elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Profesyonel Sıkma Aleti |
Yüksüklerin Ön İşlenmesi | CRIMPFOX DUO

Yüksük, şalt uygulamalarında ve kontrol panolarında bileşenleri kablolarken hala en yaygın kullanılan üründür. Kablolama için yüksük kullanan herkes, işlem için güvenilir, konforlu ve yormayan aletler tercih eder. Profesyonel yüksükleme doğru yüksük ve kablonun seçimiyle başlar. Belirleyici seçim kriterleri şunlardır: uyumluluk, malzeme kalitesi ve standartlara uygunluk. Bu yazımızda Phoenix Contact'ın yüksükleme penselerinin detaylarını bulabilirsiniz.



A- A+
16.06.2020 tarihli yazı 8471 kez okunmuştur.

Kolay – Esnek - Güvenli


Yüksük, şalt uygulamalarında ve kontrol panolarında bileşenleri kablolarken hala en yaygın kullanılan üründür. Kablolama için yüksük kullanan herkes, işlem için güvenilir, konforlu ve yormayan aletler tercih eder. Crimpfox Duo 10 ile Phoenix Contact, yandan ve önden kablolamaya ek olarak başka avantajlar da sunan ve yorulmadan çalışmayı sağlayan yüksükleme penseleri sunuyor.



Kablolama yaparken iyi sonuçlar elde etmek için malzeme kalitesinin yanı sıra, kalifiye kişinin el becerisi ve elektrik mühendisliği alanındaki bilgisi esastır. Tanımlanan hedef daima aynıdır; kalıcı ve güvenilir elektriksel bağlantı ve standartlara uygun yüksek kaliteli iş sonuçları elde etmektir.

Kaliteli iş sonuçlarının yanısıra, çalışanların sağlık ve konforu, dolayısıyla çalışma aletlerinin ergonomisi, son yıllarda işletmelerin dikkatini giderek daha fazla çekmeye başladı. Örneğin kas-iskelet sisteminin aşırı gerilmesi ve dengesiz veya yanlış hareketleri - örneğin, kontrol panosu imalatındaki yüksükleri takarken olduğu gibi - kaçınılmaz olarak yorgunluğa yol açar. Vücut uzun süre bu strese maruz kalırsa hastalık riski artar, etkilenen çalışanın hastalık izni almasına yol açar. Bu açıdan alet satın alan herkes kullanımla ilgili bu hususları dikkate almalıdır.

 

Ergonomi Ayrıntılarda Saklıdır


Yeni yüksükleme pensesi Crimpfox Duo 10 ile Phoenix Contact yüksek beklentiler için ergonomik ve emniyetli bir alet sunuyor.
 

Bu aletin özelliği yüksek uygulama esnekliğidir. Dönen bir çene güvenli şekilde iki konumda yerine oturur. Böylece kullanıcı, yüksükleri önden ve yandan yerleştirebilir. Bu, sıkışık çalışma ortamlarında ve erişilmesi zor alanlarda bile rahat ve yapılandırılmış bir çalışma sağlar.

Ek olarak, yüksükleme aleti optimum bir kuvvet artışı sağlar - bu şekilde, hareket sırasında el açıktan kapalı konuma geçerken gerekli kuvveti uygular. İnsan elinin uyguladığı kuvvet, kavrama hareketinin ortasında en güçlü durumdadır.





Crimpfox Duo 10, aktivasyon kuvvetinin tam olarak bu aralıkta etkin olacak ve böylece yüksüğün daha rahat ve çok daha kolay işlenmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Sıkma işleminden sonra pense açıldığında bile, diğer penseler ile karşılaştırıldığında belirgin farklılıklar vardır. Dengeleyici kuvvetler kabul edilebilir seviyeye düşürüldüğü için elde hissedilen tipik “darbe etkisi” oluşmaz ve sağlık riski ortadan kalkar. İnsan elinin anatomisini taklit eden optimum sap şekli, hem ergonomiyi hem de kompakt aletin ağırlık dağılım dengesini iyileştirir. Crimpfox Duo 10 bu nedenle, yanlış veya dengesiz hareketlerin yol açtığı aşırı gerilme riskini minimuma indirir ve yüksüklerin uygulama odaklı ve düşük yorgunlukla işlenmesini sağlar.

 

Odak Noktası Sıkma Kalitesi



Yüksek süreç güvenirliliğinin önemli olan alanlarda Crimpfox Duo 10, yüksükleme döngüsünün daima tam olarak yapılmasını sağlayan entegre bir basınç kilidine sahiptir. Gerekli sıkma basıncına erişilinceye kadar kilitli kalır, düşük baskı uygulanma olasılığını ortadan kaldırır. Bu kullanıcılardan ve uyguladığı kuvvetlerden bağımsız olarak tutarlı şekilde yüksek kaliteli sonuçların her zaman elde edildiği anlamına gelir.

Ek olarak, hassas şekilde imal edilmiş mafsalın proses güvenilirliği üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Crimpfox Duo 10, farklı kesitler ve kesit aralıkları için çeşitli çene yuvalarına sahip diğer aletlerin aksine, geniş aralıklı tek bir çene yuvasına sahiptir. Bu, DIN 46228-1/-4 ve UL 486F'e göre (A, E ve F şekli) her tip yüksüğün 0.14 mm² ila 10 mm² kesit aralığı içinde işlenmesine olanak tanır. TWIN yüksükleri 2x4 mm² kesite kadar işlemek mümkündür. Özellikle bu tip yüksük kullanırken birçok kullanıcı hangi aletin en iyi olduğunu ve hangi çene yuvasının kullanılması gerektiğini merak ediyor olabilir. Bu sorular Crimpfox Duo 10 ile kablolama yaparken geçerli değildir.
 

 

Yüksükleme İşleminde Ne Önemlidir?


Profesyonel yüksükleme doğru yüksük ve kablonun seçimiyle başlar. Belirleyici seçim kriterleri şunlardır: uyumluluk, malzeme kalitesi ve standartlara uygunluk. Kablonun sıkıştırılmadan kesiminden sonra, sıyırma işlemi uygun bir alet kullanılarak gerçekleştirilir. Tek litz kabloları kesilmemeli ve hasar görmemelidir. IEC 60352-2 standardı bu süreçlerin görsel değerlendirmesinde iyi bir destek sağlar. Sıyırma uzunluğu, kablo yüksükten 0,5 mm'ye kadar çıkacak şekilde seçilmeli, en azından yüksük ile aynı hizada olmalıdır.

Yüksüğü kablo üzerinde kaydırırken, litz telleri hiçbir zaman izole halkadan geriye doğru bükülmemeli, taşmamalıdır. Çıplak teller tehlikeli olabilir. Uygun bir yüksükleme aleti kullanarak, yüksük ve iletken arasında belirli bir pozisyonda kalıcı bir bağlantı oluşturmak mümkündür.

Sıkmalı bağlantıda yapılması gerekenler, ulusal ve uluslararası standartlarda ve düzenlemelerde belirtilmiştir. DIN EN 60999 ve UL 486F'e dayanarak, elektriksel bağlantının gerilme direnci, yüksük için temel bir kalite kriteridir.

Yeni Crimpfox Duo 10 ile Phoenix Contact, neredeyse tüm uygulamalarda hatasız kullanım için yenilikçi ve esnek bir yüksükleme pensesi sunmaktadır. Uygulamaya bağlı olarak, dönen çene yüksüklerin önden veya yandan takılabilmesini sağlar. 0.14 mm² ila 10 mm² geniş kesit aralığı ile birlikte, bu alet konfor ve esneklikte iyileştirmeyle eşanlamlıdır.

 

Esnek Kullanım Sunan Profesyonel Sıkma Pensesi


CRIMPFOX DUO sıkma pensesi her uygulamada kullanılabilir. Döner çene yüksüklerin ve TWIN yüksüklerin önden veya yandan işlenmesini sağlar. Kendinden ayarlı mekanizma ve geniş kesit aralığı konfor, esneklik ve proses güvenilirliği sağlar.


 

 

Daha fazla bilgi için “www.phoenixcontact.com” adresini ziyaret edin ve arama fonksiyonuna “#1854” yazın veya doğrudan aşağıdaki bağlantıya gidin www.phoenixcontact.net/webcode/#1854

Kaynak:

     

                                                        

                   

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar