elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mozilla'dan 25 Dolara Akıllı Telefon

Hepimiz Mozilla' yı Firefox tarayıcısının geliştiricisi olarak tanıyoruz. Yeni kulvarlara atılarak genişlemeye devam eden şirket, düşük maliyetli çip üretimi yapan Çin'li Spreadtrum ile ortaklık kurdu. Mozilla bu ortaklıkla ucuz akıllı telefon üretmeyi hedefliyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
07.03.2014 tarihli yazı 10286 kez okunmuştur.
Mozilla'nın üretmeyi planladığı cihaz son çıkan pahalı akıllı telefonlar kadar gelişmiş olmasa da bir çok uygulamayı ve mobil interneti destekleyecek şekilde tasarlanmış. Mozilla smartphone bir cep telefonunun tüm temel işlevlerini gerçekleştirebilecek ve ucuz akıllı telefon isteyen kullanıcılara hitap edecek. Ve ana pazarı akıllı telefonların lüks olarak görüldüğü gelişmekte olan ülkeler olacak. Ürün bu ülkelerde yaşayan ve akıllı telefonları pahalı sözleşmelerle almak zorunda kalan insanlar için büyük önem taşıyor.

 
 
 


Telefonun en dikkat çekici özelliği fiyatı. 25 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacak cihazda 3.5'' HVGA dokunamtik ekran, WiFi, Bluetooth, FM ve kamera bulunacak. Cihaz düşük özellikli bir işlemciye ve 128 MB RAM 'e sahip olsada bunların Firefox OS için yeterli olşacağı belirtiliyor. Mozilla bu ürünüyle akıllı telefon pazarını yeniden şekillendireceğini düşünüyor.

Mozilla'nın kendi işletim sistemi olan FirefoxOS 'u kullanacak akıllı telefonun en önemli dezavantajı ise bu işletim sistemi için çok fazla uygulama olmaması. Fakat bu sorun cihazın 25 dolarlk fiyatı sayesinde yaygınlaşması ile birlikte ortadan kalkacaktır. Ayrıca Huawei ve ZTE daha önce FirefoxOS işletim sistemli akıllı telefon üretmişlerdi.

 
Sizce böyle bir telefon, iletişim yollarının sürekli arttığı günümüzde ihtiyaçlarımızı karşılayabilirmi? Yorumlarınızı bekliyoruz...

 




Kaynak:

►WonderfulEngineering


 
Mustafa Alper Balım Mustafa Alper Balım Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.