elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Portekiz %100 Yenilenebilir Enerji Kullandı

Portekiz yenilenebilir enerji ile tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayarak yeni bir rekora imza attı. Böylelikle Portekiz, Mart ayında yenilenebilir enerji kaynakları ile tükettiğinden fazlasını üretmeyi başardı.



A- A+
09.04.2018 tarihli yazı 6498 kez okunmuştur.
Portekiz, yenilenebilir enerji alanında Avrupa’nın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Mart ayında yenilenebilir enerji kaynakları kullanımında rekor seviyeye çıkararak, elektrik ihtiyacından fazla enerji üretmeyi başardı. Enerji üretiminin bu denli yüksek olmasını ise sanılanın aksine güneş enerjisi değil, rüzgar ve yağışlar sağladı.
 

Yenilenebilir Enerji ile Tüketilenden Fazla Üretildi

Portekiz Enerji Altyapı Şirketi (REN) verilerine göre, ülkedeki bol yağışlı ve rüzgarlı hava, hem RES’lerin hem de hidroelektrik santrallerin yoğun bir şekilde çalışmasını sağladı. 9 Mart’ta başlayan süreçte tam 70 saat boyunca kesintisiz bir şekilde yenilenebilir enerji ile tüketim sağlandı. Böylelikle elektrik tüketiminde karbondioksit emisyonu da sıfıra indirildi.

Portekiz’de Mart ayında yenilenebilir enerji kaynaklarıyla 4,812 GWh enerji üretilirken 4,647 GWh enerji tüketildi ve böylelikle üretim, tüketimi aşmış oldu.

 

Fosil kaynak kullanımında Avrupa ülkelere geleceğe yönelik kesin kararlar alıyor. Örneğin; termik santrallerin kapatılması, dizel ve benzinli araçların yasaklanmasının planlanması bu alanda atılan en önemli adımlar arasında gösterilebilir.

Portekiz’de mart ayında yenilenebilir enerji üretimi sayesinde 1,8 milyon tonluk karbondioksit salımının engellendiği belirtiliyor. Bu miktarın, karbon piyasasında 21 milyon euroluk ödeneğe karşılık geldiği bildirildi.




Kaynak:

WonderfulEngineering


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.