elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mühendisler İçin En İyi 10 iPhone Uygulaması

Akıllı telefonlarımızın hayatımızın vazgeçilmezi olduğu şu günlerde bir mühendis için mühendislik programlarını kullanabileceği akıllı bir telefon vazgeçilmez olabilir. Gelin bir iPhone ile kullanabileceğiniz mühendislik uygulamalarını yakından inceleyelim.



A- A+
10.12.2018 tarihli yazı 12365 kez okunmuştur.

Engineering Unit Converter




 İlginizi Çekebilir: Mühendisler İçin Android Uygulamaları

 
Günlük hayatımızda birim dönüşüm işlemi sırasında karışıklık yaşayıp yanlış yapabiliyoruz. Bu uygulama ile dönüşüm işlemlerini kolaylaştırmak mümkün oluyor. Kategori listesinde uzunluk, enerji, entropi, elektrik yükü vb. seçenekleri var. Kapsamlı bir mühendislik birimi çeviricisi olan bu uygulama internet erişimi de gerektirmiyor. Ayrıca uygulama para birimi dönüştürme imkanı da sunuyor.


 

iCircuit



iCircuit uygulaması ile devreleri tasarlayıp ve çalıştırmak çok kolay. Uygulama sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde devre elemanlarını ekleyip, birbirine bağlayarak devre oluşturabilir ve özelliklerini ayarlayabilirsiniz. Devreleri oluşturmak için kullanacabileceğiniz 30’dan fazla eleman bulunuyor. Bunlar içerisinde kaynaklar, kondansatörler, dirençler, anahtarlar, diğital kapılar vb. elemanlar var. Voltajları ve akımları okumak için uygulama multimetre ve osiloskop olarakda da kullanılabiliyor.  Bu uygulama sayesinde devredeki sorunları bilgisayara ihtiyaç duymadan düzeltebilirsiniz.

 

iEngineer


Makine mühendislerini yakından ilgilendiren bu program, projeler için en ideal vida veya cıvata bulmamızı sağlıyor. Uygulama farklı vida ve cıvata stilleri, malzeme kaliteleri ve farklı vida boyutları için kapsamlı bir listeye sahip olarak çalışıyor. ABD vidalarında 93 farklı vidayı, 9 standart kafa stilini ve 74 malzeme sınıfını içinde barındırırken, metrik vida kategorisinde 210 farklı metrik vidayı ve malzeme sınıfında da 86  çeşidi içinde barındırarak sorularımıza cevap veriyor.



 

Steel Profiles


Steel Profiles, Amerika, Kanada, İngiltre ve Avrupa standartlarında çelik önerisi sunan bir uygulamadır. Kullanımı kolay olan bu uygulama rehber niteliği taşıyan bir yardımcı olmanın yanında  geometri, detaylandırma ve tasarım özellikleri ile her bir şekil için eksiksiz bir açıklamayla beraber sunuluyor. Şekiller farklı kriterler tarafından sıralanıp aranabilmenin yanında her bir değer farklı birimlere kolayca dönüştürülebiliyor. 

 

Basic Engineering Dictionary


 
 İlginizi Çekebilir:iPhone Parçalayan Robot:Daisy
 
Bu uygulama mühendislik terimlerini içinde barındıran kapsamlı bir sözlüktür. Denklemler ve formülleri de içeren bir depo olduğunu da söyleyebiliriz. İçerisinde 8.000'den fazla terimi barındıran uygulamada herhangi bir bilgiye ekleme yapmak için  yeni terimler, denklemler ve formüllere katkıda bulunma özelliğini sunuyor. Uygulama da ,‘sık kullanılanlar’ listesi bulunyor ve bu listeye belirli formüller, denklemler veya terimleri de ekleyebilme imkanını  sunuyor. Bilgi birikimlerinizi test etmek için ise sınav özelliği de bulunuyor.

 

AutoCAD 360


 

Bu uygulama mimarlar, mühendisler veya saha teknisyenleri için ideal bir uygulamadır. Makine, İnşaat, Mimari, Endüstri, Elektrik – Elektronik vs. aklınıza ne gelirse içinde plan, proje, imalat geçen hemen hemen her sektörde Autocad karşımıza çıkar.
Her zaman, her yerde AutoCAD çizimlerini görüntülemenizi, oluşturmanızı, düzenlemenizi ve paylaşmanızı sağlayan bu uygulama kullanımı kolay çizim ve çizim araçlarıyla bir DWG görüntüleme uygulamasını içinde bulunduruyor.


 

Truss Me


Gerçek bir roket bilimcisi tarafından tasarlanan Truss Me, aynı zamanda hem eğlenceli hem de eğitici bir mühendislik tabanlı bir oyundur.  Oyun, bina yapıları hakkındaki bilginizi eğlenceli ve sezgisel bir şekilde öğrenmenize ve test etmenize yardımcı oluyor. 
Yapılarınız için en gerçekçi davranışı sağlamak amacıyla havacılık, mekanik ve inşaat mühendisleri tarafından kullanılan simülasyon tekniklerini kullanıyor.


 
 

Smart Tools Pro
 

Smart Tools Pro, günlük çalışma hayatınızı kolaylaştıracak 16 araçlık eksiksiz bir uygulama. Bu uygulamada, dijital bir cetvel ölçer,kamera kullanarak mesafe ölçer, manyetik akı ölçer, yükseklik ölçer, ses seviyesi ölçer , titreşim ölçer,el fener, büyüteç pusula, QR kod okuyucu ve zamanlayıcı özelliklerini içeriyor. Yani bu özelliklerin hepsi tek bir uygulama ile elimiz altında olmuş oluyor. Ayrıca uygulama kullanılırken internete de ihtiyaç duymuyor.
 

 


Google Drive


 
 İlginizi Çekebilir:Fotovoltaik Sistemler İçin En İyi 5 Mobil Uygulama


Tüm dosyalarınız, videolarınız, fotoğraflarınızı ve belgelerinizi herhangi bir akıllı telefondan, tabletten veya bilgisayardan erişebilme imkânını sunabilen bir uygulama. Mühendisler için büyük kolaylık olan bu uygulama sayesinde dosyalarını yedekleyebilir ve başkalarıyla hızlıca paylaşabilirsiniz. Google hesabınızla kullanabileceğiniz bu ücretsiz uygulama 15GB'a kadar depolama alanı içermektedir. Ek depolama için depolama alanı satın alabilirsiniz.

 
 

Mathpix - Solve and Graph Math 
 

Mathpix, öğrenciler ve profesyoneller için en güçlü kamera uygulamasıdır.  Bu uygulama, ile bir matematik probleminin bir anlık görüntüsünü almanızı sağlar ve daha sonra sizin için çözer.Basitçe denklemlerinizin fotoğraflarını çekip anında adım adım çözümleri öğrenebilirsiniz.



 


Kaynak:

► İnteresting Engineering

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar