossum tarafından 1991-1996 yılları arasında geliştirilmiş bir programlama dilidir. Birçok dilin aksine derlemeye gerek kalmadan çalışabilir. OOP’ yi destekler fakat class açma zorunluluğu yoktur. Kolay okunabilir ve kolay öğrenilebilir çok yönlü bir dildir. Çapraz platform desteğine sahiptir ve birçok platformda kullanılabilir.
 

Neden Python? 


Python öğrenmesi ve geliştirmesi kolay bir dildir. Basit söz dizimi ile diğer birçok programlama diline göre daha kolay öğrenilir, daha kolay okunabilir ve daha kolay geliştirilebilir. Özellikle programlama dillerini yeni öğrenen geliştiriciler, söz dizimine takılı kalmadan kafalarındaki algoritmayı kolaylıkla Python geliştirme ortamına aktarılabilir.
 
 

Şekil-1:Aynı işlemi yapan C++ ve Python kod örnekleri
 
Python açık kaynaklıdır. Ticari kullanım için bile özgürce kullanılabilir ve dağıtılabilirdir.

Python geniş kütüphane alt yapısına sahiptir ve bu kütüphaneler sayesinde geliştirme süreci hızlanır.

Ayrı bir derleyiciye ihtiyaç duymaz. Python’ı bilgisayarımıza yüklediğimizde Python IDLE si de otomatik olarak gelir ve böylece Python geliştirmek için ayrı bir derleyiciye ihtiyaç duymayız.

 
 
 
►İlginizi Çekebilir:OpenCV Nedir?

Python diğer dillerle de rahatlıkla kullanılabilir. Bu da büyük projelerde Python’ ı rahatlıkla kullanabileceğimiz anlamına gelir.

Python ulaşılması kolay bir dildir. Sürekli geliştirilen bir dil olması ve kaynak sayısının çokluğu Python’ ı kolay ulaşılabilir bir dil yapar. Özellikle Python’a yeni başlayan geliştiriciler için bu pozitif bir durumdur.
 

Python Nerelerde Kullanılır?


Web uygulamaları
Masaüstü arayüz uygulamaları (Masaüstü GUI)
Yazılım ve oyun geliştirme
Ağ programlama
Bilimsel, sayısal, akademik alanlarda
Veri analizi ve veri işleme
Sistem yönetimi
Makine öğrenmesi ve Yapay zeka
Güvenlik
Veritabanına erişim
 

Python ve Web - Django Framework


Django; Python programlama dili için yazılmış bir frameworktür. Sonuç odaklı çalışır ve içerisinde barındırdığı kütüphane ve modüllerle kullanıcıya hızlı geliştirme imkanı sunar. Detaylı hata raporu, hazır gelen yönetim paneli, hazır veritabanı sistemi ve diğer ek özellikleri ile hızlı geliştirme açısından bize kolaylık sağlar.
 

 ►İlginizi Çekebilir:Django Nedir?
 
Django; MVT yapısını kullanır ve içinde barındırdığı model, view, template yapısı sayesinde düzenli, anlaşılır kodlar yazılır. Instagram, Mozilla, Pinterest gibi bazı önemli uygulamalar Django kullanır.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar