elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mühendislerin İşten Ayrılmasının 5 Nedeni

Mühendislerin işten ayrılma nedenleri arasında iş arkadaşları arasında uyumsuzluk, yaşam dengesi, ulaşım zorlukları, aile meseleleri, iletişim eksikliği gibi birçok sebep vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda en çok rastlanan 5 nedeni gelin birlikte inceleyelim.



A- A+
23.10.2018 tarihli yazı 8923 kez okunmuştur.

1)Sıkıcı İş Etkisi

The Balance’ın bir makalesine göre pek çok çalışan işlerinden sıkıldıkları için ayrılıyorlar. Çalışma ortamlarında mühendislerin haftada ortalama 10 saatten fazla sıkıcı vakit geçirdiği düşünülüyor. Bunun sebebi araştırıldığında çalışanlar işlerinde yeniliklere kapalı, motivasyonsuz ve işlerini eğlenceli bulmuyorlar. Bu durumda işe olan ilgi ve odaklanma zamanla kaybedildiği öngörülüyor
 
 

İlginizi Çekebilir: Hangi Meslek Ne Kadar Maaş Getiriyor?

 

2)Yönetici Etkisi

Çalışanların ayrılmasındaki başka bir neden ise genellikle yöneticiler ve çalışanlar arasında bir kopukluk olması. Mühendislerin kendilerini görmezden gelen yöneticilerden yorulmuş olmaları, işten ayrılmalarına neden olabiliyor.
 
 
 

Forbes dergisinin yazarı Liz Ryan: “ İyi mühendisler, birilerinin onlara hak ettikleri maaşı veya iş ortamında terfi edilmesini beklemek zorunda kalmıyor." diyor. 
 

3)Ulaşım Etkisi

Şehir içinde kira ve mülk fiyatları arttıkça, insanlar şehir merkezlerinden uzak yerlerde yaşıyorlar. Bunun sonucunda çalışanların yolculuğunda harcadığı zaman artıyor. Trenler, otobüsler, tramvaylar ile yolculuk yapan birçok çalışanda öfke, endişe ve sıkıntı artmaktadır. Özellikle dünyanın en büyük şehirlerinde yaşıyor ve çalışıyorsanız.
 
 
 

ABD nüfus sayımı bürosuna göre, Amerika birleşik Devletleri’nde işe gidiş ortalama 25,5 dakikadır. Bu sürenin azaltılması için mühendisler, alternatif iş olanakları aramaktadır.
 

4)Kariyer Fırsatları

Yapılan araştırmalara göre insanların işlerini bırakmasındaki başka bir neden ise ilerleme fırsatlarının eksikliğidir. Çalışanlar kariyerinde başarı ve ilerleme istiyor. Bunun sonucunda hedefleri ve tutkuları olan insanların farklı olmak için yeni iş arayışına başlıyor. LinkedIn  "İş değiştirenler genellikle işlerini ölü bir son olarak gören insanlardır, bu yüzden işlerini yeni başlayanlara bırakıyorlar." diyor.
 
 
 
 

5) İş-Yaşam Dengesi

Birçok mühendis, çok fazla saat çalışmakta ve iş-yaşam dengesi yok olmaktadır. Her ne kadar mühendisler dayanıklı insanlar olarak görülse de yorulabiliyorlar. Bunun sonucunda kendilerine ve sosyal çevrelerine zaman ayıramıyorlar.

Ernst & Young tarafından yapılan bir araştırma, iş-yaşam dengesi insanların işten ayrılmasında en önemli nedenlerinden biri olduğunu belirtiyor.


Kaynak:

interesting engineering

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar